Οι πιο υπέροχες και νόστιμες πατάτες πανέ με λαχταριστή σως από ταχίνι. Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή του Άκη Πετρετζίκη και θα τους εντυπωσιάσετε όλους στο τραπέζι σας.

Συστατικά

  • ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  • 3 μέτριες πατάτες
  • 250 γρ. αριάνι ή γιαούρτι ανακατεμένο με λίγο νερό
  • 1 κ.γ. θυμάρι φρέσκο
  • 3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 ½ κ.γ. πιπέρι
  • 120 γρ. αλεύρι γοχ
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • 2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • σως ταχίνι για σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε σε μία βαθιά κατσαρόλα ηλιέλαιο, περίπου μέχρι τη μέση, και περιμένουμε να πιάσει 180ο C.
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε στρογγυλές φέτες πάχους 1 εκ.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τις πατάτες, το αριάνι, το θυμάρι, το σκόρδο, ½ κγ. αλάτι, ½ κγ. πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά μας. Αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.
  • Σε ένα πλατύ βαθύ σκεύος βάζουμε το αλεύρι, το κύμινο, την πάπρικα, το υπόλοιπο αλάτι και το υπόλοιπο πιπέρι. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
  • Με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας αφαιρούμε τις πατάτες από το μπολ με το αριάνι και ρίχνουμε στο μείγμα με το αλεύρι.
  • Κουνάμε το μπολ να καλυφθούν οι πατάτες, παντού, με το αλεύρι.
  • Με τα χέρια μας παίρνουμε σε χούφτες τις πατάτες και τις κουνάμε να φύγει το περιττό αλεύρι από πάνω τους.
  • Αλλιώς τις βάζουμε σε ένα τρυπητό και τις κουνάμε για να φύγει η περίσσεια του αλευριού.
  • Τις ρίχνουμε στο λάδι σε δόσεις και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 6-8 λεπτά μέχρι να πάρουν όμορφο χρυσαφί χρώμα.
  • Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε με σάλτσα ταχίνι.

Πηγή: akispetretzikis.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Baby πατάτες στον φούρνο σαν τηγανητές με ελάχιστο λάδι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτες πατάτες φούρνου με σκόρδο, δενδρολίβανο και μανταρίνι

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Οι πιο νόστιμες «τηγανητές» πατάτες φούρνου χωρίς λάδι, με μπαχαρικά