• Videos & Blogs

    Οι 5 πιο πιθανές αιτίες Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου


    5.  Τρομοκρατική επίθεση με πυρηνικά όπλα: Αν μια τέτοια επίθεση συνέβαινε, λογικά θα κατευθυνόταν ενάντια μιας μεγάλης πόλης των ΗΠΑ, κάποιας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας ή του Ισραήλ και θα σήμαινε αυτομάτως πόλεμο απέναντι στην οργάνωση και το κράτος που την υποστηρίζει.  Αν η οργάνωση αποτελείται από μουσουλμάνους είναι πιθανό αυτό να θεωρηθεί ως επίθεση εναντίον του ισλαμικού κόσμου. Μια οργάνωση σαν το ISIS (Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε) έχει την δυναμική να οργανώσει μια τέτοια επίθεση.

    4. Βόρεια – Νότια Κορέα: Η επιθετική εξωτερική πολιτική της Β.Κορέας θα μπορούσε οποιαδήποτε στιγμή να δώσει την αφορμή για έναν πόλεμο. Δεδομένου του ότι διαθέτει πυρηνικό οπλισμό γίνεται αυτομάτως ικανή για εκτός συνόρων συγκρούσεις. Τα πράγματα χειροτερεύουν από το γεγονός ότι η Β.Κορέα έχει υπογράψει αμυντική συμφωνία με την Ρωσία, ενώ η Ν.Κορέα διατηρεί άτυπη συμμαχία με τις Η.Π.Α.

    3. Ατύχημα ή παρεξήγηση: Με την τεχνολογία του σύγχρονου οπλισμού τόσο εξελιγμένη, οποιοδήποτε λάθος που θα οδηγούσε σε θερμό επεισόδιο θα ήταν τόσο καταστροφικό που θα σήμαινε αυτόματα έναρξη πολέμου. Το πιο πρόσφατο συνέβη τον Ιανουάριο του 1995. Ένας πύραυλος Η.Π.Α.-Νορβηγίας εκτοξεύθηκε με σκοπό να συγκεντρώσει πληροφορίες για το Βόρειο Σέλας. Ρώσικα ραντάρ τον ανίχνευσαν λανθασμένα ως ατομική βόμβα και ο Ρώσος πρόεδρος Boris Yeltsin ειδοποιήθηκε στη μέση της νύχτας με σκοπό να αποφασίσει εάν θα εκτοξεύσει όλα τα πυρηνικά της Ρωσίας ως αντεπίθεση. Ευτυχώς κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

    2. Έλλειψη πόρων: Αποτελεί βεβαιότητα ότι κάποια στιγμή τα αποθέματα πετρελαίου, αερίου και ίσως νερού θα τελειώσουν, κάτι που θα προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες στην παγκόσμια οικονομία. Εξαιτίας του υπερπληθυσμού και της σταθερής ανόδου σε ζήτηση πόρων αυτή η κατάσταση μπορεί να έρθει σύντομα οδηγώντας χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση.

    1. Ρωσία – Ουκρανία: Όλα ξεκίνησαν όταν η Ρωσία εισέβαλλε στη Ουκρανία μετά τη επανάσταση του Φεβρουαρίου 2014. Από τότε ρώσικα και ουκρανικά στρατεύματα έχουν συγκρουστεί πέντε φορές στην Ανατολική Ουκρανία. Η Δύση κατηγορεί την Ρωσία για την εισβολή της, ενώ η Ρωσία κατηγορεί τους δυτικούς ότι χρηματοδοτούν τα εξτρεμιστικά στοιχεία για να προκαλέσουν χάος. Τα πράγματα χειροτερεύει το γεγονός ότι ουκρανικές δυνάμεις συνέλαβαν Ρώσους στρατιώτες. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πόλεμο ανάμεσα στις δύο χώρες αναγκάζοντας την Ευρώπη και τις Η.Π.Α. να λάβουν θέση.

    Δείτε το βίντεο:



    ΣΧΟΛΙΑ