• City Stories

    Τέσσερις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για αυτή την Κυριακή

    ΚΠΙΣΝ

    Πηγή: www.snfcc.org


    Τι να κάνετε αυτή την Κυριακή, 28 απριλίου 2018! Δείτε παρακάτω τέσσερις ενδιαφέρουσες επιλογές που αφορούν τα καλλιτεχνικά και πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο.

    1. Πειραματική Σκηνή Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών

    17.30 – Γ_v_ _΄_ _ (διαβάζεται Γυνή) της Νάνσυς Μπούκλη (Διάρκεια 1.20΄)
    Η παράσταση εστιάζει στη σχέση του γυναικείου φύλου με τα παιδιά, την αδερφή, τον σύζυγο, τον εραστή, τη φίλη, τη μητέρα. Τα κείμενα προέρχονται από το θέατρο, τη λογοτεχνία και το σινεμά. Αποσπάσματα από θεατρικά και λογοτεχνικά κείμενα, θα μπλεχτούν με τις προσωπικές ιστορίες των ηθοποιών επί σκηνής. Χωρίς να επικεντρωθούμε στους χαρακτήρες, η παράσταση θα είναι μια σκηνική σύνθεση στην οποία θα ερευνηθεί η σχέση της γυναίκας με τους ρόλους που καλείται να παίξει στη ζωή της, στο πέρασμα του χρόνου. Με χιούμορ και με πάθος!

    20.00 – Τις γυναίκες έντυσε το Εθνικό Θέατρο των Βάσιας Ατταριάν, Μαρίας Φιλίνη
    Ένα θεατρικό ντεφιλέ πάνω στο γυναικείο ζήτημα (Διάρκεια 3:00΄)
    Πριν από ο,τιδήποτε, θέλουμε να ξέρετε ότι το ντεφιλέ αυτό σας δίνει το ελεύθερο να χειροκροτήσετε, να απογειώσετε τα κοστούμια, αλλά και να κάνετε διάλειμμα αν θέλετε, να βγείτε, να καπνίσετε ένα τσιγάρο, να πιείτε ένα ποτό κι αν το νιώσετε να ξαναγυρίσετε. Εμείς εδώ θα είμαστε. Για ώρες…

    Πότε:
    Κυριακή 29 Απριλίου 2018
    17.30
    20.00

    Πού:
    Πειραματική Σκηνή Εθνικού Θεάτρου
    Πανεπιστημίου 48, Αθήνα

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας από το Ταμείο της Πειραματικής Σκηνής -1.

    Social Ballroom: Still Got the Blues – Παγκόσμια Ημέρα Χορού στο ΚΠΙΣΝ

    Την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, την ημέρα που εορτάζεται η γέννηση του Γάλλου χορευτή και χορογράφου Ζαν-Ζορζ Νοβέρ (1727-1810), δημιουργού του σύγχρονου μπαλέτου, η σειρά Social Ballroom του ΚΠΙΣΝ μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα μια από τις πιο εκφραστικές μορφές τέχνης με ένα αφιέρωμα στα Blues.

    Ο Blues χορός (ή αλλιώς Slow Drag) είναι ο Swing χορός που χορεύανε στις Αφροαμερικάνικες κοινότητες των ΗΠΑ και στα σπιτικά πάρτυ (rent parties) του Χάρλεμ όταν έπαιζε αργή μουσική! Η εκφραστικότητα, ο αισθησιασμός και η ελευθερία της κίνησης είναι κάποια από τα στοιχεία τα οποία κάνουν τόσο μαγευτικό αυτόν τον χορό!

    Η χορευτική οικογένεια των Jump & Jive Athens Swing Team έρχεται να μας δείξει τον τρόπο και τα βήματα σε ένα εισαγωγικό μάθημα, που μας προετοιμάζει για διασκέδαση στο πάρτι που ακολουθεί! Στη συνέχεια, σε live μουσικές Rhythm ‘n’ Blues, συνδυασμένες με στοιχεία από τη σύγχρονη Blues σκηνή της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ, οι Jumping Bones, μια από τις σημαντικότερες παρουσίες στην ελληνική blues σκηνή, μας παρασύρουν σε χορό, ενώ η DJ Elena Evangelia προσθέτει μουσικές Βlues, Jazz και RnB! Γιορτάστε μαζί μας τον Χορό σε μια βραδιά γεμάτη Blues μουσικές και θετική διάθεση.

