Νηστίσιμη και εύκολη συνταγή για τριφτή μηλόπιτα με τραγανή ζύμη και γέμιση με κομμάτια μήλου και ξηρούς καρπούς. Δείτε παρακάτω τι θα χρειαστείτε.

Συστατικά

Για τη ζύμη

  • 240 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 240 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 65 γρ. χυμό πορτοκάλι ή μήλο
  • 240 γρ. νερό χλιαρό

Για τη γέμιση

  • 8-10 μέτρια μήλα κομμένα σε κυβάκια
  • 2 κ.σ στέβια (υπολογίσουμε για 1/2 φλ. ζάχαρη τη σωστή δοσολογία)
  • 50 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • κανέλα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ευχαριστούμε πολύ το μέλος Anthie Christodoulou για την περίτεχνη και πανέμορφη συνταγή της!!!!

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα ανακατεύουμε με τον γάντζο μέχρι να γίνει μία εύπλαστη μαλακή ζύμη. Ίσως χρειαστεί επιπρόσθετο αλεύρι για να μην κολλάει η ζύμη στα τοιχώματα του κάδου.
  • Έπειτα αφαιρούμε τη ζύμη από τον κάδο και την κόβουμε στη μέση.
  • Τυλίγουμε το μισό κομμάτι ζύμης σε πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε 1 ώρα στην κατάψυξη. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μία στρογγυλή φόρμα 26 εκ. και τοποθετούμε την άλλη μισή ζύμη στη βάση της φόρμας και την απλώνουμε με τα χέρια μας για να δημιουργήσουμε τοιχώματα στη τάρτα.
  • Βάζουμε τα υλικά της γέμισης (κομμένα μήλα, υποκατάστατο ζάχαρης και κανέλα) σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα μήλα. Τοποθετούμε τη γέμιση πάνω από τη ζύμη στη φόρμα.

Δείτε την υπόλοιπη συνταγή εδώ. 

ΠΗΓΗ: akis petretzikis