• Rumours...

    Το Art Dinner στην οικία Χατζηιωάννου, τα γενέθλια του Βασιλιά Καρόλου στην Αθήνα, η The Always Grand Collection και η έκθεση της Cindy Sherman στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

    Η δημοσιογράφος Βίκυ Παλαιολόγου

    Η δημοσιογράφος Βίκυ Παλαιολόγου


    Art Dinner στην οικία Χατζηιωάννου στο Π. Ψυχικό

    Αφιερωμένο στην Τέχνη ήταν το δείπνο που έδωσε στο πανέμορφο σπίτι του Παλαιού Ψυχικού η Ρόζμαρι Χατζηιωάννου.

    Τα αυτοκίνητα αρχίσαν να καταφθάνουν γύρω στις 8 το βράδυ στην οδό Διαμαντίδου, για να μεταφέρουν τις σαράντα καλεσμένες της από Ελλάδα και από το εξωτερικό.

    Είκοσι πανέμορφες και κομψότατες κυρίες από όλο τον κόσμο, με κοινό σημείο την Τέχνη, έδωσαν ραντεβού στην Αθήνα, με ‘αρχηγό’ την Αρετή Κουσουλή -Δαλακούρα και φιλοξενήθηκαν σε δείπνο μαζί με είκοσι ακόμα Ελληνίδες φίλες της Ρόζμαρι.

    Οι είκοσι αυτές κυρίες ταξιδεύουν ανά την υφήλιο και επισκέπτονται Μουσεία και εκθέσεις. Είναι το δικό τους Art Club.

    Στην οικία Χατζηιωάννου θαύμασαν τις εξαιρετικές συλλογές έργων τέχνης, αλλά προηγουμένως είχαν ταξιδέψει στην Ύδρα όπου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και τους χώρους της έκθεσης που έχει εκεί ο συλλέκτης Δάκης Ιωάννου.

     1.Η οικοδέσποινα Ρόζμαρι Χατζηιωάννου υποδέχεται την Μαριάννα Σταφυλοπάτη
    Η οικοδέσποινα Ρόζμαρι Χατζηιωάννου υποδέχεται την Μαριάννα Σταφυλοπάτη

    Ευχαριστώντας την οικοδέσποινα, η Αρετή Κουσουλή-Δαλακούρα τής ανακοίνωσε ότι η ομάδα αυτή θα είναι πολύ ευτυχής να την φιλοξενήσει στο Λονδίνο για να την κάνει να προσχωρήσει στην ομάδα τους, στο Art Club του Λονδίνου.

    Ένα εξαιρετικά στολισμένο τραπέζι με ανθισμένες παιώνιες και κεριά που δημιουργούσαν μια μοναδική ατμόσφαιρα ήταν το ιδανικό μέρος για να σερβιριστεί το εξαιρετικό μενού με σαλάτα και βασιλικό καβούρι για πρώτο, ραβιόλι με καραβίδες για δεύτερο, ψάρι φιλέτο για κυρίως και tarte tatin με σοκολάτα και σως φραμπουάζ και παγωτό για επιδόρπιο.

    Η Κλέλια Χατζηιωάννου ανάμεσα στην Λίτσα Λάβδα και την Ντόρα Πάλλη

    Ανάμεσα στις Ελληνίδες φίλες της Ρόζμαρι ήταν η Ρόη Αποστολοπούλου, η Μάιρα Τσαβλίρη με τις δύο κόρες της Κλαίρη και Αλεξάνδρα, η Ντόρα Πάλλη, η Άντζελα Βαγιώνη-Οικονομίδου, η Πηνελόπη Μαυρή, η Μαριάννα Σταφυλοπάτη, η Μαρία Διαμαντίδη, η Μαρίλη Γλύπτη-Κανελάκη, η Νινέττα Βαφειά, η Χριστιάνα Καίσαρη και βέβαια η Κλέλια Χατζηιωάννου.

    Η Αρετη Κουσουλη-Δαλακούρα ευχαριστει την οικοδέσποινα για την φιλοξενία
    Ένα εξαιρετικό Art de la Table με τις ανθισμένες παιώνιες ανάμεσα στα αναμμένα κεριά να δημιουργούν μια μαγευτική ατμόσφαιρα

    Τα επίσημα γενέθλια του Βασιλιά Καρόλου στην Αθήνα

    Είδαμε όλοι την περασμένη εβδομάδα σε τηλεοράσεις, εφημερίδες και διαδίκτυο εικόνες και βίντεο με όλη τη Βασιλική Οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας να γιορτάζει τα επίσημα γενέθλια του Βασιλιά Κάρολου, κι ας έχει γεννηθεί τον Νοέμβριο.

    Στην Αθήνα όμως, ο βρετανός Πρέσβης Mr. Matthew Lodge και η σύζυγός του, Mrs. Alexia Lodge, παρέθεσαν δεξίωση στο Βυζαντινό Μουσείο την περασμένη Δευτέρα για να τιμήσουν τα Επίσημα Γενέθλια του ΑΒΥ Βασιλέως Καρόλου.

