Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Μεταβλητότητα με αύξηση του όγκου συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Νευρικότητα επικρατεί στην εγχώρια αγορά, μετά την πρώτη μιάμιση ώρα συναλλαγών, καθώς ο τραπεζικός δείκτης προσπαθεί να κινηθεί υψηλότερα, ωστόσο οι απώλειες σε Motor Oil (-3,42%) και Jumbo (-4,92%) προκαλούν νευρικότητα, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης από κέρδη της τάξης του 1% υποχώρησε έως και 0,20%.

Παρά την επίσημη ανακοίνωση της Jumbo στο Χρηματιστήριο Αθηνών ότι η εταιρεία ουδεμία απολύτως σύνδεση έχει με τις προσωπικές επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Παπαευαγγέλου και ουδεμία συναλλαγή έχει πραγματοποιηθεί οποτεδήποτε μέσω των τραπεζικών λογαριασμών και των συστημάτων πληρωμών της εταιρείας, η μετοχή δέχεται ισχυρές πιέσεις που άγγιξαν και το -6%. Ωστόσο, στα τρέχοντα επίπεδα, η προσφορά απορροφάται.

Μεγάλη κινητικότητα και για τη μετοχή της Motor Oil που από ενδοσυνεδριακές απώλειες 4,34% τώρα υποχωρεί 2,28% ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε και επίσημα την αγορά της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο τραπεζικός δείκτης που έχει καταφέρει στις τελευταίες συνεδριάσεις να μειώσει κατά πολύ τη «χασούρα» του μήνα κινείται με άνοδο 2,96%, ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή, οι μηνιαίες απώλειες για τον κλάδο των τραπεζών είναι της τάξης του 5,5% και του Γενικού Δείκτη τιμών στο 7,1%.

Στο ταμπλό αυτή τη στιγμή, η Αlpha Bank και η Τρ. Πειραιώς ενισχύονται 3,58% και 3,26% αντίστοιχα και ακολουθούν οι ETE (+1,75%) και Eurobank(+1,88%).

Η Coca Cola καταγράφει κέρδη 2,8%, η ΓΕΚΤΕΡΝΑ ανακάμπτει 2,48%, η Βιοχάλκο (+1,78%), η ΔΕΗ (+1,52%) και η Αεροπορία Αιγαίου σημειώνει κέρδη 1,19%, μεταξύ άλλων.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις Τρ. Αττικής (+3%),  ΜΙΓ (+2,72%) και ΜΛΣ (+0,65%). Η τελευταία ανακοίνωσε νωρίτερα την είσοδό της στην αγορά της Βουλγαρίας, την τρίτη αγορά του εξωτερικού στην οποία εισέρχεται μετά από την Κύπρο και τη Σερβία.

Η συναλλακτική δραστηριότητα έχει αυξηθεί σημαντικά και διαμορφώνεται στα 17,6 εκατ. ευρώ.

Με τη μεταβλητότητα στο προσκήνιο ενεργοποιήθηκε και η αγορά παραγώγων, με το ΣΜΕ της Εθνικής Τράπεζας να έχει πραγματοποιήσει  26.392 συμβόλαια.