Καταφθάνει η περίοδος των τραπεζιών, των καλεσμένων, του ατελείωτου φαγητού σε σπίτι φίλων και συγγενών και των υπέροχων γεύσεων με χριστουγεννιάτικο άρωμα. Σίγουρα τώρα που έρχονται οι μέρες αυτές, θα σκέφτεστε πρωτότυπους τρόπους για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, με κάποιο διαφορετικό ορεκτικό ή με ένα νόστιμο φαγητό. Εμείς σας έχουμε μια καταπληκτική ιδέα με άκρως γιορτινή εμφάνιση, για να την προσφέρετε ως ορεκτικό στους φίλους σας: ένα στεφάνι με μίνι hot dog που θα φτιάξετε εσείς!

μινι χοτ ντογκ

Τι θα χρειαστούμε 

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα Dijon
  • 2 κ.γ παπαρουνόσπορο
  • 24 λουκανικάκια μίνι
  • 1 αυγό
  • Κέτσαπ
  • κλωνάρια δεντρολίβανου για τη διακόσμηση

Πώς θα ετοιμάσουμε τα χριστουγεννιάτικα hot dog

  1. Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας τη σφολιάτα και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια, ώστε να αγκαλιάζει καθένα το λουκάνικο.
  2. Με πινέλο απλώνουμε στα φύλλα σφολιάτας μουστάρδα, ένα λουκάνικο και το κάνουμε ρολό.
  3. Όταν έχουμε σχηματίσει αρκετά ρολάκια με λουκάνικο μέσα, τότε τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, το ένα πλάι στο άλλο σε σχήμα στεφανιού.
  4. Ρίχνουμε από πάνω λίγο παπαρουνόσπορο και με πινέλο αλείφουμε το αυγό που το έχουμε νωρίτερα χτυπήσει.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε με λίγη κέτσαπ στο κέντρο ή μουστάρδα (αν προτιμάτε) και δεντρολίβανο που θα έχουμε φτιάξει σαν στεφάνι.

χοτ ντογκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μια καταπληκτική συνταγή για πατάτες ροστί ή αλλιώς τηγανίτα πατάτας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκορδόψωμο με τυρί: Το πιο τέλειο σνακ μέσα σε 10 λεπτά

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ψαρονέφρι με γλυκιά σάλτσα από κυδώνια: Ό,τι πρέπει για το γιορτινό σας τραπέζι