    Οι κυρίες Λιτσα Λαβδα και Ερση Τσακίρογλου
    Οι κυρίες Λιτσα Λαβδα και Ερση Τσακίρογλου

    Και την επόμενη μέρα, ως στενή φίλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, η κυρία Χρυσάνθη Λαιμού διοργάνωσε σε συνεργασία με τον Διευθυντή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Λονδίνου, κ. Thorben Dittes, μια συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού την οποία ακολούθησε δείπνο στο εστιατόριο Attikos με εκλεκτούς Έλληνες καλεσμένους και τους καλλιτέχνες της ορχήστρας.

    Η Σίσσυ Παπαγεωργίου (αριστερά) με τον εφοπλιστή Γιώργο Τσαβλίρη και τη σύζυγό του Ζωή Τσαβλίδη - Τσιτσάνη
    Η Σίσσυ Παπαγεωργίου (αριστερά) με τον εφοπλιστή Γιώργο Τσαβλίρη και τη σύζυγό του Ζωή Τσαβλίδη – Τσιτσάνη

    Το πρόγραμμα της συναυλίας περιείχε έργα των Στραβίνσκι και Τσαϊκόφσκι και οι καλλιτέχνες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Λονδίνου καταχειροκροτήθηκαν στο κατάμεστο Ηρώδειο.

    Μεταξύ των Ελλήνων που ήταν προσκεκλημένοι στο εστιατόριο ήταν η Μιμή Ντενίση με τον Σωτήρη Πολύζο, ο Γιώργος Τσαβλίρης με τη σύζυγό του, Ζωή Τσιτσάνη, η κυρία Έρση Τσακίρογλου, η κυρία Λίτσα Λάβδα, η συμβολαιογράφος και blogger Σίσσυ Παπαγεωργίου, κα.

    Η κυριά Χρυσάνθη Λαιμού με την κυρία Καίτη Βαβαλέα, υπεύθυνη του Ηρωδείου
    Η κυριά Χρυσάνθη Λαιμού με την κυρία Καίτη Βαβαλέα, υπεύθυνη του Ηρωδείου

    The Always Grand Collection

    Η νέα συλλογή για τα 150 Χρόνια του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία εμπνέεται από το design του εμβληματικού κτηρίου.

    Τρία μεγάλα ονόματα της ελληνικής μόδας και όχι μόνον, Mary Katrantzou, LALAOUNIS και Zeus+Δiοne εμπνεύσθηκαν από το εμβληματικό κτήριο για να δημιουργήσουν μια Limited Edition από κομμάτια μόδας και αξεσουάρ εμπνευσμένα από την ιστορία του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία με αφορμή τα 150 χρόνια λειτουργίας του Ξενοδοχείου.

    Και μπορεί να ‘καιγόταν’ η Αθήνα με τους 40 βαθμούς Κελσίου, όμως στο Open Day της επετειακής συλλογής, στο GB Corner Gifts & Flavors του Ξενοδοχείου, λαμπερές προσωπικότητες από τον χώρο των media, της τηλεόρασης και της μόδας έδωσαν δυναμικό «παρών».

    Σε όλα τα σχέδια της συλλογής “The Always Grand Collection”, έντονη είναι η έμπνευση από τον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα και τα διακοσμητικά στοιχεία του iconic κτηρίου, που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά σημεία αναφοράς για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του κέντρου της Αθήνας: Χρυσός, ασήμι, δέρμα και μετάξι μπλέκονται σε ξεχωριστές ιστορίες πολυτέλειας που πηγάζουν από την ξεχωριστή δημιουργική ματιά του κάθε brand πάνω στην Ιστορία της «Μεγάλης Κυρίας των Αθηνών».

    Η Αικατερίνη Λαλαούνη με την κόρη της Λάουρα Δραγνη-Λαλαούνη
    Η Αικατερίνη Λαλαούνη με την κόρη της Λάουρα Δραγνη-Λαλαούνη

    Mary Katrantzou

    Καταξιωμένη διεθνώς για τη χαρισματική της σχέση με το χρώμα, η σχεδιάστρια Mary Katrantzou δημιούργησε ένα μαντίλι εμπνευσμένο από την επιβλητική πρόσοψη του ξενοδοχείου.

    «Παίζοντας» με τα αυθεντικά σχέδια του κτηρίου, η «βασίλισσα των print» δημιούργησε ένα wearable έργο τέχνης που συνδυάζει τα νεοκλασικά στοιχεία της Μεγάλης Βρεταννίας, με ζωηρά χρώματα, σε μια δημιουργία από μεταξωτό twill.

