Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο με πατάτες, αγαπημένο οικογενειακό φαγητό που λατρεύουν μικροί μεγάλοι. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δείχνει πως μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα αυτό το πιάτο.

Υλικά Συνταγής

  • 10 χοντρές χοιρινές μπριζόλες λαιμού
  • 10 μεγάλες πατάτες
  • 4 σκ. σκόρδο με τη φλούδα τους
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. νερό
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 λεμόνι
  • 1 πορτοκάλι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τις χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο με πατάτες είναι σημαντικό να ζητήσουμε από τον κρεοπώλη μας μπριζόλες λαιμού που να είναι χοντρές σε πάχος, αλλιώς θα γίνουν σκληρές και στεγνές.

Αν οι μπριζόλες έχουν αρκετό λίπος, που συνήθως έχουν,χαράζουμε ελαφρές χαρακιές στο εξωτερικό λίπος.

Βάζουμε όλα τα υλικά στο ταψί και τα ανακατεύουμε καλά.

Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε 1 ώρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C.

Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 30΄επιπλέον, ανακατεύοντας πότε πότε τις πατάτες με τα υγρά του ταψιού και γυρίζοντας πλευρά στις μπριζόλες.

Πηγή: argiro.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η πιο νόστιμη καρμπονάρα φούρνου που έχετε δοκιμάσει

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μοναδική νοστιμιά: Χωριάτικα λουκάνικα με μπριζολάκια και χειμωνιάτικα λαχανικά

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Η αυθεντική ιταλική συνταγή για κοκκινιστά κεφτεδάκια με μακαρόνια