ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μια υπέροχη και πάρα πολύ εύκολη συνταγή για να μαγειρέψετε με έναν διαφορετικό τρόπο την πατάτα. Αν έχετε κουραστεί να φτιάχνετε τα ίδια και τα ίδια, σας έχουμε τη λύση. Δοκιμάστε αυτές τις λαχταριστές μπόμπες με γέμιση τυριού και ζαμπόν.
Συστατικά:
- 200 γραμμάρια πατάτες ήδη βρασμένες και αλεσμένες
- 100 γραμμάρια αλεύρι 00
- 2 κουταλάκια του γλυκού μαγιά
- αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
Για τη γέμιση (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό, τι θέλετε):
- 3 φέτες ζαμπόν
- Τυρί προβολόνε
- Λάδι για μαγείρεμα
Διαδικασία:
Βράζουμε τις πατάτες και όταν μαγειρευτούν τις κάνουμε πουρέ. Βάζουμε τον πουρέ σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι, τη παρμεζάνα, τη μαγιά και το αλεύρι και ζυμώνουμε. Όταν η ζύμη είναι μαλακιά και ελαστική, φτιάχνουμε μπάλες και τις γεμίζουμε μέσα με το τυρί και το ζαμπόν, κλείνοντας καλά τα άκρα τους για να μη φύγει η γέμιση. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι και όταν ζεσταθεί, τηγανίζουμε τις μπάλες πατάτας. Αν θέλετε να αποφύγετε το τηγάνισμα, μπορείτε να μαγειρέψετε στο φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για περίπου 12-15 λεπτά.