• Fiat 600 e

    Fiat 600 e

    Efficient Cars 2024: Β-Suv

    Εν αρχή ην το στυλ!

    • Τάκης Πουρναράκης

    Ο εξωτερικός και εσωτερικός σχεδιασμός του FIAT 600 ενσωματώνει ιδανικά το ιταλικό γούστο και τη φιλοσοφία της Dolce Vita.

    Το FIAT 600, το μεγαλύτερο αδελφάκι του 500, έχει πάρει το όνομά του από το κλασικό 600 και ενσωματώνει όλα τα “cool” χαρακτηριστικά και το μοντέρνο στυλ της Ιταλικής σχολής. Ο εξωτερικός και εσωτερικός σχεδιασμός ενσωματώνει ιδανικά το ιταλικό γούστο και εστιάζει στη φιλοσοφία της Dolce Vita.

    Έτσι προσφέρει αυθεντική αίσθηση ευχαρίστησης όπως αυτή είναι συνυφασμένη με το ιταλικό DNA. Σε σύγκριση με το νέο 500, η αναβαθμισμένη εμφάνισή του, διαθέτει ένα πιο ξεκάθαρο και πιο δυναμικό εμπρός μέρος, ανανεωμένο λογότυπο “600” τόσο εμπρός όσο και πλευρικά, και ανανεωμένη φωτιστική ταυτότητα LED.

    Η κομψή αλλά δυναμική εξωτερική εμφάνιση δεν μοιάζει με τίποτα άλλο. Ενισχύεται δε, από τους μεγάλους τροχούς (ζάντες έως 18”, συνολική διάμετρος 690 mm), τα μαύρα ματ πλευρικά “skirts” (φούστες) και τους θόλους των τροχών, ενώ το τυπικό ιταλικό στυλ κάνει αισθητή την παρουσία του σε κάθε λεπτομέρεια.

    Επιπλέον μια σειρά από ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τονίζουν τις εξωτερικές γραμμές του, όπως οι μαύρες γυαλιστερές λεπτομέρειες, οι χρωμιωμένες πινελιές και οι διακοσμητικές λεπτομέρειες στα πίσω φώτα.

    Fiat 600 e

    Στο εσωτερικό, το νέο FIAT 600 αντανακλά τέλεια την ιταλική Dolce Vita και την πιο “pop” πλευρά του χαρακτήρα της μάρκας, χάρη σε πολλά χαρακτηριστικά που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να προσφέρουν την πιο ευχάριστη εμπειρία στον οδηγό και τους επιβάτες.

    Πάνω απ’ όλα, το νέο FIAT 600 είναι το πρώτο compact μοντέλο που προσφέρει την επιλογή της χρωματοθεραπείας. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν έως και 8 διαφορετικά χρώματα τόσο για το φωτισμό του εσωτερικού, όσο και για την οθόνη του infotainment, με έναν προεπιλεγμένο συνδυασμό σε στυλ «ήχος & φως». Μέσα από τη δυνατότητα επιλογής από ένα σύνολο 64 διαφορετικών συνδυασμών, το αποτέλεσμα είναι μια πρωτόγνωρη, ολιστική χρωματική εμπειρία.

    Για ένα ολοκληρωμένο ιταλικό Spa, τα εμπρός καθίσματα της κορυφαίας έκδοσης la Prima είναι δερμάτινα, ενώ εκείνο του οδηγού διαθέτει μέχρι και λειτουργία μασάζ, προκειμένου να παραμένει το σώμα ξεκούραστο σε ένα μακρινό ταξίδι ή μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά.

    Το νέο FIAT 600 προσφέρει επίσης ταπετσαρίες καθισμάτων από συνθετικό δέρμα Ivory με μονόγραμμα FIAT σε τιρκουάζ απόχρωση, και θέρμανση 3 σταδίων για μέγιστη άνεση και κορυφαία ποιότητα. Με βελούδινα πατάκια, ασύμμετρα αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα (40/60), θύρες USB type A & type C + type C για τους πίσω επιβάτες, ασύρματη επιφάνεια φόρτισης smartphone και είσοδο χωρίς κλειδί με αισθητήρα προσέγγισης – ώστε να μην μείνει ποτέ το αυτοκίνητο ξεκλείδωτο –να συμπληρώνουν τον εξοπλισμό και να αποτελούν εγγύηση για μία άνετη και ευχάριστη οδηγική εμπειρία.

    Fiat 600 e

    La Prima ή RED;

    Προσανατολισμένη προς τους νέους που αναζητούν μια ηθική και φιλική προς το περιβάλλον επιλογή μετακίνησης, η έκδοση RED αποτελεί την εισαγωγική έκδοση του νέου FIAT 600e. Όπως ακριβώς και η αντίστοιχη του 500e, συμβάλλει σ’ ένα πιο βιώσιμο μέλλον, συνεχίζοντας τη συνεργασία με τον ομώνυμο οργανισμό RED που ιδρύθηκε το 2006, για την καταπολέμηση του AIDS και τη διασφάλιση ότι όλοι θα έχουν πρόσβαση στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της ασθένειας.

    Από την πλευρά του, το νέο FIAT 600 La Prima προσφέρει 100% στυλ, πολυτέλεια και άνεση, εξασφαλίζοντας έτσι μια καθολική εμπειρία της Ιταλικής Dolce Vita και μια καλαίσθητη, ευχάριστη και ασφαλή οδηγική πραγματικότητα.

    Fiat 600 e

    Με απλά λόγια, το νέο FIAT 600 αποτελεί την ιδανική επιλογή για τους κατοίκους των σύγχρονων πόλεων, ενσαρκώνοντας πλήρως τις αξίες της μάρκας σε ό,τι αφορά στο ιταλικό στιλ και τη βιωσιμότητα. Το νέο μοντέλο τόσο στην υβριδική όσο και στην αμιγώς ηλεκτρική έκδοση έχει κορυφαία αποδοτικότητα και σεβασμό στο περιβάλλον, ενώ παράλληλα υιοθετεί την τελευταία λέξη στα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, σε μια πρόταση με μοναδικό value for money.

    Fiat 600 e

     

    Ανακαλύψτε το αφιέρωμα Efficient Cars 2024 – B-Suv