Ήρθε η ώρα να μυρίσει το σπίτι Χριστούγεννα και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να φτιάξουμε παραδοσιακούς κουραμπιέδες εύκολους, νόστιμους και αφράτους. Η παρακάτω συνταγή βγάζει 20 μερίδες. Δείτε όλη τη διαδικασία βήμα-βήμα για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα που θα κάνει τους πάντες να μιλούν για την συνταγή σας.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βγάζουμε 2-3 ώρες νωρίτερα το βούτυρο από το ψυγείο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180o C στον αέρα.
  • Χτυπάμε καλά στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο για 5-6 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και πάρει άσπρο χρώμα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη, τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5-7 λεπτά.
  • Μόλις βάλουμε τη ζάχαρη άχνη θα πέσει λίγο ο όγκος του βουτύρου αλλά με το xτύπημα θα ξαναφουσκώσει. Πρέπει στο τέλος το μείγμα να μοιάζει με σαντιγί χτυπημένη.
  • Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, εκτός μίξερ, ανακατεύοντας με μία σπάτουλα, και στο τέλος προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τη σοκολάτα.
  • Για να καβουρδίσουμε τα αμύγδαλα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C στον αέρα για 5-10 λεπτά.
  • Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
  • Φτιάχνουμε μπαλάκια ζύμης σε μέγεθος καρυδιού (25 γρ.)  και τα τοποθετούμε σε σειρά πάνω σε αντικολλητικό ταψί ή σε λαδόκολλα. Καλό είναι πάνω σε κάθε κουραμπιέ να κάνουμε ένα μικρό βαθούλωμα με το δάχτυλό μας για να κρατάει περισσότερο την άχνη.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα.
  • Αφαιρούμε τους κουραμπιέδες από τον φούρνο. Τους βγάζουμε με προσοχή από το ταψί και τους αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα. Όταν είναι ζεστοί είναι πολύ μαλακοί.
  • Αφού κρυώσουν τους ραντίζουμε με λίγο ροδόνερο.
  • Σε ένα κόσκινο βάζουμε ζάχαρη άχνη και όταν κρυώσουν τους πασπαλίζουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η πιο νόστιμη τάρτα Χριστουγέννων-Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλκυονίδες μέρες έρχονται τα Χριστούγεννα