ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Χρόνος ψησίματος: 4 λεπτά
Μερίδες: 5
Υλικά
2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλιτζ. ζάχαρη
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 1/2 φλιτζ. γάλα
1 φλιτζ. βούτυρο λιωμένα
2 αυγά χωρισμένα σε κρόκο και ασπράδι
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε το γάλα και το βούτυρο. Ρίχνουμε το μείγμα υγρών στο μείγμα στερεών και ανακατεύουμε.
Στο σταθερό μίξερ (ή με μίξερ χειρός) χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια σε μαρέγκα, δηλαδή μέχρι να γίνουν λευκή κρέμα και να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Με μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) αναμειγνύουμε απαλά τη μαρέγκα με το μείγμα για βάφλες.
Βουτυρώνουμε τη βαφλιέρα, την οποία έχουμε θέσει σε λειτουργία. Ρίχνουμε 4-5 κ.σ. από το μείγμα στη συσκευή και ψήνουμε τις βάφλες σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα. Σερβίρουμε αμέσως.
Μερικές ιδέες σερβιρίσματος είναι να συνοδεύσετε τις υπέροχες σπιτικές βάφλες σας με μέλι, παγωτό, λιωμένη σοκολάτα, μαρμελάδα, ζάχαρη, σιρόπι, φρούτα και ό,τι τραβάει η όρεξή σας!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Λαχταριστά ατομικά σουφλέ με ζυμαρικά
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μία μοναδική έκθεση με τα δημόσια γλυπτά του Γιώργου Ζογγόπουλου στο Νιάρχος
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι 6 νέες ταινίες στους κινηματογράφους για την εβδομάδα 31/1 – 6/2 (video)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γιώργος Παπανδρέου: «Λεφτά υπάρχουν, αλλά που πάνε;» – Βολές κατά Κώστα Καραμανλή
- Σοβαρές ζημιές στο δήμο Τρικκαίων από δυνατούς ανέμους
- Ανδρουλάκης: Προσπαθούν να μας εμφανίσουν ως δήθεν λαϊκιστές αυτοί που έχουν καταδικάσει τη χώρα στη φθορά- Τι απαντά η κυβέρνηση
- Live: Η ίδρυση του νέου κόμματος του Στέφανου Κασσελάκη – «Αρχές μας η συμμετοχική δημοκρατία και η κοινωνική κινητικότητα»