Περιεχόμενα
Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει πως μπορούμε να κάνουμε μια γευστική μους σοκολάτας με πορτοκάλι και αβοκάντο. Είναι εύκολη, γρήγορη και οικονομική.
Συστατικά
- 2 ώριμες μπανάνες
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 60 γρ. χουρμάδες απυρήνωτοι
- 4 κ.σ. κακάο σε σκόνη
- 100 γρ. χυμός πορτοκάλι
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για το σερβίρισμα
- 8 φέτες πορτοκαλιού, κομμένες στη μέση
- φουντίτσες δυόσμου
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Κόβουμε τις μπανάνες σε κομμάτια και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες ή από το βράδυ.
- Βάζουμε τις μπανάνες, τα αβοκάντο, και τους χουρμάδες στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους και διαλυθούν οι χουρμάδες.
- Προσθέτουμε το κακάο, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
- Μοιράζουμε σε μπολάκια και σερβίρουμε με τις φέτες πορτοκαλιού και τις φουντίτσες δυόσμου.
Πηγή: akispetretzikis.com