Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Rumours...

Η αξέχαστη βραδιά μνήμης για τη Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, μία εκδήλωση για τη Μαρία Κάλλας και η επιτυχία του 15ου Ναυτιλιακού Συνέδριου Ύδρας

Η δημοσιογράφος Βίκυ Παλαιολόγου

Βίκυ Παλαιολόγου

Αγάπη, Ελπίδα, Φως για τη Μαριάννα της Καρδιάς μας

Μια αξέχαστη βραδιά στη μνήμη της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη έγινε πραγματικότητα και το Ηρώδειο κατακλείσθηκε από χιλιάδες καλεσμένους της οικογένειας Βαρδινογιάννη που ήλθαν για να τιμήσουν την αξέχαστη Μαριάννα, την οικουμενική Ελληνίδα, την Ελληνίδα Θεά, όπως την αποκάλεσε από σκηνής η Γενική Διευθύντρια της UNESCO, κυρία Audrey Azulay, που με το ανεκτίμητο ανθρωπιστικό της έργο έσωσε χιλιάδες παιδιά, αφιερώνοντας τη ζωή της στη θεραπεία τους από τον καρκίνο.

Και ποιος δεν ήταν το βράδυ της Τρίτης στο Ηρώδειο με τα παιδιά της -Γιάννη, Χριστιάννα, Γιώργο, Νίκο και Βαρδιάννα- και τα παιδιά τους και τα εγγόνια της να παρακολουθούν μαζί με τους επίσημους καλεσμένους συγκινημένοι την ‘Εθνική Ελλάδος στο Τραγούδι’ αφού ανέβηκαν στη σκηνή να τραγουδήσουν όλοι οι Έλληνες τραγουδιστές που στη διάρκεια των χρόνων προσέφεραν αφιλοκερδώς την στήριξη τους στο έργο της ΕΛΠΙΔΑΣ.

Και ήταν μια βραδιά όπως θα την ήθελε και η ίδια, η αγαπημένη μας  Κυρία Μαριάννα, με την Ελπίδα, το Φως και την Αγάπη να πλημμυρίζουν τον χώρο καθώς παράλληλα με τα τεκταινόμενα ακουγόταν η γνωστή φωνή της να μας μιλάει για τη ζωή της, τους στόχους της, τις δυσκολίες που πέρασε μέχρι να καταφέρει να δημιουργήσει την ΕΛΠΙΔΑ, αλλά και τα θεραπευμένα παιδιά να μας μιλούν για την στοργή της και την φροντίδα της σε όλη τη διάρκεια της δοκιμασίας τους, με σπασμένη φωνή από την συγκίνηση ενώ όλοι μας κρατούσαμε ψηλά τα αναμμένα κεριά που μας έδιναν στην είσοδο καθώς σίγουρα η κυρία Μαριάννα μας έβλεπε από ψηλά.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη, ο Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος, η Βασίλισσα Maxima της Ολλανδίας, η Πριγκίπισσα Amalia της Ολλανδίας, βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας, οι Πρώην Πρόεδροι της Σερβίας Boris Tadic, της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Mladen Ivanic, της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης μαζί με τη σύζυγό του Άντρη Αναστασιάδη, της Ελλάδας Προκόπης Παυλόπουλος με τη σύζυγό του Σίσσυ Παυλοπούλου, η Πρόεδρος του Ιδρύματος  ‘Robert F. Kennedy’ Kery Kennedy, ο γιος του Valery Giscard d’Estaing με τη σύζυγό του Claire, οι πρέσβεις Καλής Θελήσεως της UNESCO Kim Phuc και Hedva Ser,  o κορυφαίος καρδιοχειρουργός Magdi Yacoub, ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής  με τη σύζυγό του Νατάσα Παζαΐτη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης, η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, Υπουργοί, πρέσβεις, εκπρόσωποι της εκκλησίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, η Βασίλισσα Άννα Μαρία, ο Πρίγκιπας Παύλος και η Πριγκίπισσα Marie Chantal, ο Πρίγκιπας Νικόλαος, ο Πρίγκιπας Φίλιππος, ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος και η Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, άνθρωποι του Πνεύματος, της Τέχνης, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού,  Πρόεδροι των μεγαλύτερων Ιδρυμάτων της χώρας, αποθεραπευμένα παιδιά, γιατροί και νοσηλευτές της Ογκολογικής Μονάας Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, έδωσαν το ‘παρών’ αποτείνοντας φόρο τιμής στη σπουδαία Ελληνίδα που άνοιξε νέους δρόμους στον χώρο του ανθρωπισμού, της προσφοράς και της αλληλεγγύης και αφήνοντας μια παρακαταθήκη για την Ελλάδα που όμοιά της δεν έχει ξανα υπάρξει.

Μαρινέλλα, Αντώνης Ρέμος, Σάκης Ρουβάς, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Αλκηστις Πρωτοψάλτη, Νατάσα Θεοδωρίδου, Ευανθία Ρεμπούτσικα αλλά και Γιώργος Χατζηνάσιος και Στέφανος Κόρκολης, μας μετέφεραν τραγούδια που είχε αγαπήσει η κυρία Μαριάννα σε μια εκδήλωση με εξαιρετική σκηνοθεσία από τον  καταξιωμένο Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργο Νανούρη που «φώτισε» τις κορυφαίες στιγμές της ζωής και του έργου της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, φέρνοντάς την ως κυρίαρχη μορφή στο Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο.

Για την εκδήλωσε επιλέχθηκε η συμβολική μέρα γιορτής της Αγίας Σοφίας, Αγάπης, Πίστης και Ελπίδας.

Audrey Azulay, Γενική Διευθύντρια της UNESCO, Χριστιάννα Βαρδινογιάννη, Βασίλισσα Maxima της Ολλανδίας, Γιάννης Βαρδινογιάννης, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Παύλος Κοτσώνης, Κωνσταντίνος Τασούλας, Πρόεδρος της Βουλής
Η Χρυσή Βαρδινογιάννη με τον πατέρα της, Γιώργο Βαρδινογιάννη
Οι πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας Ελλάδος και Κύπρου κκ. Προκόπης Παυλόπουλος και Νίκος Αναστασιάδης, η κυρία Άντρη Αναστασιάδη και η Μαριάννα Λαιμού
Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης με την Kerry Kennedy
Στο Ηρώδειο και ο καρδιοχειρουργός Magdi Yacoub
H μορφή της κυρίας Μαριάννας κυρίαρχη στο Ηρώδειο
Στο φινάλε της βραδιάς, η Μαρινέλα χαιρετάει την κυρία Μαριάννα!!!
Ο Louis Giscard d’Estaing, γιος του πρώην Προέδρου της Γαλλίας, με την κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη
Ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος
Η Marie Chantal και οι Πρίγκηπες Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος
Ο Χρήστος Κοπελούζος
Η Μαριάννα Λάτση με τον γιο της, Φίλιππο Κούρκουλο
Ο Σκηνοθέτης Γιώργος Νανούρης, η Μαριάνθη Κωνσταντάτου, η Ευανθία Ρεμπούτσικα, η κυρία Νούλη Μανώλη και ο Σάκης Ρουβάς
Η Χριστιάννα Βαρδινογιάννη Γουλανδρή με τα παιδιά της, Μαριέττα και Γιάννη Γουλανδρή

Βραδιά στη μνήμη της Μαρίας Κάλλας

Υπερδραστήριοι οι Συνταξιούχοι Έμποροι του Πειραιά που έχουν μάλιστα συνδικαλισθεί με Πρόεδρο τον κ. Ανδρέα Ανδριανόπουλο-Δασκαλάκη, οργάνωσαν μια εκδήλωση στη μνήμη της Μαρίας Κάλλας, στο κατάμεστο  θερινό Ευστράτειο Αμφιθέατρο του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας.

100 Χρόνια Μαρία Κάλλας από την εφηβική ηλικία μέχρι τον κολοφώνα της δόξας της υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά με τον Δήμαρχο Πειραιώς να δίνει το ‘παρών’ και την ευγενική συμμετοχή του Ελληνικού Συλλόγου «ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ».

