Η μακαρονάδα είναι η καταλληλότερη λύση για όταν βιαζόμαστε ή όταν θέλουμε να φτιάξουμε κάτι εύκολο, γρήγορο και συνάμα απολαυστικό. Υπάρχουν δεκάδες παραλλαγές και σάλτσες για τα αγαπημένα μας ζυμαρικά, αλλά η συγκεκριμένη συνταγή με pesto βασιλικού σίγουρα θα σας καταπλήξει. Ένα φαγητό με άρωμα Ιταλίας και απίστευτη γεύση! Δείτε παρακάτω:
Τι χρειαζόμαστε για τη μακαρονάδα με pesto (πέστο) βασιλικού
- Μια χούφτα αμύγδαλα
- Μια χούφτα κουκουνάρι
- 1 μιση φλιτζάνι ψιλοκομμένο βασιλικό φρέσκο
- 1 με 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλιτζάνι λάδι ελιάς
- παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι και πιπέρι
Πώς θα ετοιμάσουμε το pesto βασιλικού για τη μακαρονάδα
- Βάζουμε σ΄ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λάδι το κουκουνάρι, τ΄αμύγδαλα και το σκόρδο ψιλοκομμένο μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
- Μόλις ετοιμαστούν το κουκουνάρι και τα αμύγδαλα, τα ρίχνουμε σε ένα μικρό μούλτι, μαζί με το βασιλικό, το σκόρδο, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε αργά και το λάδι, με προσοχή για να μην αραιωθεί το μείγμα μας.
- Ετοιμάζουμε τα μακαρόνια προσπαθώντας να είναι al dente. Δηλαδή μετράμε τον ελάχιστο χρόνο που γράφει στο κουτί. Να ξέρετε πως χωνεύονται καλύτερα απ΄ότι τα παραβρασμένα μακαρόνια.
- Αφού τα έχουμε στραγγίξει, χωρίς να τα βουτυρώσουμε (γιατί έχει το μείγμα μας λάδι), τα ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα και περιχύνουμε ανακατεύοντας με το μείγμα pesto.
- Ρίχνουμε τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύουμε ξανά και η μακαρονάδα μας με το pesto βασιλικού είναι έτοιμη!