Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει πως μπορούμε να κάνουμε μια γευστική μους σοκολάτας με πορτοκάλι και αβοκάντο. Είναι εύκολη, γρήγορη και οικονομική.

Συστατικά

  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 60 γρ. χουρμάδες απυρήνωτοι
  • 4 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • 100 γρ. χυμός πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για το σερβίρισμα

  • 8 φέτες πορτοκαλιού, κομμένες στη μέση
  • φουντίτσες δυόσμου

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Κόβουμε τις μπανάνες σε κομμάτια και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες ή από το βράδυ.
  • Βάζουμε τις μπανάνες, τα αβοκάντο, και τους χουρμάδες στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους και διαλυθούν οι χουρμάδες.
  • Προσθέτουμε το κακάο, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Μοιράζουμε σε μπολάκια και σερβίρουμε με τις φέτες πορτοκαλιού και τις φουντίτσες δυόσμου.

Πηγή: akispetretzikis.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Η πιο νόστιμη και εύκολη αναποδογυριστή μηλόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η βασική συνταγή για εύκολα, γρήγορα και αφράτα muffins

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς να φτιάξετε αυτά τα σοκολατένια γλειφιτζούρια σε σχήμα καρδιάς