Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ESG News

Noval Property: Περιβαλλοντική δράση με την All For Blue- Συγκεντρώθηκαν 50 κιλά απορρίμματα από καθαρισμό παραλιών

Η Noval Property, σε συνεργασία με την περιβαλλοντική, μη κερδοσκοπική οργάνωση All For Blue και ομάδα εργαζομένων στο πράσινο, πιστοποιημένο κατά BREEAM Ιn-Use, εμπορικό πάρκο “Mare West” που έχει στην Κόρινθο, πραγματοποίησε ένα διήμερο εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετείχαν συνολικά  582 μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από σχολεία των Δήμων Σικυωνίων και Ξυλοκάστρου.

Μέσα από τη δράση αυτή, στόχος της εταιρείας είναι να συμβάλλει έμπρακτα στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης αλλά και στην ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς ώστε να αποκτήσει πιο ενεργό ρόλο απέναντι στο περιβάλλον.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε τέσσερα εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα  την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος και δύο βιωματικές δράσεις παράκτιου και υποβρύχιου καθαρισμού. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις αρνητικές επιπτώσεις της απόρριψης πλαστικού στη θάλασσα και για τον κίνδυνο που αποτελεί για το θαλάσσιο οικοσύστημα. Με την ολοκλήρωση της διαδραστικής παρουσίασης, οι μαθητές προχώρησαν στον καθαρισμό παραλιών, στο Ξυλόκαστρο  και στο Κιάτο, με την καθοδήγηση των εθελοντών της All For Blue.

Ο καθαρισμός έγινε με τη χρήση εξοπλισμού πολλαπλών χρήσεων, ο οποίος διατέθηκε από την All For Blue, με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος κατά τη διάρκεια των δράσεων. Στον υποβρύχιο καθαρισμό συμμετείχαν τέσσερις πιστοποιημένοι δύτες – εθελοντές της All For Blue, από τους οποίους δύο πραγματοποίησαν αυτόνομη και δύο  ελεύθερη κατάδυση. Σημαντική ήταν η συμβολή των Δήμων Σικυωνίων και Ξυλοκάστρου, καθώς και του Λιμενικού Τμήματος Κιάτου, για τη διασφάλιση της αποτελεσματικής και ασφαλούς υλοποίησης του προγράμματος.

Από τη δράση συγκεντρώθηκαν συνολικά περισσότερα από 50 κιλά απορρίμματα, καθώς και 5.630 αποτσίγαρα, αριθμός που αντιστοιχεί σε περίπου 10 αποτσίγαρα ανά μαθητή που συμμετείχε στον καθαρισμό.

Η Noval Property, θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στις τοπικές κοινωνίες, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της να συμβάλει ουσιαστικά στην ενημέρωση, στην ευαισθητοποίηση και στην εκπαίδευση του κοινού, μέσω στοχευμένων προγραμμάτων και δράσεων οι οποίες αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Σχετικά με τη Noval Property

Η Noval Property είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ελληνική ΑΕΕΑΠ. Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Noval Property, το οποίο στις 30.06.2022 περιελάμβανε 61 ακίνητα (το 1 μέσω κοινής συμμετοχής σε εταιρεία ακινήτων και 5 μέσω δύο κατά 100% θυγατρικών της Noval Property) κατά κύριο λόγο στην Ελλάδα και επιλεκτικά στη Βουλγαρία, αποτελείται από κτήρια γραφείων, εμπορικούς χώρους, τουριστικά ακίνητα και αποθηκευτικούς χώρους συνολικής δομημένης επιφάνειας 462.000 τ.μ. περίπου. Η αξία αποτίμησης των επενδυτικών ακινήτων και συμμετοχών την 30.06.2022 ήταν 455,5 εκατ. ευρώ περίπου. Η Noval Property είναι θυγατρική της Viohalco στον κλάδο ακινήτων.