ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
20′ Χρόνος Εκτέλεσης
24 ώρες Χρόνος Αναμονής
12′ Χρόνος Ψησίματος
1 κιλό Μερίδες
Συστατικά:
650 γρ. νεκταρίνια
650 γρ. αχλάδια
800 γρ. ζάχαρη
χυμό από ένα μικρό λεμόνι
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια
Μέθοδος Εκτέλεσης:
-Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει βυθίζουμε τα νεκταρίνια, αφού πρώτα έχουμε χαράξει στην κάτω τους μεριά ένα μικρό σταυρό με ένα μαχαίρι, για ένα λεπτό.
-Έπειτα τα βουτάμε κατευθείαν σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια που έχουμε από πριν τοποθετήσει δίπλα στην κατσαρόλα (αυτό το κάνουμε για να ξεφλουδίζονται πιο εύκολα).
-Τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε δέκα ίσα κομμάτια αφαιρώντας το κουκούτσι.
-Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια, αφαιρούμε το κοτσάνι, τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε πολύ λεπτά κομμάτια.
-Σε μία ανοξείδωτη κατσαρόλα, βάζουμε τα κομμάτια από τα νεκταρίνια, τα κομμάτια από τα αχλάδια, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμόνι, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.
-Σιγοβράζουμε το μείγμα για 2 λεπτά.
-Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, το καλύπτουμε με ένα κομμάτι λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ.
-Την επόμενη μέρα ξαναβάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, το βράζουμε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας απαλά, και ξαφρίζουμε όποτε χρειάζεται.
-Βάζουμε τη μαρμελάδα αμέσως σε βάζα και σφραγίζουμε καλά.
Πηγή: www.akispetretzikis.com
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πώς να φτιάξετε το δροσιστικό γλυκό με γιαούρτι και φρούτα του Άκη Πετρετζίκη
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πιο γρήγορο παγωτό «σάντουιτς» από τον Άκη Πετρετζίκη (video)
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κρύα σαλάτα με ζυμαρικά και σάλτσα πέστο από τον Άκη Πετρετζίκη (video)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς): Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να επενδύσουμε εκτός Ελλάδας – Η χώρα χρειάζεται ισχυρότερες τράπεζες
- Kristina Blahnik: Από την αρχιτεκτονική στην κυριαρχία του Manolo Blahnik και η μυστική συνταγή της επιτυχίας
- Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η απόκτηση της Αττικής Οδού από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
- Μύκονος: Ο μεγαλοκατασκευαστής και η καταδίκη