Στριφτές τυρόπιτες κουρού από τον Άκη Πετρετζίκη. Φτιάξτε τις πιο νόστιμες και γρήγορες τυρόπιτες με ζύμη κουρού για ένα τραγανό ορεκτικό ή σνακ!

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη γέμιση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα και τη σπάμε με ένα πιρούνι.
  2. Προσθέτουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο, το ξύσμα από το λεμόνι, το τυρί κρέμα, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σύνθεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  2. Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας μας και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
  3. Κόβουμε τρεις λωρίδες από τη μικρή πλευρά έτσι ώστε να έχουμε συνολικά 6 λωρίδες.
  4. Από κάθε κομμάτι φύλλου κόβουμε κατά μήκος μικρές λωρίδες 2-3 εκ. μήκος και 1 εκ. πάχος.
  5. Απλώνουμε τη γέμιση κατά μήκος του κάθε φύλλου στο σημείο που δεν το έχουμε κόψει και απλώνουμε τον κρόκο με το νερό στις λωρίδες.
  6. Ρολάρουμε από την πλευρά της γέμισης και στη συνέχεια τυλίγουμε σε σαλιγκάρι.
  7. Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα, αλείφουμε με τον υπόλοιπο κρόκο, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για 40-50 λεπτά.
  8. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Δείτε την υπόλοιπη συνταγή  εδώ 

ΠΗΓΗ: Akis Petretzikis