• Επι-θετικά

    Κασσελάκης έφα: Στις Σπέτσες αδέρφια μου, στις Σπέτσες!


    «Στη Μόσχα αδελφές μου, στη Μόσχα»! Όταν ο Τσέχωφ έβαζε την ηρωίδα του, πριν από έναν και πλέον αιώνα, να καλεί με πάθος τις αδελφές της ν’ αφήσουν πίσω τους την μίζερη και μονότονη ζωή της επαρχίας στην αχανή Ρωσία και να επιστρέψουν στην Μόσχα, όπου όλα θα ήταν  δυνατά, σίγουρα δεν είχε στο νου του τον Στέφανο Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ του σήμερα. Δεν μπορεί να αποφύγει όμως κανείς, το συνειρμό –γι΄αυτό τα μεγάλα έργα της λογοτεχνίας είναι παγκόσμια και διαχρονικά-  με το κάλεσμα του προέδρου του κόμματος στους βουλευτές του για ένα τριήμερο στις Σπέτσες.

    Διότι αν εδώ τους τρώει όλους η γκρίνια, η μουρμούρα και η απραγία, στην ωραία και αρχοντική νήσο άλλος αέρας φυσάει. Μαΐστρος, γαρμπής ή τραμουντάνα, θα σας γελάσω, δεν είμαι ειδική, αλλά ο πρόεδρος που ξέρει από αυτά είναι σίγουρος, ότι πολλά θα είναι τα οφέλη για τους συντρόφους του. Διότι, τι να σου κάνουν και αυτοί, που όλο Αθήνα… Αθήνα… βαρέθηκαν πια οι άνθρωποι… Μπλοκαρίστηκαν, παραζαλίστηκαν, στέρεψαν από ιδέες -μεταξύ μας τα έχουν χάσει και από τις αλλοπρόσαλλες  πρωτοβουλίες του αρχηγού-  και το αρχέγονο ερώτημα «ποιος είμαι και πού πάω», όλο τους τριβελίζει το μυαλό…

    Στις Σπέτσες αδέρφια μου, στις Σπέτσες, λοιπόν. Γιατί εκεί, στο ιστορικό νησί του Αργοσαρωνικού, με τη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα και τους καπεταναίους του ΄21, με  τους σημερινούς εκατομμυριούχους εφοπλιστές να σνομπάρουν το πόπολο από τις περίκλειστες βίλες τους, με τις αφίξεις διασήμων που κυκλοφορούν ινκόγκνιτο στα στενά δρομάκια, με τα γιοτ που το καλοκαίρι δηλώνουν με τη σειρά την παρουσία τους στα καταγάλανα νερά και με τη νυχτερινή ζωή, ακόμη και το χειμώνα να προσφέρει τέρψη στους προνομιούχους επισκέπτες, η έμπνευση για μία …αριστερή διακυβέρνηση θεωρείται προφανώς μεγαλοφυής.

    Αλλά αν αυτό πιστεύει ο πρόεδρος, εγώ γιατί να τον διαψεύσω; Κι αν μια ολόκληρη Τζάκρη, που τα παίζει στα δάχτυλα τα ιδεολογικά, μιλάει για «ξινισμένες σούπες», εισάγοντας νέους όρους στην κομματική διάλεκτο, όταν απευθύνεται στους αμφισβητίες της πρωτοποριακής ιδέας του αρχηγού της, τι να πούμε εμείς οι υπόλοιποι… (Βέβαια άλλο να σου ξινίσει μια σούπα κι άλλο ένα κόμμα, αλλά αυτό είναι σε παρακάτω μάθημα, δεν το έχει κάνει ακόμη).

