ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι αγαπημένες μας πατάτες φούρνου, που αποτελούν το τέλειο συνοδευτικό για τα φαγητά μας ή ακόμη και το πιο υπέροχο γεύμα, αφού τις τρώμε και μόνες τους, μπορούν να μαγειρευτούν σε διάφορες παραλλαγές. Παρακάτω θα δείτε μια ακόμη υπέροχη συνταγή τους, που τις κάνει καραμελωμένες και απίστευτα κρεμώδεις, με αποτέλεσμα να τρελαίνουν τον ουρανίσκο μας και να λιώνουν στο στόμα.
Δείτε τη συνταγή:
- Θερμάνετε τον φούρνο στους 260C με τη σχάρα στην πάνω μεσαία θέση. Η υψηλή θερμοκρασία δίνει στις πατάτες ένα βαθύ, χρυσό χρώμα και τραγανή εξωτερική όψη.
- Ξεφλουδίστε 900 γρ. πατάτες (αυτές που είναι για πουρέ και μέσα είναι μαλακές) και κόψτε τες σε χοντρές ροδέλες.
- Ανακάτεψε τες με 4 κουταλιές ανάλατο λιωμένο βούτυρο, 2 κουταλάκια φύλλα φρέσκου θυμαριού ή δενδρολίβανου, 1 κουταλάκι χοντρό αλάτι και 1/2 κουταλάκι φρέσκο μαύρο πιπέρι. Βάλτε τες σε ένα μεταλλικό (όχι γυάλινο) ταψί σε μια στρώση.
- Ψήστε για 15 λεπτά, γυρίστε τις πατάτες και ψήστε για άλλα 15 λεπτά. Βγάλτε το ταψί από τον φούρνο και προσθέστε ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών και 3-4 σκελίδες σκόρδο.
- Ξαναβάλτε το στον φούρνο μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός, περίπου 15 λεπτά ακόμη.
- Μεταφέρετε το σε μια πιατέλα και ρίξτε τον ζωμό που έμεινε από πάνω.