ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξενοκώστας (ΟΝΕΧ): Πρόταση να δημιουργηθεί νέος εθνικός φορέας, με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και της ΟΝΕΧ
Την ενίσχυση του δικτύου αεροδιακομιδών από τα νησιά της χώρας, με ιδιωτικά ελικόπτερα και χωρίς κόστος για τους ασθενείς, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στο πλαίσιο του 10ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιείται στους Δελφούς 9- 12 Απριλίου.
Όπως είπε, «δεν είναι εύκολο να στελεχώσεις νησιά των 200 κατοίκων», τονίζοντας ότι από το φετινό καλοκαίρι θα υπάρχει σύστημα αεροδιακομιδών με ιδιωτικά ελικόπτερα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τον πολίτη. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα προστεθεί και τρίτο ελικόπτερο, επιπλέον από αυτά που είχαν στη διάθεσή τους οι υγειονομικές υπηρεσίες πέρυσι, ενώ θα «διπλασιαστεί ο χρόνος στα αεροπλάνα».
Κατά τη διάρκεια της συζήτησής του με τη Δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, Χριστίνα Βίδου, ο Υφυπουργός υπογράμμισε ότι «δεν θέλουμε να είμαστε διαχειριστές της φθοράς – θέλουμε να φέρουμε το ΕΣΥ στην επόμενη μέρα». Παρουσίασε τους πέντε βασικούς άξονες της πολιτικής του Υπουργείου Υγείας: Θωράκιση του δημόσιου συστήματος, ποιοτικότερες υπηρεσίες, μείωση χρόνου αναμονής, έμφαση στην πρόληψη και «ένα ΕΣΥ στο οποίο θα είναι περήφανοι όσοι εργάζονται σε αυτό».
«Έχουμε τη μεγαλύτερη αύξηση χρηματοδότησης και το περισσότερο προσωπικό που είχε ποτέ το σύστημα υγείας», δήλωσε, απορρίπτοντας την κριτική περί ιδιωτικοποίησης: «Δεν μπορεί να μιλάει κανείς για ιδιωτικοποίηση όταν ενισχύεις το δημόσιο σύστημα».
Αναφερόμενος στα απογευματινά χειρουργεία, σημείωσε ότι έχουν ήδη μειώσει στο μισό τον αριθμό των ασθενών που περίμεναν πάνω από έναν χρόνο και ότι στόχος είναι η αναμονή να περιοριστεί κάτω από τους τέσσερις μήνες. «Όποιος μένει πάνω από τέσσερις μήνες στη λίστα, το Υπουργείο έχει υποχρέωση να βρει λύση για το χειρουργείο του», δήλωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει αναμονή στα επείγοντα και στα βαριά περιστατικά του δημόσιου συστήματος».
Ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε, τέλος, ότι τίθεται σε εφαρμογή νέα ψηφιακή πλατφόρμα όπου οι ασθενείς θα μπορούν να υποβάλλουν καταγγελίες για ζητήματα όπως η ποιότητα του φαγητού ή των σεντονιών στα νοσοκομεία και αν δεν υπάρξει διόρθωση, το Υπουργείο θα μπορεί να φτάσει ακόμη και σε παύση διοικήσεων νοσοκομείων.
Για να παρακολουθήσετε live τις εργασίες του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών κάντε την εγγραφή σας εδώ.
Διαβάστε επίσης
Γεωργιάδης: Φιλικός προορισμός η Ελλάδα για επενδύσεις στην Υγεία
Μ. Χειμώνας (ΣΦΕΕ): Στην Ελλάδα τα φθηνότερα φάρμακα στην ΕΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Καμπουρίδου στο mononews: Ευρωπαϊκή αυτονομία στις συναλλαγές απέναντι σε Visa και MasterCard
- Η ΕΡΤ ξαναβρίσκει τον εαυτό της – Οι κινήσεις του Γιάννη Παπαδόπουλου κι ένα ταξίδι στο Κάιρο
- Πέντε Χρόνια Προσφοράς από την Πόπη Καλαϊτζή, Μια έκθεση από μαθητές του Κολλεγίου, Η Χρυσή Βαρδινογιάννη στο Σύνταγμα
- Beosound Balance «Natura»: Η τέχνη του ήχου, σκαλισμένη στην πέτρα
