Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Τραγική η γνώμη των Ελλήνων για τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ – Οι μισοί επιλέγουν ιδιώτες γιατρούς

ΕΟΠΥΥ

Στους ιδιωτικούς γιατρούς φαίνεται που καταφεύγουν σχεδόν οι μισοί ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, καθώς μόλις ένας στους πέντε ασθενείς στη Ελλάδα δηλώνει ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Όπως προκύπτει από έρευνα της ALCO, η οποία εξέτασε τον βαθμό ικανοποίησης των ασφαλισμένων για τα Κέντρα Υγείας (ΠΕΔΥ) και τους γιατρούς του ΠΕΔΥ, μόνο 1 στους 5 πολίτες δηλώνει «αρκετά» ικανοποιημένος από την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας, με αποτέλεσμα το 48% των ερωτηθέντων καταφεύγουν στους συμβεβλημένους ιδιώτες γιατρούς.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 41% των ασφαλισμένων χαρακτηρίζει ανεπαρκή την κάλυψη της περιοχής του από συμβεβλημένους γιατρούς. Μάλιστα, ένα ποσοστό 23% αναφέρει ότι περιμένει πάνω από 30 ημέρες για να κλείσει ρανΠΕΔΥεβού με συμβεβλημένο γιατρό τελειώνει γρήγορα το πλαφόν των 200 επισκέψεων.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, Άννα Μαστοράκου, και οι ιδιώτες γιατροί αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με το ισχύον σύστημα, καθώς «δεν υπάρχει διάθεση διαλόγου από το υπουργείο Υγείας, οι αμοιβές είναι σχεδόν εξευτελιστικές – αμειβόμαστε με 10 ευρώ μεικτά την επίσκεψη αλλά η καθαρή αμοιβή είναι 2 ευρώ επειδή πληρώνουμε ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις- ενώ υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις στην είσπραξη».

Η πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ τόνισε επίσης ότι με την Υπουργική Απόφαση για τις 86 νέες εξετάσεις, το κόστος θα το επωμιστούν εκ νέου οι γιατροί αφού δεν προβλέφθηκε αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, γεγονός που θα αυξήσει απλά το clawback.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μήπως ο εθισμός στο internet σχετίζεται και με άλλα ζητήματα υγείας;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φαγητό στο γραφείο: 5+1 ιδέες για να τρως υγιεινά στη δουλειά

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μη τρώτε συσκευασμένες σαλάτες – Υψηλός κίνδυνος σαλμονέλας