Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Επι-θετικά

Η «Στεφανάρα», οι μνηστήρες του θρόνου και το ξύπνιο αμερικανάκι

Στέφανος, η φίρμα εγγύησης! Πώς λέμε ο Κάρολος της Αγγλίας κι η Ελισάβετ (που εξέλειπε); Ένα και το αυτό! Προσωπικώς βέβαια, αυτό το «Στέφανος… σκέτο» του έκπτωτου προέδρου, μου μοιάζει και λίγο σαν… σκέτο από γκιουβέτσι αλλά δεν βαριέστε, αυτός ένα μήνυμα θέλησε να περάσει: «Ή εγώ ή το χάος»!

Και το πέτυχε. Κι ας σφάζονται οι ανθυπο-αντίπαλοί του εντός και εκτός κομματικών οργάνων, υποψήφιοι και μη, στην επερχόμενη αναμέτρηση.

Διότι σε πόσα καφενεία να πάει ο Φάμελλος, να τους κόψει από την πρέφα για να μιλήσουν για την αριστερά, όταν τα επιδόματα πέφτουν βροχή; Πόσες τσικουδιές με σύντεκνους να πιεί ο Πολάκης, εκεί στα βουνά της Κρήτης για να βγάλει το άχτι του, που υποστήριξε Κασσελάκη; Διότι καλό το mea culpa, ειπωμένο και ως «κουράστηκα από νεροκουβαλητής» αλλά τώρα, πολύ αργά για δάκρυα, το κακό έχει γίνει.

Και σε πόσα πρωινάδικα να δηλώσει παρουσία ο Γκλέτσος –παρεμπιπτόντως, καλή κίνηση το ζεϊμπέκικο στο Ηρώδειο, παρουσία Στέφανου μάλιστα, που για άμπαλο τον έχω- όταν ο άλλος κατεβαίνει με σκηνοθετική υπερπαραγωγή ως άρχων των λεωφόρων και των τρένων, των λιμανιών και των καραβιών, των αιθέρων και των θαλασσών, και φυσικά της Κουμουνδούρου;

Αν είναι κάτι λοιπόν, κατόπιν αυτών, που μας λείπει και που ποθεί η ψυχή του φιλοθεάμονος κοινού είναι μία τηλεμαχία! Αλλά όσο για τον νικητή, σας επιφυλάσσω έκπληξη! Διότι νέος αστήρ της πολιτικής ζωής έχει ανατείλει κι όσοι δεν το έχουν αντιληφθεί, λυπούμαι αλλά θα βρεθούν πίσω από τις εξελίξεις.

Ομιλών σε τρίτο πρόσωπο -κάτι σαν τον Μέγα Ναπολέοντα- με επιτηδευμένο ύφος και ματαίως υποκρυπτόμενο κομπασμό, περιβαλλόμενος από μία αύρα μεγαλείου, ο καθηγητής και ευρωβουλευτής Νικόλας Φαραντούρης δηλώνει και αυτός παρών στην διεκδίκηση της προεδρίας του εναπομείναντος ΣΥΡΙΖΑ -αφού μας ταλάνισε επί μακρόν, κρατώντας μας σε διαρκή αγωνία- και έτοιμος να οδηγήσει και αυτός το κόμμα στην νίκη. Τρέμε Στέφανε!

Αδυνατώ όμως να καταλάβω, γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν τον νέο υποψήφιο, ότι πρόδωσε τον μέχρι πρότινος αρχηγό του, γιατί λέει, εκείνος τον έστειλε στην Ευρωβουλή.

Αν και από την άλλη, μπορείς να το πεις και όψιμη συνειδητοποίηση από μέρους του, όταν η «Στεφανάρα», όπως τον αποκαλούσε μέχρι πρότινος επιδεικνύοντας στο έπακρο την εκτίμησή του άρχισε να μιλάει για «κουκούλες» και «χούντες». Και δίκιο έχει ο άνθρωπος, δηλαδή.

Τα ίδια περνάει όμως και ο Δούκας, που ως γνωστόν τον ανέσυρε ο Ανδρουλάκης από την αφάνεια και τώρα ορέγεται το χαλιφάτο, αλλά ούτε το δικό του αυτί ιδρώνει.«Θα τα κάνω όλα εξαιρετικά!», «Είμαι φημισμένος για την ταχύτητά μου!», ακούστηκε εσχάτως να δηλώνει αυτοθαυμαζόμενος για τα προσόντα του και έτοιμος να αναλάβει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ (και βάλε…).

Διότι οι μετριοφροσύνες είναι passé την σήμερον ημέρα, ασχέτως αν στην περίπτωσή του οι κομπορρημοσύνες φθάνουν σε επίπεδο γελοιότητας, όπως οι συγκρίσεις με τον Μιτεράν, τον Βίλι Μπράντ επίσης, ακόμη και τον Ερντογάν! «Μα, παντού όπου κάθομαι, εκεί είναι η τιμητική θέση», όπως έλεγε κι ο Ταλεϋράνδος.

Την καλύτερη δουλειά έκανε στο μεταξύ, ο Τάιλερ με το γυμναστήριο, που είμαι βεβαία, ότι θα κάνει χρυσές δουλειές. (Μόνο να τον βάλεις στη διαφήμιση εν ώρα άσκησης, φτάνει). Αλλά βλέπει και μακριά το παιδί. Σου λέει, αν είναι να μείνουμε στην Ελλάδα, τουλάχιστον ας φέρνει ο ένας από τους δυο, λεφτά στο σπίτι.

Ορθή σκέψη, γιατί αν περιμένει από τον σύζυγο σώθηκε. «Πόσα βγάζει ο πρόεδρος του κόμματος», είχε ρωτήσει ο εν λόγω, όταν έφτασε για πρώτη φορά στην Κουμουνδούρου – ηθελέστα και παθέστα, που λέει ο λαός, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Και σιγά μην πήγαινε λοιπόν, κι ο Τάιλερ εθελοντής σε κρατικό νοσοκομείο, όπως ήθελαν να μας πουλήσουν προ μηνών. Είπαμε …αμερικανάκι αλλά όχι κορόιδο.

Διαβάστε επίσης:

Υπουργείο Πολιτισμού: Έγκριση της συναυλίας για τα Τέμπη στο Καλλιμάρμαρο

Ένας καναπές  για… φίλημα – Από τον Νταλί με αγάπη

Γιάννης Κούστας: Ναι, στην ανέγερση της πολυτελούς βίλας στις Σπέτσες αλλά… με περικοπές – Η αντίδραση του δήμου