ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ράλι της ΤΙΤΑΝ, το νέο Βατερλώ της Απαλαγάκη, το κινεζικό μαρτύριο για τον Μάνο, τα υπερόπλα Πιτσιλή, η αλήθεια για τη Μιράντα Πατέρα και ο γάτος Dollar, ο αεικίνητος Πιέρ και ο θαρραλέος πολιτικός με την κομμώτρια
Υλικά Συνταγής
- 1 κιλό ολόκληρες μικρές πατάτες με τη φλούδα τους
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
- 6 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1/4 φλ. λευκό βαλσαμικό ξίδι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια
Εκτέλεση
Για τα σουβλάκια πατάτας, πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει. Από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε για 5-7 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός τους. Δεν θέλουμε να παραβράσουν, απλά να μαλακώσουν λίγο.
Ανάβουμε τη φωτιά. Κόβουμε τις πατάτες σε 3-4 φέτες, ανάλογα με το μέγεθός τους.
Σε μπολ βάζουμε το 1/2 φλ. ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, τα μισά από τα φρέσκα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τις πατάτες, και ανακατεύουμε καλά. Περνάμε τις πατάτες σε σουβλιά, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε τα σουβλάκια στη σχάρα για περίπου 15΄, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βάζουμε σε πιατέλα.
Βάζουμε σε μπολ το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1/2 φλ.), τη μουστάρδα, το ξίδι, τα υπόλοιπα κρεμμύδια και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά, και περιχύνουμε τα ζεστά σουβλάκια πατάτας. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.
Πηγή: www.argiro.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η χωριάτικη μακαρονάδα του Άκη – Νόστιμη και γρήγορη (video)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σουφλέ ζυμαρικών με τέσσερα τυριά – Έτοιμο σε 15 λεπτά
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η αυθεντική ιταλική συνταγή για κοκκινιστά κεφτεδάκια με μακαρόνια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λίβανος: Ανώτατος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ ο στόχος της ισραηλινής επίθεσης στην Βηρυτό
- Βρετανία: Ύποπτο πακέτο στον σταθμό Γιούστον του Λονδίνου ερευνά η αστυνομία
- Γιώργος Παπανδρέου: «Λεφτά υπάρχουν, αλλά που πάνε;» – Βολές κατά Κώστα Καραμανλή
- Σοβαρές ζημιές στο δήμο Τρικκαίων από δυνατούς ανέμους