ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δεκαέξι χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας Matrix, της ταινίας-σταθμός της δεκαετίας των ‘90, που επηρέασε ιδιαίτερα την ποπ κουλτούρα της εποχής, η Bank of America έρχεται να συνδέσει την ταινία με την πραγματικότητα που ζούμε.
Η Bank of America Merrill Lynch έκανε γνωστό στους πελάτες της ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ζούμε σε μια εποχή matrix, με την έννοια ότι ο κόσμος που γνωρίζουμε και βιώνουμε ως πραγματικότητα είναι στην ουσία μια προσομοίωση.

Η εταιρεία αναφέρει: “Πολλοί επιστήμονες, φιλόσοφοι και επιχειρηματίες πιστεύουν ότι υπάρχει μια πιθανότητα, της τάξεως του 20%-50%, οι άνθρωποι να ζουν ήδη σε έναν εικονικό κόσμο, έναν προσομοιωτή της πραγματικότητας. Τον Απρίλιο 2016, ερευνητές συγκεντρώθηκαν στο αμερικάνικο μουσείο Φυσικής Ιστορίας, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα αυτό. Όσοι υποστήριζουν αυτή τη νέα matrix εποχή, θεωρούν ότι είμαστε κοντά σε μια φωτορεαλιστική 3D προσομοίωση, στην οποία θα μπορούν εκατομμύρια άνθρωπου να συμμετέχουν. Είναι κατανοητό ότι με την πρόοδο που έχει σημειωθεί στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, της εικονικής πραγματικότητας και της υπολογιστικής, τα μέλη των μελλοντικών πολιτισμών θα μπορούσαν να έχουν αποφασίσει να δημιουργήσουν μια προσομοίωση των προγόνων του.”
Ο Σουηδός φιλόσοφος Nick Bostrom υποστηρίζει πως υπάρχουν τρια πιθανά σενάρια για την ανθρώπινη φυλή. Οι άνθρωποι είτε θα εξαφανιστούν πριν το posthuman (μετα-ανθρωπινο) στάδιο, είτε θα φτάσουν στην posthuman εποχή, είτε διανύουμε ήδη τη matrix εποχή. Όμως, διαβάζοντας μια έρευνα του Bostrom, από το 2003, καθίσταται σαφές ότι το ανθρώπινο είδος ποτέ δεν θα έχει πραγματική πρόσβαση στην απόλυτη γνώση.
Συνεπώς, είτε ζούμε σε έναν matrix κόσμο είτε όχι. Και αν δε ζούμε, τότε είναι απίθανο να δημιουργήσουμε το matrix, γιατί αν ήταν τόσο εύκολο να δημιουργηθεί θα είχε ήδη γίνει.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
http://www.mononews.gr/paraolipiaki-agones-2016/72768
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
http://www.mononews.gr/epithesi-kata-metopo-gia-kalogritsa/72785
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άμεση ανάλυση: Τι συμβαίνει με τις μετοχές των Helleniq Energy, Profile και Fourlis
- Tράπεζες: Οι επιδόσεις των μετοχών και τι δείχνει το Crash Test των 11 σημείων στα οικονομικά τους αποτελέσματα
- Τράπεζες: Πόσο ελκυστικές είναι οι μετοχές Πειραιώς, Εurobank, Εθνική και Alpha Bank
- Ποια μετοχή σπάει τα κοντέρ υποτίμησης σε παγκόσμιο επίπεδο και ποια θα αφήσει άφωνη την αγορά
