ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πού θα πάει η Intrakat, o δυνατός τζίρος της ΓΕΚ, τι συμβαίνει με τον Φέσσα, το τετ α τετ Μεγάλου – Πετραλιά, η κρίσιμη ημέρα για Σκλαβενίτη, τι συμβαίνει στο Ελληνικό, τα δίδυμα του Λούτον και η καλή -πλατινομαλλούσα- συνεργάτης του υπουργού
Ήρθε η ώρα να μυρίσει το σπίτι Χριστούγεννα και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να φτιάξουμε παραδοσιακούς κουραμπιέδες εύκολους, νόστιμους και αφράτους. Η παρακάτω συνταγή βγάζει 20 μερίδες. Δείτε όλη τη διαδικασία βήμα-βήμα για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα που θα κάνει τους πάντες να μιλούν για την συνταγή σας.
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βγάζουμε 2-3 ώρες νωρίτερα το βούτυρο από το ψυγείο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180o C στον αέρα.
- Χτυπάμε καλά στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο για 5-6 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και πάρει άσπρο χρώμα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη, τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5-7 λεπτά.
- Μόλις βάλουμε τη ζάχαρη άχνη θα πέσει λίγο ο όγκος του βουτύρου αλλά με το xτύπημα θα ξαναφουσκώσει. Πρέπει στο τέλος το μείγμα να μοιάζει με σαντιγί χτυπημένη.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, εκτός μίξερ, ανακατεύοντας με μία σπάτουλα, και στο τέλος προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τη σοκολάτα.
- Για να καβουρδίσουμε τα αμύγδαλα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C στον αέρα για 5-10 λεπτά.
- Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
- Φτιάχνουμε μπαλάκια ζύμης σε μέγεθος καρυδιού (25 γρ.) και τα τοποθετούμε σε σειρά πάνω σε αντικολλητικό ταψί ή σε λαδόκολλα. Καλό είναι πάνω σε κάθε κουραμπιέ να κάνουμε ένα μικρό βαθούλωμα με το δάχτυλό μας για να κρατάει περισσότερο την άχνη.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα.
- Αφαιρούμε τους κουραμπιέδες από τον φούρνο. Τους βγάζουμε με προσοχή από το ταψί και τους αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα. Όταν είναι ζεστοί είναι πολύ μαλακοί.
- Αφού κρυώσουν τους ραντίζουμε με λίγο ροδόνερο.
- Σε ένα κόσκινο βάζουμε ζάχαρη άχνη και όταν κρυώσουν τους πασπαλίζουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η πιο νόστιμη τάρτα Χριστουγέννων-Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλκυονίδες μέρες έρχονται τα Χριστούγεννα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η Κεραμέως και η επιστροφή των πτυχιούχων
- Απίστευτο: Το 0,2% των οφειλετών χρωστάει 83 δις! – Σχεδόν 6 στα 10 ευρώ είναι απλήρωτες οφειλές στην εφορία
- Η δημόσια πρόταση της Masdar, η ρευστότητα 220 εκατ. ευρώ και η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
- Ποιοι παίζουν για ΠτΔ, η εμπιστοσύνη στα ΕΛΠΕ, το bid της Masdar και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, οι δύο εφοπλιστές και το bad-mouth, ο καταδικασμένος Σταύρος Τάκη, οι δωρεές του Δένδια, το καλό mood του Νικολάου και της Χρυσής Β, και η παρακολούθηση της πλατινομαλλούσας