• Fiat 600e

    Fiat 600e

    Efficient Cars 2024: Β-Suv

    Έχει ρεύμα!

    • Τάκης Πουρναράκης

    Το νέο Fiat 600e είναι η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του 600, με 156PS, αυτονομία 400km και μπαταρία 54kwh.

    Στον δρόμο προς τη βιώσιμη αστική μετακίνηση, η Fiat λανσάρει το πρώτο ηλεκτροκίνητο B-SUV της, το 600e. Αποτελεί μια προσιτή λύση που ξεκινάει από τις €28.190 με την κρατική επιδότηση, απευθυνόμενη τόσο στους λάτρεις των αστικών όσο και των υπερ-αστικών μετακινήσεων, όντας πρακτικό, αποδοτικό, οικονομικό.

    Είναι “cool” και όμορφο, με μήκος που φτάνει τα 4,17m, άνετους χώρους για 5 ενήλικους και κορυφαίους για την κατηγορία αποθηκευτικούς χώρους.

    Το Fiat 600e εξασφαλίζει αυτονομία που υπερβαίνει τα 400km (WLTP συνδυασμένος κύκλος) και πάνω από 600km σε αστικό περιβάλλον (WLTP αστικός κύκλος), προσφέροντας παράλληλα χαρακτηριστικά ασφαλείας κορυφαίας τεχνολογίας.

    Το Fiat 600e διατίθεται σε δύο διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού, το RED και το πολυτελές La Prima. Αποτελεί μία πρόταση οικογενειακού αυτοκινήτου που προσφέρει αυθεντική εμπειρία Ιταλικής Dolce Vita, εστιάζει στην προστασία του περιβάλλοντος ενώ φροντίζει και για ζητήματα κοινωνικής ευαισθησίας.

    Fiat 600e

    To Fiat 600e προσφέρει εντυπωσιακό εσωτερικό 5 θέσεων και 15lt αποθηκευτικών χώρων. Οι πελάτες μπορούν να φυλάξουν τα προσωπικά τους αντικείμενα στην έξυπνα διαμορφωμένη κεντρική κονσόλα– η οποία διαθέτει ένα αποκλειστικό κάλυμμα και ποτηροθήκες για τον καφέ ή το νερό σας, τσέπες στα καθίσματα και στρατηγικά κατανεμημένους, εσωτερικούς χώρους αποθήκευσης. Το πορτμπαγκάζ φέρνει επίσης σε πέρας την αποστολή του, με χωρητικότητα που φτάνει τα 360lt.

    Πέρα από την ευελιξία στην εσωτερική διαμόρφωση το μοντέλο διαθέτει και υψηλή αποδοτικότητα, με κινητήρα που αποδίδει ισχύ 115 kW/156PS και εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 9,0sec. Η μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 54 kWh εξασφαλίζει στο 600e αυτονομία άνω των 400 km σε συνδυασμένο κύκλο και 600 km σε αστικό κύκλο, καθιστώντας το ασυναγώνιστο για καθημερινή χρήση στην πόλη, αλλά και ικανό για τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου.

    Fiat 600e

    Όσον αφορά στον ρυθμό φόρτισης το νέο 600e είναι εξοπλισμένο με σύστημα ταχείας φόρτισης. Η μπαταρία του μπορεί να φορτιστεί με ισχύ 100 kW σε ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος. Οπότε για μία φόρτιση έως το 80% της χωρητικότητας χρειάζεται λιγότερο από μισή ώρα.

    Πέρα από την ταχυφόρτιση το μοντέλο συνοδεύεται επίσης από ενσωματωμένο φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος που μπορεί να επιτύχει ισχύ φόρτισης 11 kW και καλώδιο Mode 3, για οικιακή ή δημόσια φόρτιση. Με αυτό το φορτιστή επιτυγχάνεται πλήρης φόρτιση σε λιγότερο από 6 ώρες.

    Το νέο Fiat 600e προσφέρει και δυνατότητα επιλογής προφίλ οδήγησης: κάθε χρήστης μπορεί να επιλέξει τον προσωπικό του τρόπο οδήγησης, χάρη στα τρία διαθέσιμα προγράμματα: eco, normal, sport.

    Fiat 600e

    Το πρόγραμμα Eco ενδείκνυται για μέγιστη οικονομία μέσα στην πόλη, το πρόγραμμα normal αφορά στην ισορροπημένη καθημερινή χρήση ενώ το sport μπορεί να αυξήσει τα περιθώρια ενεργητικής ασφάλειας σ’ ένα προσπέρασμα σε επαρχιακό δρόμο χάρη και στη σταθερή ροπή του ηλεκτροκινητήρα.

    Fiat 600e

     

    Ανακαλύψτε το αφιέρωμα Efficient Cars 2024 – B-Suv