ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το μέλλον του εργασιακού τομέα στηρίζεται σε δυο πυλώνες, την καινοτομία και την ευστροφία. Η μάθηση δεν είναι, πλέον, κάτι που αρχίζει και τελειώνει στο σχολείο. Αν θέλουμε να αποφύγουμε την εργασιακή στασιμότητα σήμερα, δεν επαρκεί να βασιζόμαστε μόνο στις αρχικές μας ικανότητες. Το NeuroLeadership Institute, ένας οργανισμός αφιερωμένος στην χρήση της επιστήμης για την προώθηση της ηγετικότητας, δημιούργησε πρόσφατα το μοντέλο AGES που περιγράφει τέσσερις βασικές προϋποθέσεις για την αποτελεσματική μάθηση: Attention (Προσοχή), Generation (με την έννοια της Δημιουργίας), Emotion (Συναίσθημα) and Spacing (με την έννοια του Διαλείμματος).
Attention (Προσοχή): Όταν μαθαίνουμε κάτι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε ένα πράγμα και να έχουμε αδιάσπαστη προσοχή.
Generation (με την έννοια της Δημιουργίας): Είναι σημαντικό να δοκιμάζουμε τις νέες πληροφορίες ή ικανότητες σε συγκεκριμένες καταστάσεις, αντί απλώς να απορροφούμε πληροφορίες ακούγοντας.
Emotion (Συναίσθημα): Δυνατά συναισθήματα δημιουργούν δυνατές μνήμες, γιαυτό και πρέπει να βρίσκουμε κάποια συναισθηματική σύνδεση με αυτά που μαθαίνουμε.
Spacing (με την έννοια του Διαλείμματος): Το διάλειμμα είναι απαραίτητο όταν μαθαίνουμε κάτι, γιατί μόνο έτσι “χωνεύονται” οι πληροφορίες στη μνήμη.
Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι να είμαστε expert μαθητευόμενοι, και όχι ειδικοί σε κάτι, υποστηρίζει ο Επικεφαλής του Ινστιτούτου. Οι τέσσερις αρχές του AGES, αποτελούν τον πιο αποτελεσματικό τρόπο ώστε να αποθηκεύονται και να ανασύρονται συνειδητά όλες οι νέες πληροφορίες. Όσο οι τεχνολογικές και επιστημονικές εξελίξεις προχωρούν, οι επιχειρήσεις θα έχουν όλο και πιο πολύ ανάγκη από άτομα ικανά να εξελιχθούν και να κάνουν πράξη το γνωστό “δια βίου μάθηση”.
Δείτε ακόμη: http://www.mononews.gr/business-ellada-ston-pato-tis-diethnous-katataxis-kenotomias/96607
Διαβάστε επίσης: http://www.mononews.gr/life-style-maria-korinthiou-pozari-ologimni-ston-kanape-tis/96811