H Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Άννας Φαφαλιού “There is a light that never goes out”, την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, στις 8 μ.μ. Πρόκειται για μια σειρά από επιγραφές neon και δύο γλυπτά.
Η δουλειά της εξερευνά τη σχέση αντικειμένων, μνήμης και ταυτότητας. Η πρακτική της βασίζεται στην διαστρέβλωση καθημερινών αντικειμένων, υλικών και φόρμας με σκοπό τη δημιουργία νέων διαλόγων μεταξύ αυτών και του θεατή.
Τα neon που παρουσιάζονται προέρχονται από τη σειρά “Few things we left unsaid”, μια ιδέα που προέκυψε κατά τη διάρκεια του residency της Φαφαλιού στο Los Angeles. Τοποθετούμενα στον χώρο, τα neon απεικονίζουν περιορισμούς και όρια, καθώς αναφέρονται στους συναισθηματικούς περιορισμούς και στη δυσκολία να εκφράσει κανείς τα αισθήματά του.
Στη σειρά γλυπτών “bound” και “fold”, η καλλιτέχνης χειρίζεται δύσκαμπτα υλικά σε μια προσπάθεια αλλοίωσης της ταυτότητάς τους, κάνοντάς τα να δείχνουν πιο εύπλαστα και εύθραυστα, όπως ακριβώς και οι μνήμες.
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα:
Λόγω του ενδιαφέροντος της γύρω από την έννοια της πολιτιστικής μνήμης, έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα artist’s residencies σε Αμερική, Ασία και Ευρώπη. Το 2017 παρουσίασε την πρώτη της σόλο έκθεση στην De Re Gallery του Λος Άντζελες και στην Twelve Twelve Gallery της Χάγης.
Κυριακή & Δευτέρα κλειστά
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Wall Street: Έκτη ημέρα κερδών για τον S&P 500 μετά τις δηλώσεις Λούτνικ για την πρώτη εμπορική συμφωνία της κυβέρνησης Τραμπ
- Πετρέλαιο: Νέα κατρακύλα λόγω πιέσεων για ταχύτερη μείωση των εθελοντικών περικοπών από τον OPEC+
- ΗΠΑ: Ζητούν «συγκεκριμένες προτάσεις» από Ρωσία και Ουκρανία, αλλιώς αποχωρούν από τις διαπραγματεύσεις
- Φάρσα για βόμβα στη Βουλή: Κάτοικος Θεσσαλονίκης ο φαρσέρ, έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές
