Όλοι αγαπάμε το φρέσκο τσουρέκι, αλλά αν παραφάγατε το Πάσχα μπορείτε να το αξιοποιήσετε για πολλά άλλα γλυκά. Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει την πιο εύκολη και νόστιμη πουτίγκα με βασικό συστατικό της το τσουρέκι.

Συστατικά
  • 1 τσουρέκι κομμένο σε φέτες 2 εκ.
  • 200 γρ. φράουλες χωρίς το κοτσάνι, κομμένες στη μέση και λίγες παραπάνω για γαρνιτούρα
  • 4 αυγά
  • 400 γρ. γάλα
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. βούτυρο για το ταψί
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. βανίλια σιρόπι ή 2 βανιλίνες
  • κρέμα anglaise για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί 20 x 30 εκ.
  • Τοποθετούμε τις φέτες του τσουρεκιού τη μία δίπλα στην άλλη κι από πάνω βάζουμε τις υπόλοιπες φέτες έτσι ώστε η μία φέτα να είναι πάνω στην άλλη. Κόβουμε κάποιες φέτες στη μέση, αν είναι απαραίτητο.
  • Βάζουμε ανάμεσα στα κομμάτια τις φράουλες.
  • Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε ελαφριά τα αυγά ίσα να αναμειχθούν.
  • Ρίχνουμε στο μπολ και το γάλα, την κρέμα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και ανακατεύουμε.
  • Περιχύνουμε το μείγμα στο τσουρέκι μας μέχρι να είμαστε σίγουροι πως έχουν καλυφθεί όλα τα κομμάτια μας.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 1 έως 12 ώρες.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC με αέρα.
  • Μόλις το τσουρέκι μας τραβήξει όλη τη γέμιση, το βγάζουμε από το ψυγείο και ψήνουμε για 40 – 45 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  • Σερβίρουμε με κρέμα anglaise και τις φράουλες που έχουμε κρατήσει για τη γαρνιτούρα μας.

Πηγή: akispetretzikis.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο με μπύρα: Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πιο νόστιμη συνταγή για λεμονάτο κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το πιο νόστιμο τηγανιτό κοτόπουλο από το Σωτήρη Κοντιζά του MasterChef