Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Επι-θετικά

Ο Στέφανος παιδί του λαού, οι ζωγραφιές του Πολάκη και άλλα πράγματα και θαύματα

Κουστουμάτος και αεράτος. Σοβαρός και μετρημένος. Αποπνέων κύρος και πυγμή αρχηγού.

Εντάξει, μην τα παίρνετε όλα τοις μετρητοίς, πλην η προσπάθεια είναι προφανής. Τέρμα οι κάθε είδους επιδείξεις ρώμης, καλλονής και πλούτου, φιλοζωίας ασφαλώς, ακόμη και του συντρόφου, με την Θεοδώρα τη Μεγάλη πλέον εκ δεξιών –τρόπος του λέγειν- πιστή και μοναδική συνοδοιπόρο στους αγώνες της παράταξης να ανοίγει νέους ορίζοντες στην πολιτική. Το παλιό μοντελάκι δεν έπιασε, ιδού το καινουργές! Τρέμετε εκεί στην Κουμουνδούρου που έχετε μείνει σε εποχές προ της Οκτωβριανής Επανάστασης και όπου στους διαδρόμους κυκλοφορούν ακόμη αμπέχονα και στο τσακίρ κέφι παίζουν και αντάρτικα. Διότι «Δεν με έχουν διαγράψει. Μόνο ο λαός τα διαγράφει όλα», δηλώνει το νιούτσικο παιδί του λαού. Έτσι για να σκάσουν οι καρεκλοκένταυροι του κόμματος, που του έκλεισαν την πόρτα κατάμουτρα οι αχάριστοι.

Ποιου ακριβώς κόμματος, νεφελώδες είναι ωστόσο, αλλά έτσι είναι ζωή, ρευστή και απρόβλεπτη. Τη μια στιγμή κυνηγάς πεταλούδες στους αγρούς και την άλλη σου πέφτει ο ουρανός στο κεφάλι. Στην περίπτωσή του Στέφανος βέβαια, μπορεί να είναι και υπό τη μορφή της μαγκούρας του Πολάκη, που μεταξύ παρομοιώσεων του έκπτωτου προέδρου σε Βασιλάκη Καΐλα των ελληνικών μελό και πληγωμένου πρίγκιπα (!) ζωγραφίζει αυτές τις μέρες ακαταπαύστως.

Στα μαρμαρένια αλώνια θα τον συναντήσει να αναμετρηθούν, όπως αντιλαμβάνομαι, σίγουρος νικητής αυτός, διότι σου λέει, άμα έρθει στο συνέδριο να ψηφίσει ο «κανονικός κόσμος αυτός ο νάρκισσος δεν θα βγει πρόεδρος». Τώρα ποιος είναι ο «κανονικός» κατά τη γνώμη του και ποιος θα τους περάσει από κανονικόμετρο, είναι ένα ζήτημα. Άσε που αν βγει ο Κασσελάκης θα βγάλει όλους τους ψηφοφόρους «μη κανονικούς»! Τέλος πάντων, δικό τους πρόβλημα να λύσουν.

Τι τον θέλει όμως τον ΣΥΡΙΖΑ ο διατελών εν πλήρη συγχύσει με την έννοια της πολιτικής και με παντελή άγνοια για την ιδεολογία της Αριστεράς, Στέφανος, είναι ένα μυστήριο. Τσάμπα πήγε και τόση προϋπηρεσία στις επιχειρήσεις, που τον έκαναν και πλούσιο (κατά τα λεγόμενά του). Δεν έμαθε ο άφρων οικονομικός εγκέφαλος, ότι το σκάρτο πράγμα το ξεφορτώνεσαι όσο-όσο…

Αλλά τέτοια απελπισία επαγγελματικής αποκατάστασης είναι να το λυπάσαι το άτομο. Όχι δεν θα το βάλει κάτω, με πληροφορούν όμως, ειδικοί μελετητές του φαινομένου. «Πώς γίνεται να είστε τόσο λίγοι και εγώ να είμαι τόσο πολλοί;», όπως είχε πει ο Όρσον Ουέλς. Κάτι τέτοιο φρονεί και ο ίδιος δι΄ εαυτόν. Θα πάει μέχρι τέλους, λοιπόν.

Δικό του; Του ΣΥΡΙΖΑ; Και των δύο; Το μέλλον άδηλον πλην κοντινό.

Από την άλλη, χαμένος δεν θα πάει. Τόσα σώου στην τηλεόραση, έτοιμα να τον χρυσοπληρώσουν και γιατί όχι, καμιά δουλειά δε είναι ντροπή. Καλύτερος είναι ο Κοκλώνης, δηλαδή. Εδώ έχει δοκιμαστεί στα πάντα, στην πίστα θα ντραπεί ν΄ανέβει; Χώρια που μεταξύ Κασσελάκη και Σεφερλή, με μακρά κεφαλή κερδίζει ο πρώτος στην ψυχαγωγία.

Στο μεταξύ ξύπνησε κι η Γεροβασίλη και ρωτάει, τι επαγγέλλεται ο Κασσελάκης. Τι να επαγγέλλεται κυρία μου; Το ψωμί θέλει να σας φάει, δεν το βλέπετε; Άλλη περίπτωση αυτή, που θυμήθηκε τώρα να βγει στα χαρακώματα, αφού μας ζάλισε στα «ναι μεν αλλά»… Όμως μακριά απ΄ το μαντρί, το πρόβατο το τρώει ο λύκος, όπως είχε πει κι Ευάγγελος Αβέρωφ σε μια κομματική απόσχιση της εποχής του κι είχε πέσει μέσα ασφαλώς. Είδε κι αυτή τους αποχωρούντες του ΣΥΡΙΖΑ, που ιδιωτεύουν πλέον και εποίησεν την νήσσαν. Παλιά καραβάνα, τα ξέρει αυτά.

Στην απέναντι πλευρά, άλλα δράματα. Συναισθηματικά. Δεν του μιλάει ο Μητσοτάκης, δεν τον παίρνει τηλέφωνο, δεν τον ρωτάει «τι να κάνω μεγάλε αρχηγέ, νουθέτησέ με, με την σοφία και τη γνώση σου», τέτοια πράγματα… Μπορεί να σκέφτεται και την χαμένη νιότη του, που έριχνε κυβερνήσεις -της ΝΔ για την ακρίβεια- και δεν το χωράει ο νους του, που έμεινε στα αζήτητα, γι΄αυτό κι άρχισε να αλληθωρίζει προς διάφορες κατευθύνσεις. Και να ΄ταν μόνον αυτό… «Οι ιστορικοί πλαστογραφούν το παρελθόν. Οι ιδεολόγοι το μέλλον», είχε πει ένας σοφός. Ταιριάζει και σε πολιτικούς.

Διαβάστε επίσης

Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση: Έπεσα και στα πατώματα, φοβήθηκα, έκλαψα και απελπίστηκα