Η Grant Thornton στο πλαίσιο της μεθοδικής και συστηματικής υλοποίησης μιας σειράς δράσεων και πρωτοβουλιών που διασφαλίζουν την ισότητα και την ασφάλεια στο εργασιακό περιβάλλον, υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώνει ότι λειτουργεί με βάση τις αρχές της ισότητας και της ενσωμάτωσης στον χώρο των επιχειρήσεων, κάτι που θα συνεχίσει να πράττει υπερήφανα με συνέπεια και υπευθυνότητα στο μέλλον.

Η υπογραφή της Χάρτας πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου της Grant Thornton στην Ελλάδα, κ. Βασίλη Καζά, της Partner και Επικεφαλής του τμήματος People Experience and Culture της Grant Thornton στην Ελλάδα, κ. Κατερίνας Κουλούρη, του προέδρου του ΚΕΑΝ και ιδρυτή της Χάρτας Διαφορετικότηταςκ. Σταύρου Μηλιώνη, και της Υπεύθυνης Επικοινωνίας του ΚΕΑΝ, κ. Κατερίνας Ψύχα.

1

Πότε ιδρύθηκε

Η Χάρτα Διαφορετικότητας, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019. Η Ελλάδα έγινε η 23η χώρα που υπεγράφη η Χάρτα. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Στη χώρα μας η Χάρτα Διαφορετικότητας υλοποιείται από το ΚΕΑΝ-Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων.

Μέσα από την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας, η Grant Thornton διατηρεί την υπόσχεσή της για τη διασφάλιση ενός εργασιακού περιβάλλοντος ίσων ευκαιριών, το οποίο σέβεται τη διαφορετικότητα των εργαζομένων, προάγει και ενισχύει τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του κάθε ατόμου, καταπολεμά κάθε μορφή διάκρισης και παρέχει την κατάλληλη πληροφόρηση και εκπαίδευση στους εργαζόμενους, αναφορικά με θέματα διαφορετικότητας και ένταξης.

Η προσήλωση της εταιρείας στη διασφάλιση ενός σύγχρονου και συμπεριληπτικού εργασιακού περιβάλλοντος ίσων ευκαιριών πιστοποιείται και από το γεγονός ότι η Grant Thornton έγινε μία από τις 18 επιχειρήσεις στην Ελλάδα που έλαβαν το Σήμα Ισότητας SHARE, το οποίο αποτυπώνει την έμπρακτη προώθηση πρακτικών και πρωτοβουλιών με στόχο την ισότητα των φύλων. Το SHARE υλοποιείται με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) και του Οργανισμού για την Επαγγελματική Ενδυνάμωση των Γυναικών Women On Top, με τη συγχρηματοδότηση του Προγράμματος «Δικαιώματα, Ισότητα και Ιθαγένεια» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τι ανέφερε ο Βασίλης Καζάς

Ο κ. Βασίλης Καζάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Grant Thornton στην Ελλάδα, με αφορμή την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας ανέφερε:« Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υπογράψαμε τη Χάρτα Διαφορετικότητας, δείχνοντας στην πράξη τη βούληση μας για τη διαμόρφωση ενός εργασιακού περιβάλλοντος που σέβεται την ανθρώπινη υπόσταση ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, θρησκείας ή σεξουαλικού προσανατολισμού. Η Grant Thornton θα συνεχίσει και στο μέλλον να υπηρετεί με πίστη και αφοσίωση την ίδια εταιρική κουλτούρα, έχοντας ως κύρια και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της τον πλήρη σεβασμό προς όλους τους εργαζόμενους, καθώς και την καθολική εξάλειψη κάθε είδους αποκλεισμών και διακρίσεων»

Ο κ. Σταύρος Μηλιώνης, Πρόεδρος του ΚΕΑΝ και Ιδρυτής του Diversity Charter Greece, δήλωσε: «Η Grant Thornton, μία επιχείρηση που έχει επενδύσει στην έμπρακτη προώθηση πρακτικών και πρωτοβουλιών με στόχο την ισότητα των φύλων, υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις. Είναι ιδιαίτερη χαρά μας να υποδεχόμαστε επιχειρήσεις που εστιάζουν στην προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων, όχι μόνο στο εργασιακό περιβάλλον αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία».

Διαβάστε επίσης

Τα My market εισέρχονται στο χώρο του franchising και καλωσορίζουν τα My market Local

Alstom: Παραδίδει ολοκληρωμένα έργα υποδομής για την επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό «Χαϊδάρι-Πειραιάς»

Έσοδα-ρεκόρ 2,1 δισ. δολάρια για τη Διώρυγα του Σουέζ