Περιεχόμενα
Οι πιο υπέροχες και νόστιμες πατάτες πανέ με λαχταριστή σως από ταχίνι. Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή του Άκη Πετρετζίκη και θα τους εντυπωσιάσετε όλους στο τραπέζι σας.
Συστατικά
- ηλιέλαιο για τηγάνισμα
- 3 μέτριες πατάτες
- 250 γρ. αριάνι ή γιαούρτι ανακατεμένο με λίγο νερό
- 1 κ.γ. θυμάρι φρέσκο
- 3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 ½ κ.γ. αλάτι
- 1 ½ κ.γ. πιπέρι
- 120 γρ. αλεύρι γοχ
- 2 κ.γ. κύμινο
- 2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- σως ταχίνι για σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε σε μία βαθιά κατσαρόλα ηλιέλαιο, περίπου μέχρι τη μέση, και περιμένουμε να πιάσει 180ο C.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε στρογγυλές φέτες πάχους 1 εκ.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τις πατάτες, το αριάνι, το θυμάρι, το σκόρδο, ½ κγ. αλάτι, ½ κγ. πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά μας. Αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.
- Σε ένα πλατύ βαθύ σκεύος βάζουμε το αλεύρι, το κύμινο, την πάπρικα, το υπόλοιπο αλάτι και το υπόλοιπο πιπέρι. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
- Με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας αφαιρούμε τις πατάτες από το μπολ με το αριάνι και ρίχνουμε στο μείγμα με το αλεύρι.
- Κουνάμε το μπολ να καλυφθούν οι πατάτες, παντού, με το αλεύρι.
- Με τα χέρια μας παίρνουμε σε χούφτες τις πατάτες και τις κουνάμε να φύγει το περιττό αλεύρι από πάνω τους.
- Αλλιώς τις βάζουμε σε ένα τρυπητό και τις κουνάμε για να φύγει η περίσσεια του αλευριού.
- Τις ρίχνουμε στο λάδι σε δόσεις και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 6-8 λεπτά μέχρι να πάρουν όμορφο χρυσαφί χρώμα.
- Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε με σάλτσα ταχίνι.
Πηγή: akispetretzikis.com