Ξεκινάει η βδομάδα και θέλουμε ένα γλυκό που και να αντέχει και να μας δροσίζει αυτές τις ζεστές μέρες. Η λύση είναι πάρα πολύ απλή, αφού σας έχουμε μια καταπληκτική και πανεύκολη ιδέα. Σας προτείνουμε ένα γρήγορο γλυκό-ψυγείου, πεντανόστιμο, με σοκολατένια βάση και πλούσια επικάλυψη κρέμας! Η συνταγή ανήκει στην Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και θα σας ξετρελάνει οπωσδήποτε! Δοκιμάστε την:

Υλικά Συνταγής:

150 γραμ. κουβερτούρα 54% κακάο
1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γραμ.)
1 υγρή βανίλια ή μία κάψουλα βανίλιας

Για την επικάλυψη

500 γραμ. τυρί κρέμα μασκαρπόνε
2 φλ. άχνη ζάχαρη
1 ½ κ.σ. κρέμα γάλακτος ή εβαπορέ γάλα
κόκκινα βατόμουρα
100 γραμ. σοκολάτα λευκή

Εκτέλεση:

Για τη σοκολατένια βάση

Θα χρησιμοποιήσουμε τετράγωνο πυρέξ. Βάζουμε σε μπολ το ζαχαρούχο, τη βανίλια και τη σοκολάτα. Τα βάζουμε σε μπεν μαρί μέχρι να ομογενοποιηθούν και να λιώσει τελείως η σοκολάτα ή τα λιώνουμε στα μικροκύματα.

Αδειάζουμε σε μια στρώση τη σοκολατένια κρέμα στο πυρέξ. Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.

Για την επικάλυψη

Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (μασκαρπόνε, άχνη, κρέμα γάλακτος) εκτός από τη λευκή σοκολάτα και τα βατόμουρα.

Τα χτυπάμε με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν κρέμα. Ελέγχουμε την πυκνότητα και τη ρευστότητα της κρέμας, προσθέτοντας άχνη ή λίγη κρέμα γάλακτος. Η σύστασή της πρέπει να θυμίζει σαντιγί.

Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη σοκολάτα σε μια στρώση. Γαρνίρουμε όλη την επιφάνεια με κόκκινα βατόμουρα σε σειρές να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.

Πασπαλίζουμε το γλυκό με τις σταγόνες λευκής σοκολάτας. Παγώνουμε το γλυκό μας να σταθεροποιηθεί. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Πηγή: argiro.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επιδόρπιο για το Σαββατοκύριακο: Σοκολατένιο γλύκισμα σε 10΄

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εύκολη συνταγή: Γεμιστά του πενταλέπτου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι πιο νόστιμες «τηγανητές» πατάτες φούρνου! (video)