    Τέρμα λοιπόν οι συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σε χώρους απρόσωπους, άχαρους και κακόγουστους. Ενώ στο σπίτι είναι αλλιώς. Κάτι σαν πάρτι. Brain storming αλά Σαν Φρανσίσκο και Σίλικον Βάλεϊ κι ας είναι εξοβελιστέα στο πυρ το εξώτερο. Αλλά ως εκεί. Για ύπνο στο ξενοδοχείο. Πόσα ράντζα πια να βάλει ο άνθρωπος.

    Κάντε focus: Να ξυπνάνε και οι 36 το πρωί, φρέσκοι και ζωηροί και με βήμα ταχύ να κατευθύνονται στη βίλα του προέδρου -δεν ξέρω αν πρέπει να είναι και στοιχισμένοι, αυτό θα το φροντίσει ο ομαδάρχης- περνώντας απ΄το λιμάνι με τα καφενεία και τους αγουροξυπνημένους τουρίστες να απορούν με το θέαμα. Το οποίο όμως, ούτε εμείς θα χάσουμε, είμαι βεβαία, καθώς με κάθε λεπτομέρεια θα αναμεταδίδεται από τα πρωινάδικα και μεσημεράδικα της τηλεόρασης, που ήδη οργανώνονται για το κοσμοϊστορικό γεγονός.

    Ο Αλέξης όμως, δεν θα πάει, κρίμα αυτός θα χάσει. Από Πολάκη μεριά, πληροφορίες δεν έχω, αλλά κάτι μου λέει ότι τρώει σίδερα –εκτός κι αν είναι απορροφημένος με το power point, που η εντολή της Τζάκρη είναι να το ετοιμάσει εγκαίρως.  Κι άλλοι δυσφορούν αλλά στα μουλωχτά.  Μόνον μία κυρία εκ Βορείου Ελλάδος δηλώνει αδυναμία συμμετοχής, γιατί την πειράζει η θάλασσα. Ανθρώπινο βέβαια αλλά υπάρχουν και οι δραμαμίνες, αλλιώς δεν την βλέπω καλά με τέτοια εκδηλωμένη αχαριστία.

    Διότι θα πρέπει να τον σκεφτούν κι αυτόν, που τον τρώνε οι τύψεις. Ο αρχηγός  να διάγει βίον ανέφελον και πολυτελή με τις υπερατλαντικές διακοπές του πέρα –δώθε λες και είναι Πατήσια-Παγκράτι και με τα ταξιδάκια-αστραπή εις Παρισίους  κι εκείνοι, άντε ως την εκλογική τους περιφέρεια, και πολύ λέω. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν, γιατί κάποιοι διαμαρτύρονται. Βρήκαν έναν άνθρωπο, που είναι το πρότυπο του καλού αριστερού και τους κακοπέφτει. Μοιράζεται τα υπάρχοντά του με τους συντρόφους του και τον σχολιάζουν. Πληρώνει ακόμη και μισθούς και τον λοιδορούν. Τέτοιος κιμπάρης πρόεδρος, τι άλλο πια;

    Ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη με διακοπές στα πανάκριβα εξοχικά της προάστια μέσα στη φύση, όπου το ζεύγος Κασσελάκη –Τάιλερ διαθέτει εντυπωσιακή έπαυλη, είναι η απάντηση. Ιδανική για πενταήμερη! Αν και προηγουμένως μπορεί να επισκεφθούν Ρόδο, Κέρκυρα κλπ, όπως πήγαιναν παλιά τα σχολεία. Και να μη ξεχάσουν μετά, να τραγουδούν όλοι μαζί Kumbaya! Kumbaya!

    Διαβάστε επίσης:

    Σπέτσες: Αυτή είναι η πολυτελής βίλα όπου κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τριήμερη ΚΟ ο Κασσελάκης

    Άνω κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ με την απόφαση Κασσελάκη για τριήμερη ΚΟ – Ακρίτα: Γιατί στις Σπέτσες;

    Τσίπρας: Πληροφορίες ότι δεν θα πάει στις Σπέτσες για το κάλεσμα Κασσελάκη



    ΣΧΟΛΙΑ