• First Top Stories

    Brexit: O xρυσός ανεβαίνει στα ύψη

    • NewsRoom


    Οι επενδυτές καταφεύγουν στα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια, μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος και του αποτελέσματος υπέρ της αποχώρησής του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Από τα ξημερώματα η τιμή του χρυσού άρχισε να κινείται έντονα ανοδικά, ενώ πριν λίγο κατέγραφε κέρδη κατά 8,1% και διαπραγματεύονταν στα 1.358,54 δολάρια ανά ουγγιά, στο υψηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο του 2014.Τα πολύτιμα μέταλλα σημείωσαν αυξημένη μεταβλητότητα, καθώς αρχικά υποχώρησαν κατά 1,255 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ στη συνέχεια αυξήθηκαν κατά 7%.

    Αυτές οι συνεχόμενες διακυμάνσεις, είναι φανερό πως οφείλονται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Οι traders της Ευρώπης επισημαίνουν ότι σημειώθηκε μεγάλη στροφή των επενδυτών προς το χρυσό, το οποίο είναι γνωστό ότι καταγράφει κέρδη σε περιόδους αναταραχών.

    Η Societe Generale SA σε report της αυτή την εβδομάδα εκτίμησε ότι η τιμή του πολύτιμου μετάλλου θα μπορούσε να φτάσει στα 1,400 δολάρια ανά ουγγιά σε περίπτωση επικράτησης του Brexit.

    Από τις αρχές του έτους ο χρυσός καταγράφει κέρδη 24%, ενώ κατά τις προηγούμενες ημέρες η τιμή του σημείωσε πτώση λόγω των προσδοκιών των επενδυτών για παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε.

    brexit

     



    ΣΧΟΛΙΑ