Πρόκειται για ένα εύκολο τρόπο να ψήσετε το ψάρι σας αν δεν έχετε μπάρμπεκιου, ενώ παράλληλα πρόκειται για μια συνταγή που θα χαρίσει μοναδική νοστιμιά στο πιάτο σας και θα σας δώσει το πιο μαλακό φιλέτο ψαριού που έχετε φάει ποτέ. Δείτε τη συνταγή:
Υλικά
1 τσιπούρα 1 κιλού (ή κάποιο άλλο μεγάλο ψάρι)
1/2 κιλό χοντρό αλάτι
1 λεμόνι σε φέτες για το στομάχι του ψαριού
1 κλωνάρι θυμάρι ή δενδρολίβανο ή άνιθο
3 σκελίδες σκόρδο
Για την σως
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Πιπέρι και χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Καθαρίζετε την κοιλιά του ψαριού προσπαθώντας να μην κάνετε μεγάλο άνοιγμα. Είναι προτιμότερο να ζητήσετε να σας το καθαρίσουν από τα βράγχια. (Δεν καθαρίζετε τα λέπια).
Πλένετε καλά την τσιπούρα.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 250 βαθμούς.
Απλώνετε μια στρώση αλατιού σε ένα ταψί ή σε πυρίμαχο σκεύος, μεγέθους ίσα που να χωράει το ψάρι.
Τοποθετείτε επάνω το ψάρι και καλύπτετε με το υπόλοιπο αλάτι. Με τα χέρια το πατάτε καλά να κολλήσει.
Τοποθετείτε τα αρωματικά και τις φέτες λεμονιού στην κοιλιά του, δίπλα τα σκόρδα, χωρίς να τα ξεφλουδίσετε.
Ψήνετε την τσιπούρα για 40 λεπτά, χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά στους 200 βαθμούς.
Οταν βγει από τον φούρνο, παραμερίζετε το αλάτι, βγάζετε τα φιλέτα του ψαριού και σερβίρετε καθαρά σε πιάτο.
Στο λαδολέμονο που θα κάνετε, βάλτε και λίγο ξύσμα λεμονιού.
Σερβίρετε με βραστά λαχανικά ή σαλάτα.