• DEI blue: Φορτίζει την ηλεκτρική επανάσταση

    Συνεργασίες επιχειρήσεων με ΔΕΗ BLUE: Δίνεις ρεύμα παίρνεις δύναμη

    • NewsRoom

    Η ανάπτυξη του δικτύου φορτιστών της ΔΕΗ γίνεται και σε συνεργασία με επιχειρήσεις, που αποκομίζουν πολλαπλά οφέλη από τη συνεργασία με τη ΔΕΗ.

    Το σημείο φόρτισης αποτελεί πόλο έλξης που αυξάνει την επισκεψιμότητα και το τζίρο μιας επιχείρησης και   το οικονομικό μοντέλο συνεργασίας είναι ευέλικτο και υλοποιείται με απλές διαδικασίες. Για την επιχείρηση που συνεργάζεται, δημιουργείται μια νέα πηγή εσόδων από την αξιοποίηση των θέσεων στάθμευσης ως σταθμούς φόρτισης και εξασφαλίζεται προβολή της επιχείρησης μέσω της εφαρμογής και των καναλιών επικοινωνίας της ΔΕΗ blue. Επίσης είναι μια επιλογή που υποστηρίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της επιχείρησης.

    Η ΔΕΗ blue είναι ο πρώτος πάροχος ηλεκτροκίνησης που δημιούργησε hubs φόρτισης, ακολουθώντας το παράδειγμα των μεγάλων παρόχων του εξωτερικού, ξεκινώντας με το ΔΕΗ blue hub στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΔΑΑ).

    Η ΔΕΗ και η Trade Estates AΕΕΑΠ ένωσαν τις δυνάμεις τους και προωθούν την ηλεκτροκίνηση, ξεκινώντας με τη δημιουργία του μεγαλύτερου ΔΕΗ blue hub εκτός Αττικής, στο Εμπορικό Πάρκο Λάρισας, το οποίο στεγάζει την ΙΚΕΑ. Με συνολική ισχύ 776 kW, το νέο ΔΕΗ blue hub υποστηρίζει την ταυτόχρονη φόρτιση έως και 12 οχημάτων. Περιλαμβάνει οκτώ θέσεις φόρτισης έως 22kW (AC) και τέσσερις θέσεις ταχυφόρτισης ισχύος έως 300kW (DC) για ταχύτατη φόρτιση των οχημάτων.

    Oι δύο ταχυφορτιστές ισχύος έως 300 kW που λειτουργούν στο Εμπορικό Πάρκο Λάρισας είναι, αυτή τη στιγμή, οι ταχύτεροι και ισχυρότεροι στην Ελλάδα και έχουν προδιαγραφές για ΑμεΑ, όπως ειδική οθόνη, ειδικός σχεδιασμός θέσης φόρτισης κ.α.. Η ολοκλήρωση της φόρτισης της μπαταρίας από 10% σε 80% μπορεί να γίνει σε ελάχιστο χρόνο, ακόμη και σε 18’ λεπτά, ανάλογα με τον τύπο του οχήματος. Η συνεργασία της ΔΕΗ με την Trade Estates ΑΕΕΑΠ ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2022 από το Εμπορικό Πάρκο “Top Parks Πειραιώς όπου τοποθετήθηκε ο πρώτος ισχυρός ταχυφορτιστής 300 kW (DC) της ΔΕΗ blue στην Ελλάδα.  Από τότε, ΔΕΗ blue hubs μεγάλης ισχύος φόρτισης κατασκευάζονται σε Εμπορικά Πάρκα της Trade Estates σε κομβικά σημεία της χώρας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα. Τα ΔΕΗ blue hubs θα επεκταθούν και στο Top Parks Ιωαννίνων, στις αμέσως επόμενες ημέρες.

    Η ΔΕΗ, με την υπηρεσία ΔΕΗ blue και η Avis, κορυφαία εταιρεία στο χώρο του Mobility, υπέγραψαν σύμβαση συνεργασίας για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και την προσφορά ολοκληρωμένων λύσεων φόρτισης σε όλους τους οδηγούς αυτοκινήτων μακροχρόνιας μίσθωσης (leasing).

    Συγκεκριμένα, η συνεργασία προσφέρει την προμήθεια και εγκατάσταση AC φορτιστών στους πελάτες του Avis Leasing, χωρίς επιβάρυνση με επιπλέον κόστη και διαδικασίες, καθώς όλα περιλαμβάνονται στο μηνιαίο μίσθωμα του Leasing συμβολαίου. Μέσω της διασύνδεσης των εφαρμογών My Avis και ΔΕΗ blue, οι οδηγοί θα μπορούν να φορτίσουν το όχημά τους στο πλησιέστερο δημόσιο σημείο φόρτισης ΔΕΗ blue με αποκλειστικά προνόμια αλλά και να διαχειριστούν τη φόρτιση του οχήματός τους στον ιδιωτικό τους χώρο.

