ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Υγιεινό, εύκολο και οικονομικό. Ο αρακάς με αγκινάρες είναι ένα παραδοσιακό, νηστίσιμο, λαδερό γεύμα που θα δώσει νοστιμιά στο τραπέζι σας. Ένα-ένα τα βήματα από τον Γιώργο Τσούλη.
Υλικά
- 8 αγκινάρες καθαρισμένες
- 500 γρ. αρακά καταψυγμένος
- 100 ml. Ελαιόλαδο
- 170 γρ. πατάτα, κομμένη σε μικρά κυβάκια
- 80 γρ. σέλερι, ψιλοκομμένο
- 100 γρ. καρότο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 1 λίτρο νερό
- 100 ml. λευκό κρασί
- 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- 2 ντομάτες, κομμένες σε χοντρά κυβάκια
- ¼ του μάτσου άνηθο, ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Προετοιμασία και εκτέλεση
- Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο, το σέλερι και τις πατάτες μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να καραμελώσουν.
- Μόλις καραμελώσουν τα λαχανικά, ρίχνουμε τις αγκινάρες, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα και σβήνουμε με κρασί.
- Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον αρακά, τις ντομάτες ,το νερό, αλάτι-πιπέρι και ανακατεύουμε. Καπακώνουμε την κατσαρόλα μας και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 20 με 25 λεπτά περίπου.
- Τα τελευταία 5 λεπτά μαγειρέματος προσθέτουμε το δυόσμο και τον άνηθο.
- Σβήνουμε τη φωτιά, αποσύρουμε την κατσαρόλα ,προσθέτουμε τα μυρωδικά, ανακατεύουμε καλά, και σερβίρουμε.
Πηγή: Γιώργος Τσούλης