Οι αγαπημένες μας τηγανιτές πατάτες, με λιβανέζικο άρωμα! Δοκιμάστε μια πιο πρωτότυπη συνταγή των τηγανιτών πατατών, με διάφορα καρυκεύματα και σε συνδυασμό με μια πολύ νόστιμη σως, που στηρίζεται σε γνωστά μας συστατικά. Μπορείτε να τηγανίσετε τις πατάτες με τον κλασικό τρόπο που εσείς ξέρετε, αλλιώς ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Τι χρειαζόμαστε:

  • Πατάτες
  • 4 κ.σ φρέσκο κόλιαντρο
  • 1  κόκκινο τσίλι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/4 λάιμ
  • 1 κ.γ αλάτι kosher
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

λιβανέζικες πατάτες

Πώς θα το ετοιμάσουμε: 

  1. Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε λεπτά μπαστουνάκια. Όσο καθαρίζετε τις πατάτες τις αφήνετε μέσα σε μπολ με νερό.
  2. Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό, 4 κουταλιές της σούπας άσπρο ξύδι και 2 κουταλιές της σούπας αλάτι. Βράζετε τις πατάτες σε πολύ δυνατή φωτιά για περίπου 8 με 10 λεπτά.
  3. Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία τις στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας και τις αφήνετε να στεγνώσουν κανένα πεντάλεπτο.
  4. Ρίχνουμε λίγες λίγες τις πατάτες σε καυτό λάδι που καίει. Όσες ετοιμάζονται, τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για ν΄απορροφηθούν τα περιττά λάδια.
  5. Αφήνουμε τις πατάτες σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά και τις ξανατηγανίζουμε για 2-3 λεπτά ξανά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Αμέσως ρίχνουμε και αλάτι.
  6. Τώρα για να κάνουμε τη λιβανέζικη συνταγή όπως τις έχουμε σε ένα μπολ τις πατάτες, τις πασπαλίζουμε με τα καρυκεύματα που τα έχουμε αναμείξει όλα μαζί. Στο τέλος στάζουμε από πάνω λίγο χυμό λάιμ.
  7. Τώρα φτιάχνουμε την σος. Ανακατεύουμε 1/4 φλιτζάνι κέτσαπ και 1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε ξεχωριστό μπολάκι πλάι στις πατάτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στεφάνι από μίνι σπιτικά hot dog: Ένα απίστευτο χριστουγεννιάτικο ορεκτικό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Μια καταπληκτική συνταγή για πατάτες ροστί ή αλλιώς τηγανίτα πατάτας!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 
«3o Athens Food Market – Xmas Edition» στην Πλατεία Κοτζιά: Η απόλυτη γαστρονομική γιορτή