Συγκινητική βραδιά με συνεντεύξεις της μεγάλης μας ντίβας αλλά και απονομή τιμητικών διακρίσεων μεταξύ των οποίων στον πρώην Ευρωβουλευτή, πρώην Υπουργό και πρώην Πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Χρήστο Φώλια από την υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου που μας καθήλωσε με την ομιλία της.

Βραβεύθηκε επίσης η Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Μαρία Κάλλας κυρία Λιάνα Σκουρλή, ο εικαστικός Νίκος Φλώρος και η μεσόφωνος Κική Μορφωνιού η οποία είχε επανειλημμένως τραγουδήσει σε όπερες δίπλα στην Μαρία Κάλλας.

Μεταξύ των άλλων καλεσμένων ήταν οι βουλευτές Πειραιά κκ. Κώστας Κατσαφάδος, Νίκος Βλαχάκος και Νίκος Μαρκόπουλος, ο βουλευτής Αηθών Σπύρος Μπιμίλας, οι Αντιδήμαρχοι Πειραια κκ. Νανα Γλύκα Χαρβαλάκου, Γιάννης Χατζηαλέξης, Τάσος Μαρκαριάν, Σταυρούλα Μεντη, Αντώνης Μοραντζής, Γιώργος Βίτσας, Κυριακή Μπουρδάκου, Ελίνα Βερυκάκη και Αλέκα Τουμαζάτου, η πρώην Αντιδήμαρχος Πολιτισμου Ειρήνη Νταϊφά, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΕ κ. Δημήτρης Ασημομύτης, η κυρία Λόλα Νταϊφα, οι Πρόεδροι των Συλλόγων Γυναικών Αμαρυλλίδες και Αθηναίδες κκ. Ειρήνη Ξακουστή και Ειρήνη Βασιλάκη, οι ηθοποιοί Βάσια Παναγοπούλου, Νίκος Σταγόπουλος και Κώστας Βενετσάνος, η καθηγήτρια του ΕΜΠ κα. Μαρία Λοϊζίδου, οι κ.κ. Αλέξανδρος Βασσαράς, Αλεξάνδρα Γωγούση, Μιμή Μπαρμπαλιά, Μανίνα Ηλιάδη, ο σχεδιαστής Νίκος Αποστολόπουλος, οι δικηγόροι κκ. Νίκος Γερασίμου και Γιάννης Γλύκας, οι επιχειρηματίες κκ. Γιώργος Δημητρίου, Βασίλης και Αλεξία Σαβράμη, ο κ. Νικος Μανεσιώτης, ο κ. Θ. Καπράλος, η κα. Μέρω Κεσεσίογλου, η Dr. Νότα Ψαροπούλου και πολλοί άλλοι.

Η κυρία Λιάνα Σκουρλή, Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου ‘Μαρία Κάλλας’, ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, ο κ. Ανδρέας Ανδριανόπουλος, Πρόεδρος ΕΣΕΠ, ο Δήμαρχος Πειραιώς Γιάννης Μόραλης
Ολοι οι συντελεστές στο τέλος της εκδήλωσης
Η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κα. Αλεξάνδρα Σδούκου, δίνει την τιμητική πλακέτα στον πρώην υπουργό κ, Χρήστο Φώλια
Παρούσες και οι κυρίες Ειρήνη και Λόλα Νταϊφά

Ναυτιλιακό Συνέδριο Ύδρας

Με άκρως καλοκαιρινό καιρό, το περασμένο σαββατοκύριακο έγινε με μεγάλη επιτυχία το 15ο  Ναυτιλιακό Συνέδριο της Ύδρας πού διοργανώθηκε από την Αδελφότητα Υδραίων Αθηνών.

Μάλιστα,  ο Πρόεδρος της Αδελφότητας, Γιάννης Σαχίνης μου είπε ότι σκέπτονται από την επόμενη χρονιά να  μην τελειώνει το Συνέδριο μετά το μεσημεριανό γεύμα αλλά να συνεχίζουν και το απόγευμα.

