Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Τραγανές και λαχταριστές πατάτες πανέ με σως

Οι πιο υπέροχες και νόστιμες πατάτες πανέ με λαχταριστή σως από ταχίνι. Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή του Άκη Πετρετζίκη και θα τους εντυπωσιάσετε όλους στο τραπέζι σας.

Συστατικά

  • ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  • 3 μέτριες πατάτες
  • 250 γρ. αριάνι ή γιαούρτι ανακατεμένο με λίγο νερό
  • 1 κ.γ. θυμάρι φρέσκο
  • 3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 ½ κ.γ. πιπέρι
  • 120 γρ. αλεύρι γοχ
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • 2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • σως ταχίνι για σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε σε μία βαθιά κατσαρόλα ηλιέλαιο, περίπου μέχρι τη μέση, και περιμένουμε να πιάσει 180ο C.
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε στρογγυλές φέτες πάχους 1 εκ.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τις πατάτες, το αριάνι, το θυμάρι, το σκόρδο, ½ κγ. αλάτι, ½ κγ. πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά μας. Αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.
  • Σε ένα πλατύ βαθύ σκεύος βάζουμε το αλεύρι, το κύμινο, την πάπρικα, το υπόλοιπο αλάτι και το υπόλοιπο πιπέρι. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
  • Με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας αφαιρούμε τις πατάτες από το μπολ με το αριάνι και ρίχνουμε στο μείγμα με το αλεύρι.
  • Κουνάμε το μπολ να καλυφθούν οι πατάτες, παντού, με το αλεύρι.
  • Με τα χέρια μας παίρνουμε σε χούφτες τις πατάτες και τις κουνάμε να φύγει το περιττό αλεύρι από πάνω τους.
  • Αλλιώς τις βάζουμε σε ένα τρυπητό και τις κουνάμε για να φύγει η περίσσεια του αλευριού.
  • Τις ρίχνουμε στο λάδι σε δόσεις και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 6-8 λεπτά μέχρι να πάρουν όμορφο χρυσαφί χρώμα.
  • Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε με σάλτσα ταχίνι.

Πηγή: akispetretzikis.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Baby πατάτες στον φούρνο σαν τηγανητές με ελάχιστο λάδι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτες πατάτες φούρνου με σκόρδο, δενδρολίβανο και μανταρίνι

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Οι πιο νόστιμες «τηγανητές» πατάτες φούρνου χωρίς λάδι, με μπαχαρικά