Ο κριτής του Master Chef, Σωτήρης Κοντιζάς, μας προτείνει έναν πρωτότυπο τρόπο για να μαγειρέψουμε τηγανιτό κοτόπουλο.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 κ. μπούτι κοτόπουλο φιλέτο, κομμένο σε κομμάτια των 20 γρ.

Για τη μαρινάδα

  • 10 γρ. τζίντζερ τριμμένο
  • 5 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. χυμό λεμόνι
  • 60 γρ. σάκε
  • 120 γρ. soy sauce

Για το τηγάνι

  • Ηλιέλαιο 20 γρ.
  • Rice Flour Glutinus (εναλλακτικά, Corn Flour)

Για το σερβίρισμα

  • Μαγιονέζα (κατά προτίμηση πικάντικη και ξινή)
  • Πρασινάδα της επιλογής μας, με ελαιόλαδο, λεμόνι και αφρίνα.

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και μαρινάρουμε με αυτήν το κοτόπουλο σε ένα μπoλ για 3 ώρες στο ψυγείο
  • Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι, στους 180 C
  • Σουρώνουμε το κοτόπουλο, για να μην είναι μέσα τα υγρά
  • Πανάρουμε ελαφρώς με το Rice Flour και τηγανίζουμε σε δόσεις (που να χωράει το τηγάνι μας) για 3-4 λεπτά
  • Ξεκουράζουμε κάθε φορά σε χαρτί κουζίνας, για να φύγει το λάδι
  • Προσθέτουμε ελάχιστη μαγιονέζα και ανακατεύουμε ελαφρώς
  • Σερβίρουμε με τη σαλάτα

Tip 1: Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κοτόπουλο στήθος φιλέτο, αν προτιμάμε πιο στεγνό κρέας.

Tip 2: Αφού βάλουμε τη μαγιονέζα, ανακατεύουμε ελάχιστα έως καθόλου, για να μην πανιάσει το τηγανητό κοτόπουλο.

Tip 3: Οι 3 ώρες είναι ο ελάχιστος χρόνος που απαιτείται για να μαριναριστεί το κοτόπουλο. Μπορούμε να το αφήσουμε μέχρι 24 ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η εντυπωσιακή Ελληνοϊταλίδα σύζυγος του Σωτήρη Κοντιζά (pics)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H πιο απολαυστική ομελέτα από τον Σωτήρη Κοντιζά του Master Chef (video)