Αρνί στη γάστρα με πατάτες, μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή, νόστιμη, κατεξοχήν για το κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι.  Το πιο μαλακό και λαχταριστό κρέας με πατάτες «λουκούμι»! Δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε την πιο νόστιμη συνταγή!

Εκτέλεση

Για το αρνί στη γάστρα με πατάτες, ψιλοκόβουμε πρώτα το σκόρδο με το μπέικον, τη ρίγανη και το δεντρολίβανο. Κάνουμε τρύπες με τη μύτη του μαχαιριού στο κρέας και μπήγουμε το αρωματικό μείγμα (μπέικον, σκόρδο, μυρωδικά). Αλατοπιπερώνουμε το μπούτι πολύ καλά.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς. Τις αραδιάζουμε στη γάστρα. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε στα έξι. Το προσθέτουμε στις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε το μπούτι πάνω στα λαχανικά.

Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το κρασί. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο.

Σκεπάζουμε καλά τη γάστρα. Ψήνουμε για 1 ώρα και 15΄ στους 180 βαθμούς C στις αντιστάσεις. Μετά την πρώτη ώρα ελέγχουμε τα υγρά του ταψιού. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα. Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 20΄.

Υλικά Συνταγής

  • 3 φέτες μπέικον
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
  • 1 αρνίσιο μπούτι γύρω στα 1.700 γραμ
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 δαφνόφυλλο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαβάστε την υπόλοιπη συνταγή εδώ. 

ΠΗΓΗ: argiro barbarigou 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τα μυστικά της Αργυρώς για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να φτιάξετε το πιο λαχταριστό γεμιστό τσουρέκι με σοκολάτα!