Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δείχνει μια εναλλακτική συνταγή για τα αγαπημένα μας κεφτεδάκια. Φτιάξτε τα στην πρώτη ευκαιρία γιατί δεν παίζονται από γεύση και αρώματα. Θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά Συνταγής

  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή τριμμένα
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γλ. σπόρους κόλιανδρο
  • 1 κ.γλ. σπόρους κύμινο
  • 1 συσκευασίά ψιλοκομμένες ντομάτες (400 γραμ.)
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 100 γραμ. φρυγανιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • κους κους
  • γιαούρτι
  • πίτες
  • ψιλοκομμένα μυρωδικά

Εκτέλεση

Για τα κεφτεδάκια γιαουρτλού, ψήνουμε πρώτα τους σπόρους μπαχαρικών για λίγο στο τηγάνι. Τους σπάμε σε σκόνη στο γουδί.

Ζεσταίνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μπαχαρικά για λίγα λεπτά. Κρατάμε το μισό μείγμα στην άκρη να κρυώσει. Στο υπόλοιπο ρίχνουμε τη ντομάτα και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 15΄.

Βάζουμε τα κρύα σοταρισμένα υλικά σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά για το μείγμα του κιμά. Ζυμώνουμε καλά.

Πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού. Τα ροδίζουμε για 2-3΄σε ελαιόλαδο. Αμέσως τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα ντομάτας.

Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 5-7΄μέχρι να πυκνώσει καλά η σάλτσα.

Όπως είναι ζεστοί οι κεφτέδες, τους σερβίρουμε πάνω σε πίτες με μπόλικη σάλτσα δεμένη με γιαούρτι. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό, δυόσμο ή κόλιανδρο ψιλοκομμένο.

Πηγή: argiro.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η πιο νόστιμη καρμπονάρα φούρνου που έχετε δοκιμάσει

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μοναδική νοστιμιά: Χωριάτικα λουκάνικα με μπριζολάκια και χειμωνιάτικα λαχανικά

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Η αυθεντική ιταλική συνταγή για κοκκινιστά κεφτεδάκια με μακαρόνια