• Fiat 600 e

    Efficient Cars 2024: Β-Suv

    Πριν από σας, για σας!

    • Τάκης Πουρναράκης

    Το νέο Fiat 600 διαθέτει πλήθος κορυφαίων συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης οδήγησης που προστατεύουν τον οδηγό από τον εαυτό του αλλά και τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου.

    Το ολοκαίνουργιο Fiat 600 διαθέτει πλήθος κορυφαίων συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης οδήγησης, τα οποία το καθιστούν ιδανικό για την καθημερινή ζωή. Προσφέρει ημι-αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2, εξασφαλίζοντας έτσι ασφάλεια και άνεση στο ταξίδι σας. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες του συστήματος ο οδηγός μπορεί να παραμείνει ξεκούραστος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μειώνοντας το φόρτο εργασίας του αλλά και τις πιθανότητες για κάτι απρόβλεπτο που μπορεί να συμβεί λόγω απόσπασης προσοχής. Το σύστημα Adaptive Cruise Control (ACC) συνεπικουρεί την ημιαυτόνομη οδήγηση αναλαμβάνοντας να φρενάρει ή να επιταχύνει το αυτοκίνητο, ανάλογα με το ρυθμό κίνησης των υπολοίπων οχημάτων.

    Το σύστημα Intelligent Speed Assist αναγνωρίζει τις πινακίδες με τα όρια ταχύτητας και προτείνει στον οδηγό να τα σεβαστεί με ηχητική και οπτική ειδοποίηση. Αντίστοιχα το σύστημα Blind Spot Detection ελέγχει με τη βοήθεια αισθητήρων υπερήχων, τα τυφλά σημεία και προειδοποιεί τον οδηγό για την παρουσία άλλων οχημάτων, ενεργοποιώντας μία φωτεινή ένδειξη στον εξωτερικό καθρέφτη της αντίστοιχης πλευράς.

    Στα συστήματα κορυφαίας τεχνολογίας συμπεριλαμβάνεται επίσης και η λειτουργία Stop&Go, το ηλεκτρικό χειρόφρενο, το αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης που αναγνωρίζει πεζούς και δικυκλιστές, το σύστημα αναγνώρισης κόπωσης του οδηγού που παρακολουθεί το επίπεδο επαγρύπνησής του. Τέλος, οι αισθητήρες περιφερειακής κάλυψης 360° και η κάμερα οπισθοπορείας με ορατότητα 180° και δυναμικές γραμμές καθοδήγησης, βοηθούν στην αποφυγή τυχόν εμποδίων κατά την εκτέλεση περίπλοκων ελιγμών και στο παρκάρισμα.

    Το Fiat 600 προσφέρει υπηρεσίες Connected Services που υποστηρίζουν σε καθημερινή βάση τους χρήστες, μεταξύ άλλων με λειτουργία φωνητικών εντολών για επικοινωνία με την ενσωματωμένη δικτυωμένη πλοήγηση της TomTom που έχει αυτόματη ενημέρωση χαρτών. Επιπλέον, το ηλεκτρικό 600e εμφανίζει όλους τους διαθέσιμους σταθμούς φόρτισης στη διαδρομή, με ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης ώστε να εξοικονομεί χρόνο και χρήμα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

    Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 7” μαζί με την οθόνη αφής 10,25” του συστήματος infotainment βάζουν στιβαρές βάσεις για την ποιοτική και πλήρη ψηφιακή εμπειρία στην καμπίνα του νέου FIAT 600. Επιπλέον, με την εφαρμογή FIAT η ευκολία και η άνεση περνάνε σε άλλο επίπεδο.

    Ουσιαστικά παρέχεται η δυνατότητα για την, ακόμα και εξ αποστάσεως, ενεργοποίηση ορισμένων λειτουργιών του αυτοκινήτου (π.χ. χρήση φώτων, κόρνας, κεντρικό ξεκλείδωμα/κλείδωμα θυρών, θέρμανση και κλιματισμός).

    Ειδική αναφορά αξίζει στο Trip Report που βοηθάει το χρήστη να αναλύει και να βελτιώνει τον τρόπο που οδηγεί, ώστε να πετυχαίνει χαμηλότερη κατανάλωση, ελαφρύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και τη λιγότερη δυνατή φθορά του αυτοκινήτου.

    Όσον αφορά στην άνεση το νέο Fiat 600 διαθέτει πλήθος χαρακτηριστικών που κάνουν κάθε ταξίδι πολύ ευχάριστο και εντελώς απροβλημάτιστο.

    Διαθέτει στάνταρ αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, αισθητήρες φωτός και βροχής, ενώ μπορεί να εξοπλιστεί μέχρι και με στοιχεία όπως δερμάτινα καθίσματα με λειτουργία μασάζ στου οδηγού αλλά και hands free ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα χώρου αποσκευών – ό,τι καλύτερο για τους γονείς που έχουν τα χέρια τους πάντα γεμάτα με χιλιάδες πράγματα.

     

    Ανακαλύψτε το αφιέρωμα Efficient Cars 2024 – B-Suv