ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μπανάνα, σοκολάτα, μπισκότο και καραμέλα. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε έναν τόσο φοβερό συνδυασμό γεύσεων και αρωμάτων; Το μπανόφι είναι το ιδανικό γλυκό για μία απογευματινή λιγούρα ή αν έχετε καλεσμένους στο σπίτι και θέλετε να προσφέρετε ένα πραγματικά λαχταριστό σοκολατένιο γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Το μπανόφι της αγαπημένης σεφ Αργυρώς Μπαρμπαρίγου σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις και θα αποσπάσει τα καλύτερα σχόλια. Δοκιμάστε το!
Υλικά
250 γραμ. μπισκότα με γέμιση σοκολάτας
100 γραμ. βούτυρο
3 ώριμες αλλά γερές μπανάνες
1συσκευασία (400 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
1 κ.σ. κακάο άγλυκο
300 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
ξύσμα σοκολάτας και θρυμματισμένα μπισκότα γεμιστά
Εκτέλεση
Γι αυτό το μπανόφι pie με μπισκότο, βουτυρώνουμε μια φόρμα δαχτυλίδι με αποσπώμενη βάση 22 ή 24 εκ.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, σε παχύρρευστη μορφή και την διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μίξερ και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε το μείγμα στην φόρμα και το πατάμε καλά με ένα κουτάλι. Παγώνουμε στο ψυγείο να σφίξει.
Αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε κατσαρόλα και αφού το αφήσουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά, το χαμηλώνουμε κι άλλο. Σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο μέχρι να καραμελώσει και να σκουρύνει ελαφρά, να πάρει το χρώμα που έχουν οι καραμέλες γάλακτος.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και κοσκινίζουμε μέσα το κακάο και 1/2 φλιτζάνι από την παχύρρευστη κρέμα. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Προσοχή, το γάλα δεν πρέπει να σκουρύνει πολύ κατά το βράσιμο, γιατί όταν κρυώσει θα σκληρύνει πολύ!
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες. Τις στρώνουμε στη βάση μπισκότου, πασπαλίζουμε θρυμματισμένα γεμιστά μπισκότα και σοκολάτα. Περιχύνουμε με το ζαχαρούχο και παγώνουμε το μπανόφι. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, γαρνίρουμε με την χτυπημένη κρεμά, με ξύσμα σοκολάτας και θρυμματισμένα μπισκότα.
Πηγή: argiro.gr