    Οι πελάτες Leasing ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων της Avis επιλέγοντας το κατάλληλο πακέτο από τη ΔΕΗ blue αποκτούν πρόσβαση σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία ηλεκτροκίνησης. Από τα πρώτα στάδια της ενημέρωσης και επιλογής πακέτου μέχρι την εγγυημένη εγκατάσταση των φορτιστών στο χώρο τους από εξειδικευμένο προσωπικό και με την αξιοπιστία της ΔΕΗ, επωφελούνται από τη συνεργασία και τα μοναδικά προνόμια.

    Ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών ΑΕ (ΟΛΠΑ ΑΕ) και η ΔΕΗ BLUE, ξεκίνησαν συνεργασία για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στους χώρους ευθύνης του ΟΛΠΑ ΑΕ σε Πάτρα και Ρίο.

    Η συνεργασία αφορά τη δημιουργία 22 θέσεων φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε διάφορα σημεία του λιμένα της Πάτρας και του Ρίου, όπως τον ανατολικό και δυτικό προβλήτα Ρίου, στο σταθμό υποδοχής «Παναγιώτης Κανελλόπουλος» στην Ηρώων Πολυτεχνείου και το Νέο λιμάνι, που προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στον χειμώνα.

    Η D-Marin Ζέας σε συνεργασία με τη ΔΕΗ BLUE,   άνοιξε έναν από τους μεγαλύτερους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στην πόλη του Πειραιά. Η μαρίνα προσφέρει πλέον στους πελάτες και τους επισκέπτες της εγκαταστάσεις φόρτισης έως και 10 ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών αυτοκινήτων, με την εγκατάσταση τεσσάρων σταθμών φόρτισης 22kW και ενός σταθμού φόρτισης 150kW, του πρώτου που εγκαταστάθηκε σε ελληνική μαρίνα, επιτρέποντας σημαντικά ταχύτερη φόρτιση και μειωμένο χρόνο αναμονής.

    Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συνεργασία της ΔΕΗ με τη Σκλαβενίτης, τη μεγαλύτερη εταιρεία στον χώρο λιανικής πώλησης τροφίμων, ειδών ευρείας κατανάλωσης και διαρκών αγαθών. Η συνεργασία αφορά  στην τοποθέτηση 687 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που θα καλύπτουν 1.374 θέσεις φόρτισης – καθώς κάθε φορτιστής θα εξυπηρετεί συγχρόνως έως και δύο οχήματα – σε 119 καταστήματα της αλυσίδας Σκλαβενίτης σε όλη την Ελλάδα.  Οι οδηγοί μπορούν να κάνουν χρήση της υπηρεσίας ΔΕΗ blue και να φορτίσουν το όχημά τους κατά τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά και τις υπόλοιπες ώρες, εφόσον ο χώρος στάθμευσης διαθέτει ελεύθερη πρόσβαση. Οι σταθμοί φόρτισης θα βρίσκονται στους χώρους στάθμευσης μεγάλων και μεσαίων καταστημάτων Σκλαβενίτης, ενώ η συνεργασία περιλαμβάνει και την εγκατάσταση ταχυφορτιστών σε επιλεγμένα καταστήματα της επιχείρησης.

    H συνεργασία μεταξύ ΔΕΗ και ΑΒ Βασιλόπουλου στην ανάπτυξη φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων ξεκίνησε πριν από περίπου τρία χρόνια. Περισσότερα από 350 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων ΔΕΗ Blue βρίσκονται ήδη σε λειτουργία σε καταστήματα ΑΒ σε όλη την Ελλάδα. Από την Κρήτη, την Καλαμάτα και την Πάτρα μέχρι την Αττική, τη Ρόδο και την Κομοτηνή, όλοι όσοι αναζητούν έναν πιο «πράσινο» και «έξυπνο» τρόπο μετακίνησης, μπορούν να τον βρουν χάρη σε αυτήν τη συνεργασία. Οι πελάτες της αλυσίδας μπορούν πλέον να συνδυάσουν τις καθημερινές αγορές τους με τη φόρτιση του ηλεκτρικού τους οχήματος. Ήδη, περισσότερα από 70 καταστήματα ΑΒ σε όλη την Ελλάδα διαθέτουν σταθμούς φόρτισης ΔΕΗ Blue, ενώ ο μεγαλύτερος σταθμός με 12 θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα, βρίσκεται στο κατάστημα ΑΒ στο Ελληνικό.

    Η  συνεργασία των πάρκινγκ Cityzen με τη ΔΕΗ blue προσφέρει αυτονομία και ελευθερία στις μετακινήσεις των οδηγών ηλεκτρικών οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.  Η Cityzen προχώρησε στην τοποθέτηση φορτιστών ΔΕΗ blue, εξυπηρετώντας έτσι τους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων που τυχαίνει να περνούν από το Παγκράτι ή επιλέγουν να παρκάρουν στο σταθμό Cityzen Τυδέως. Η διαδικασία της φόρτισης πραγματοποιείται μέσω της εφαρμογής ΔΕΗ blue, επιλέγοντας ως σημείο φόρτισης τη Cityzen, στο Παγκράτι.