Το βράδυ της Παρασκευής, ο κ. Σαχίνης, δέχθηκε στο σπίτι του τους συνέδρους όπου με φόντο το όμορφο λιμάνι απήλαυσαν ευχάριστες στιγμές.

Ηταν τόσο ενδιαφέροντα αυτά που συζητήθηκαν με κυρίαρχο θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη  στην Συνεδριακή Αίθουσα του Ιερού Καθεδρικού Ναού της Ύδρας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος, της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς, του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, με υποστηρικτές την British Hellenic Chamber of Commerce, Tsakos Group.

O κ. Γιάννης Σαχίνης, καλωσόρισε τους συνέδρους και εγκαινίασε τις εργασίες του Ναυτιλιακού Συνεδρίου, ενημερώνοντας ότι πολλοί Υπουργοί Ναυτιλίας Ήταν Υδραίοι.

Πρόεδρος του Συνεδρίου ήταν ο κ. Γιώργος Τσαβλίρης ενώ μίλησαν ακόμη πολλά στελέχη ναυτιλιακών επιχειρήσεων.

 Όπως τόνισαν οι ομιλητές, ο ανθρώπινος παράγοντας θα ενισχυθεί διαθέτοντας πιο αποτελεσματικά εργαλεία και  νέα προσόντα (skills) για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της ανθρακοποίησης και των γεωπολιτικών αλλαγών.

Ενδιαφέρουσες ομιλίες έκαναν όλοι οι ομιλητές του Συνεδρίου, τους οποίους δεξιώθηκε στην οικία Σαχίνη, ο κ. Γιάννης Σαχίνης το προηγούμενο βράδυ.

Το Συνέδριο έκλεισε με την τιμητική Βράβευση του εφοπλιστή Βασίλη Πατέρα, Ιδρυτή της Axionhellas, Αντιπροέδρου του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων και Managing Partner AlphaOmega Management pte. Ο κος Πατέρας έχει συμβάλει στην ενίσχυση των ακριτικών νησιών με έργα υποδομής, ανακαινίσεις φυλακίων και ενίσχυση του υγειονομικού εξοπλισμού. Έχει τιμηθεί από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικας.

Ο κος Εμμανουήλ Βορδώνης, Πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Thenamaris Ship Management Inc., ανέφερε ότι η παγκοσμιοποίηση είναι πολύ σημαντική για την διεθνή ασφάλεια και ειρήνη και ότι δεν πρέπει να κτίσουμε έναν κόσμο του φόβου. Η λύση δεν είναι ο πόλεμος ούτε η τεχνητή νοημοσύνη Α.Ι. αλλά η δημοκρατία και η θετική ηγεσία.

Μετά τη λήξη των εργασιών του Συνεδρίου ακολούθησε γεύμα στο εστιατόριο «Η ωραία Ύδρα».

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης,  Ιωάννα Ν. Βαρδινογιάννη, Γιάννης Σαχίνης, Βασιλική
Βλαχαντώνη, Δημήτρης Πατρίκιος, Θάνος Παπαδόπουλος
Η κυρία Ιωάννα Μαρτίνου, ο Γιώργος Τσαβλίρης, ο Βασίλης Πατέρας, ο Γιάννης Σαχίνης κι η κυρία Ιωάννα Βαρδινογιάννη
Έξω από την αίθουσα του Συνεδρίου ο κ. Μανώλης Βορδώνης με την κυρία
Χρύσα Βουλγαρίδου

 

Ο Πρόεδρος του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Πατέρας με την
κυρία Λουίζα Μόσχου

 

Διαβάστε επίσης

Ο Μάριος Ηλιόπουλος τραγούδησε μαζί με τον Κωνσταντίνο Αργυρό (video)

Chateau V: Ένα παραμυθένιο παλάτι στο Κολοράντο εμπνευσμένο από τις Βερσαλλίες (video)

Οταν το Netflix ρίχνει λάδι στη φωτιά και η τουρκική διπλωματία κατεβάζει το «Famagusta» από την πλατφόρμα