ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ποιοι παίζουν για ΠτΔ, η εμπιστοσύνη στα ΕΛΠΕ, το bid της Masdar και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, οι δύο εφοπλιστές και το bad-mouth, ο καταδικασμένος Σταύρος Τάκη, οι δωρεές του Δένδια, το καλό mood του Νικολάου και της Χρυσής Β, και η stalker πλατινομαλλούσα
Οι σπιτικές μαρμελάδες έχουν άλλη χάρη και σίγουρα περισσότερες μυρωδιές και απίστευτη γεύση. Μπορούμε στο σπίτι μας να φτιάξουμε μαρμελάδα από διάφορα φρούτα (συνήθως όλα τα φρούτα μπορούν να γίνουν μαρμελάδα), ωστόσο, ο Άκης Πετρετζίκης μας δίνει μια φοβερή συνταγή για το πώς να φτιάξουμε μια γευστική μαρμελάδα με νεκταρίνι και αχλάδι στο www.akispetretzikis.com! Δοκιμάστε την, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες:
20′ Χρόνος Εκτέλεσης
24 ώρες Χρόνος Αναμονής
12′ Χρόνος Ψησίματος
1 κιλό Μερίδες
Συστατικά:
650 γρ. νεκταρίνια
650 γρ. αχλάδια
800 γρ. ζάχαρη
χυμό από ένα μικρό λεμόνι
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια
Μέθοδος Εκτέλεσης:
-Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει βυθίζουμε τα νεκταρίνια, αφού πρώτα έχουμε χαράξει στην κάτω τους μεριά ένα μικρό σταυρό με ένα μαχαίρι, για ένα λεπτό.
-Έπειτα τα βουτάμε κατευθείαν σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια που έχουμε από πριν τοποθετήσει δίπλα στην κατσαρόλα (αυτό το κάνουμε για να ξεφλουδίζονται πιο εύκολα).
-Τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε δέκα ίσα κομμάτια αφαιρώντας το κουκούτσι.
-Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια, αφαιρούμε το κοτσάνι, τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε πολύ λεπτά κομμάτια.
-Σε μία ανοξείδωτη κατσαρόλα, βάζουμε τα κομμάτια από τα νεκταρίνια, τα κομμάτια από τα αχλάδια, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμόνι, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.
-Σιγοβράζουμε το μείγμα για 2 λεπτά.
-Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, το καλύπτουμε με ένα κομμάτι λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ.
-Την επόμενη μέρα ξαναβάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, το βράζουμε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας απαλά, και ξαφρίζουμε όποτε χρειάζεται.
-Βάζουμε τη μαρμελάδα αμέσως σε βάζα και σφραγίζουμε καλά.
Πηγή: www.akispetretzikis.com