Μια απίστευτη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, που θα σας καταπλήξει και θα σας κάνει να το ξαναφτιάξετε οπωσδήποτε. Πρόκειται για μια μέτριας δυσκολίας συνταγή, πουπεριλαμβάνει ζουμερά κανελόνια με κιμά και κρέμα γάλακτος, με μαστιχωτά τυριά και σάλτσα ντομάτας. Δείτε παρακάτω όλα τα μυστικά για μαλακά και καλοψημένα κανελόνια, χωρίς μπεσαμέλ.

Υλικά Συνταγής:

24 κανελόνια
2 φλ. κρέμα γάλακτος (με χαμηλά λιπαρά)
1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
1 φλ. κασέρι τριμμένο

Για τη σάλτσα κιμά

800 γραµ. κιμά μοσχαρίσιο (δύο φορές περασμένο)
4 κ.σ ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλ. τριμμένη ντομάτα
1/2 ξύλο κανέλας
1 δαφνόφυλλο
1 κ.γλ. ζάχαρη
¼ φλ. κονιάκ
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι
1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
2 αυγά χτυπημένα

Για την εύκολη σάλτσα ντομάτα

3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 συσκευασίες ψιλοκομμένες ντομάτες
1/2 φλ. νερό
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Για τα κανελόνια με κιμά και κρέμα γάλακτος, φτιάχνουμε πρώτα τη σάλτσα κιμά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι. Ροδίζουμε τον κιμά για 7-8΄ ν’ αλλάξει χρώμα καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα μυρωδικά. Αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά και σβήνουμε με το κονιάκ. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2′. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα κιμά για 20΄.

Αφήνουμε να κρυώσει ώστε να μπορούμε να γεμίσουμε τα κανελόνια. Αφού κρυώσει ο κιμάς προσθέτουμε τα αυγά και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Γεμίζουμε τα κανελόνια με το χέρι, με κορνέ, ή με κουταλάκι.

Βάζουμε όλα τα υλικά για την εύκολη σάλτσα ντομάτας σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε για 10 λεπτά.

Βάζουμε στο ταψί τη μισή σάλτσα ντομάτας. Ακουμπάμε τα κανελόνια πάνω στη σάλτσα. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας τα κανελόνια. Πασπαλίζουμε με τα τυριά και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.

Ακουμπάμε στην επιφάνεια του φαγητού βουτυρωμένη λαδόκολλα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 25΄ σκεπασμένα. Ξεσκεπάζουμε το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 15′ να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

Αν ψήσετε σε αέρα χαμήλωσε την θερμοκρασία στους 160 βαθμούς C, ψήστε στην μεσαία σχάρα και μειώστε τον χρόνο ψησίματος κατά 10′.

Λίγα ακόμα μυστικά για ζουμερά κανελόνια στο φούρνο

– Σας προτείνω να ψήσετε στις αντιστάσεις που γίνεται πιο ήπιο ψήσιμο, ώστε να προλάβει το ζυμαρικό να βράσει στα υγρά του ταψιού και να μαλακώσει.

– Η μπόλικη σάλτσα καθώς και η κρέμα γάλακτος, θα δώσουν την απαραίτητη υγρασία στο ξερό ζυμαρικό και το ιδανικό περιβάλλον για να μαλακώσουν σωστά.

– Απαραίτητα σκεπάστε το ταψί με αντικολλητικό λαδόκολλα που εφάπτεται στην επιφάνεια του φαγητού. Έτσι δημιουργούμε ένα προστατευμένο θερμό περιβάλλον, για να ψηθεί το ζυμαρικό και να ρουφήξει την απαραίτητη υγρασία που χρειάζεται.

– Σε περίπτωση που ψήσετε σε αέρα, θέλω να ελέγχετε τακτικά τα υγρά του ταψιού. Μιας κι ο αέρας κάνει επιθετικό ψήσιμο και εξατμίζονται γρήγορα τα υγρά, δεν θα προλάβει να μαλακώσει σωστά το ζυμαρικό.

– Αντί για σπιτική σάλτσα ντομάτας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τριμμένη ντομάτα και να προσθέσετε λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.

– Τέλος, η παρμεζάνα και το αυγό στον κιμά θα δώσει σώμα στη γέμιση και έξτρα νοστιμιά. Μην τα παραλείψετε, η συνταγή είναι πλούσια και φανταστική.

Πηγή: argiro.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Πώς να φτιάξετε τον πιο τέλειο πουρέ πατάτας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραφιόλια Πάρου: Μια εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Απίστευτη συνταγή για κλασική κρεμ μπρουλέ (video)