Το Σαββατοκύριακο, που διαθέτουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο, είναι η τέλεια ευκαιρία για να ετοιμάσουμε ένα γευστικό και πλούσιο πρωινό για εμάς και τους αγαπημένους μας ανθρώπους. συνεπώς μπορούμε να ετοιμάσουμε ένα πλούσιο και χορταστικό πρωινό. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δείχνει πως μπορούμε να φτιάξουμε χορταστικές και νόστιμες αυγοφέτες με ζαμπόν και τυρί.

Υλικά Συνταγής

  • 4 φέτες ψωμί του τοστ
  • 4 φέτες τυρί για τοστ
  • 2 φέτες ζαμπόν
  • μουστάρδα προαιρετικά
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλ. γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μέλι για το σερβίρισμα
  • λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τις αλμυρές αυγοφέτες με ψωμί του τοστ, βάζοντας πάνω σε μια φέτα ψωμί (προαιρετικά αλείφουμε μουστάρδα) μία φέτα τυρί, μία φέτα ζαμπόν και καλύπτουμε με μία φέτα ψωμί. Πιέζουμε ελαφρά.

Χτυπάμε αυγά με γάλα και αλάτι να ενωθούν. Βουτάμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε 2-3 λεπτά να ροδίσουν από κάθε πλευρά.

Τα κόβουμε διαγώνια και σερβίρουμε με μέλι.

Πηγή: www.argiro.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:   Το πρωινό του Σαββατοκύριακου: Scrambled eggs με κουρκουμά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Η πιο εύκολη και λαχταριστή συνταγή: Ψητά πατατάκια με δεντρολίβανο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ομελέτα χωρίς αυγά γίνεται; Κι όμως, ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει πώς!