ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το πρόγραμμα ανακύκλωσης χωρίς κάδους που εφαρμόζει η Polygreen στην Τήλο έχει στόχο τα μηδενικά απόβλητα και έχει φτάσει να ανακυκλώνει ήδη το 75% των αποβλήτων του νησιού και στόχος είναι να ξεπεράσει το 90%. Το επιτυχημένο πρόγραμμα είναι πιλοτικό και θα εγκαινιαστεί στην Τήλο στις 10/5/2022.
Από το B2B στο B2C -Υπηρεσίες ανακύκλωσης στους καταναλωτές
Για πρώτη φορά η Polygreen, γνωστή για τη συμβολή της στις επιχειρήσεις που αναζητούν λύσεις ανακύκλωσης για τα απόβλητά τους, προχωρά σε υπηρεσίες στους καταναλωτές.
Όπως εξήγησε ο κ. Αλβέρτης, ο ιδρυτής της εταιρείας Θανάσης Πολυχρονόπουλος πιστεύει ότι χρειάζεται κινηματική λογική, για να πετύχει ο μετασχηματισμός στην κυκλική οικονομία.
«Για μας, για να πετύχουμε τον στόχο της κυκλικής οικονομίας, δεν αρκεί μια λογική που απευθύνεται στους μετόχους, καθώς χρειάζεται η συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων μερών δηλαδή και της κοινωνίας και των πολιτών. Για να πετύχει η ευρωπαϊκή πράσινη συμφωνία και να πιαστούν οι στόχοι χρειάζεται η συμμετοχή όλων».
Γι’ αυτό η Polygreen προχωρά με δυο νέες δραστηριότητες.
«Αναπτύσσουμε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, την just go zero, στην οποία συλλέγουμε τα απόβλητα, τα ζυγίζουμε τα διαχειριζόμαστε και πιστοποιούμε την κάθε ενδιαφερόμενη εταιρεία για τη δράση της αυτή. Στόχος μας είναι όμως οι υπηρεσίες ανακύκλωσης να μην απευθύνονται μόνο στις εταιρείες αλλά να εξελίξουμε την πλατφόρμα και να απευθύνεται και στους πολίτες. Δηλαδή να μπορούν να μας καλούν και οι πολίτες και εμείς με ηλεκτροκίνητα φορτηγάκια να πηγαίνουμε για να συλλέγουμε τα απόβλητα κάθε είδους», ανέφερε.
Και η δεύτερη δράση της Polygreen αφορά τους πολίτες σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα.
«Η δεύτερη δράση μας αποδεικνύει ότι το zerowaste μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Επιλέξαμε το νησί της Τήλου που είναι γνωστό για τις πρωτοπόρες πράσινες καινοτομίες τους και εκεί εφαρμόζουμε πιλοτικά ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης χωρίς κάδους», σημείωσε ο κ. Αlβέρτης.
Όπως εξήγησε, «το νησί της Τήλου δεν έχει κάδους τις τελευταίες εβδομάδες και ο λόγος που δεν έχει κάδους είναι γιατί εμείς πηγαίνουμε σε κάθε σπίτι, εστιατόριο ή ξενοδοχειακή μονάδα και συλλέγουμε τα απόβλητα έχοντας ήδη δώσει τον κατάλληλο εξοπλισμό για τα ανακυκλώσιμα και τα οργανικά απόβλητα».
«Έχουμε φτιάξει στο νησί μια εγκατάσταση που τοπικά διαχειρίζεται τα συγκεκριμένα απόβλητα, έχουμε βάλει πρέσες, αποστείρωση και κομποστοποιητή και όσα απόβλητα δεν αξιοποιούνται τοπικά δεματοποιούνται και μεταφέρονται στην Αττική για να τα διαχειριστούμε στις εγκαταστάσεις μας στην Αττική», πρόσθεσε.
«Αυτό το πρόγραμμα μηδενικών αποβλήτων έχει φτάσει να ανακυκλώνει το 75% των αποβλήτων και φιλοδοξούμε να ξεπεράσουμε το 90%. Αυτό είναι μια λύση για πολλά από τα νησιά μας και για άλλες μικρές κοινωνίες, είναι ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα», κατέληξε ο κ. Αλβέρτης.
Ποια είναι η Polygreen
H Polygreen, που ανήκει στην ίδια «οικογένεια» με την Polyeco, δημιουργήθηκε το 2018 δίνοντας έμφαση σε θέματα κυκλικής οικονομίας, διαχείρισης αποβλήτων και λύσεων ρύπανσης του περιβάλλοντος. Μπήκε δυναμικά στην αγορά με ισχυρή επιχειρηματική παρουσία σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.
Η εταιρεία παράγει εναλλακτικά καύσιμα για την τσιμεντοβιομηχανία και με επιθετική στρατηγική στην έρευνα και ανάπτυξη αναζητά λύσεις ανακύκλωσης για όλα τα πιθανά απόβλητα της οικονομικής ζωής. Παράλληλα μέσω της εταιρείας Τεχνικής Προστασίας Περιβάλλοντος παρεμβαίνει σε όλες τις θαλάσσιες ρυπάνσεις.
Η Polyeco στην Ελλάδα και η Polygreen εκτός Ελλάδας διαθέτει μονάδες διαχείρισης επικινδύνων αποβλήτων στο Ντουμπάι με κοινή εταιρεία με τοπική εταιρεία, παρουσία στο Μαυρίκιο και γραφεία αντιπροσωπείας στις γειτονικές χώρες στην Ελλάδα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τα νέα πονταρίσματα των αναλυτών σε ΔΕΗ, ΟΤΕ και Motor Oil
- Χριστίνα Αλεξοπούλου για διαγραφή Σαμαρά: «Ανθέλληνες υπάρχουν πολλοί, Σαμαράς όμως ένας!»
- Διατροφικές διαταραχές: Νέο, θεραπευτικό πρωτόκολλο δίνει ελπίδες για πλήρη ίαση
- Λίβανος: Χτύπημα του Ισραήλ σε πυκνοκατοικημένη περιοχή φαίνεται να σκότωσε τον επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Χεζμπολάχ