    Πότε:
    Κυριακή 29 Απριλίου 2018
    19.00 μάθημα
    20.00 πάρτι

    Πού:
    Φάρος
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
    Λεωφόρος Συγγρού 364

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    Social Ballroom: Jump & Jive Athens Swing Team © Θάλεια Γαλανοπούλου

    “Με το Βλέμμα της Κριτικής” – Προβολές στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

    Η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (Π.Ε.Κ.Κ.), το σωματείο των Ελλήνων κριτικών με ενεργό δράση από το 1976, εμπλουτίζει φέτος την ετήσια δραστηριότητά της με ένα ξεχωριστό τριήμερο προβολών με ελεύθερη είσοδο, και μας καλεί να δούμε το σινεμά “Με το Βλέμμα της Κριτικής”.

    Για πρώτη φορά, όλες οι ταινίες που απέσπασαν το βραβείο της Π.Ε.Κ.Κ. τη χρονιά που πέρασε, καθώς και η καλύτερη ελληνική και ξένη ταινία της χρονιάς, θα προβληθούν σε ένα τριήμερο προβολών, που θα φέρει την Αθήνα σε επαφή “Με το βλέμμα της κριτικής”…

    19.00 «Village Potemkin» (85’) του Δομήνικου Ιγνατιάδη
    Ο Δομήνικος, πρώην χρήστης ουσιών, περιπλανώμενος σε μια Αθήνα που καταρρέει, με ένα ποδήλατο και μια κάμερα go-pro, συναντά ανθρώπους που κάνουν το ίδιο με εκείνον – μένουν καθαροί από ουσίες και ζουν γεμάτοι συνείδηση. Η χαρά του πιώματος, η κατάρρευση, η αποδοχή του προβλήματος, η ανάρρωση. Βραβείο της Π.Ε.Κ.Κ. στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

    21.00 «Ρόζμαρι» (112’) του Άδωνι Φλωρίδη
    Ο συγγραφέας μιας τηλεοπτικής σαπουνόπερας έχοντας ξεμείνει από ιδέες αρχίζει να παρακολουθεί τους «δυσλειτουργικούς» γείτονες του για να εμπνευστεί. Όμως, αντί αυτού, θα έρθει αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα γύρω του. Η προσοχή του στρέφεται ιδιαίτερα προς τη Χρύσω, μια νεαρή γυναίκα που συχνά το σκάζει από το σπίτι, που μένει με την οικογένειά της. Βραβείο της Π.Ε.Κ.Κ. στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

    Πότε:
    Κυριακή 29 Απριλίου 2018
    19.00
    21.00

    Πού:
    Ταινιοθήκη της Ελλάδος
    Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, Κεραμεικός

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    4. Προβολή “Re–action” στον Πολυχώρο Αλέκα

    Αρτέμη Σαμοθράκη. Κοινωνική 2017 / Έγχρ. / Διάρκεια: 90΄

    Μία ηθοποιός, λόγω μίας παρεξηγημένης δήλωσής της,

    αναγκάζεται να πάρει στο σπίτι της ένα αδέσποτο σκύλο, που φαίνεται να επηρεάζει θετικά τα μέλη της οικογένειάς της.

    Με τους Τάνια Τρύπη, Ντίνο Καρύδη, Γιάννα Ζιάννη, Γρηγορία Αυγερινοπούλου,

    Θοδωρή Ανθόπουλο, Γιάννη Φραγκίσκο, Δημήτρη Παπαδάκη, Βησσαρίων Τσιώνας, Χρήστο Καρνάκη, Τίφανυ Δανιήλ, Τζένη Καζάκου, Αντρέα Σταματόπουλο και η σκυλίτσα Ρόξυ.

    Πότε:
    Κυριακή 29 Απριλίου 2018
    20.00

    Πού:
    Πολυχώρος Αλέκα
    3ης Ορ. Ταξιαρχίας 13

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Γιος της Αρετής «είναι εδώ» με το πρώτο του άλμπουμ! (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μια μοναδική συναυλία από τους Thee Holy Strangers στο ΚΠΙΣΝ με ελεύθερη είσοδο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το θεατρικό αναλόγιο του ΚΠΙΣΝ: «Ο Καλός Στρατιώτης Σβέικ» με τον Δημήτρη Πιατά



    ΣΧΟΛΙΑ