    Η Μαρία Κουτσάμπαση με την Κατερίνα Γκαγκάκη

    LALAoUNIS

    Με σημαντική κληρονομιά στον τομέα της πολυτέλειας και της δεξιοτεχνίας, ο οίκος LALAoUNIS δημιούργησε μια σειρά κοσμημάτων που αναδεικνύει την ξεχωριστή σχέση του κτηρίου με την πόλη: Κατασκευασμένα στο χέρι, τα μενταγιόν και τα σκουλαρίκια που σχεδίασε η CEO και Καλλιτεχνική Διευθύντρια Μαρία Λαλαούνη αποκλειστικά για την 150η επέτειο του Ξενοδοχείου, θυμίζουν τις πόρτες και τα παράθυρα της Μεγάλης Βρεταννίας που ανοίγουν στον καταγάλανο Αττικό ουρανό.

    Οι δημιουργίες του οίκου LALAoUNIS είναι διαθέσιμες σε δύο εντυπωσιακές εκδοχές: Μία με χρυσό 18 καρατίων και ημιπολύτιμο λίθο turquoise και μια με έξοχης ποιότητας ασήμι 925 και αμαζονίτη.

    Η Μιμίκα Κολοτούρα

    Zeus+Δione

    Ενσωματώνοντας στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού και κληρονομιάς και αξιοποιώντας την εγχώρια χειροτεχνία, η Zeus+Δione δημιούργησε μια σειρά από χειροποίητα αντικείμενα που χαρακτηρίζονται από εξαιρετική ποιότητα, σχολαστική δεξιοτεχνία, καινοτόμο σχεδιασμό και προσεγμένη απλότητα.

    Με την υπογραφή του καλλιτεχνικού διευθυντή Marios Schwab, οι προτάσεις της Zeus+Δione περιλαμβάνουν δερμάτινα clutch και pouch, αλλά και κεριά σε κεραμικές και δερμάτινες θήκες, με ανάγλυφα σχέδια που παραπέμπουν στα χαρακτηριστικά μπαλκόνια και στην πρόσοψη του Ξενοδοχείου. Σύντομα θα προστεθεί στη συλλογή και ένα μεταξωτό πουκάμισο από ζακάρ ύφασμα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τα 150 Χρόνια του Ξενοδοχείου και παράγεται στην πόλη του μεταξιού, το Σουφλί.

    Τα κομμάτια της επετειακής συλλογής “The Always Grand Collection” είναι περιορισμένα. Διατίθενται στο φυσικό κατάστημα GB Corner Gifts & Flavors αλλά και online.

    Η Χριστίνα Παπαθανασίου με την Κατερίνα Βουτυρά

    Η έκθεση της Cindy Sherman στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

    H διάσημη αμερικανίδα καλλιτέχνις Cindy Sherman, που έγινε περισσότερο γνωστή φωτογραφίζοντας τον εαυτό της, παρουσιάζει στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης – Μέγαρο Σταθάτου μια έκθεση με περισσότερα από εκτατό έργα ορόσημα από την πρώιμη σειρά φωτογραφιών Untitled Film Stills (1977-1980) καθώς και από τίς σειρές Rear Screen Projections (1980), Centerfolds και Colour Studies (1981-1982).

    Περισσότερα από εκατό έργα της διάσημης Αμερικανίδας καλλιτέχνιδας Cindy Sherman παρουσιάζονται στην έκθεση με τίτλο Cindy Sherman at Cycladic.

    Σοφία Βαχάρη-Τσουβελεκάκη, Αλέξανδρος Σαμαράς

    Η έκθεση πραγματοποιείται με κύριο χορηγό την Rolex, η οποία, για πάνω από μισό αιώνα, συνεργάζεται με μερικούς από τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες του κόσμου και κορυφαίους θεσμούς του πολιτισμού για να τιμήσει την αριστεία και να συνεισφέρει στη συνέχιση της καλλιτεχνικής κληρονομιάς, δημιουργώντας έναν σύνδεσμο ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

    Τζώρτζης Κατραμόπουλος, Σοφία Μπιθαρά

    Η Cindy Sherman έχει υπηρετήσει ως σύμβουλος στο πρόγραμμα Rolex για την καλλιτεχνική καθοδήγηση (Rolex Mentoring Programme).

    Μέσα από την Πρωτοβουλία «Αέναες τέχνες», ένα ευρύ φάσμα τεχνών που καλύπτει τη μουσική, την αρχιτεκτονική, τον κινηματογράφο και το Rolex Mentoring Programme, η Rolex επιβεβαιώνει τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή της στα παγκόσμια πολιτιστικά δρώμενα.

    Νίκος και Νινέττα Βαφειά

    Σε όλες αυτές τις προσπάθειες, η Rolex υποστηρίζει την καλλιτεχνική υπεροχή και τη μετάδοση της γνώσης στις μελλοντικές γενιές, οι οποίες με τη σειρά τους μεταβιβάζουν την πολιτιστική κληρονομιά του κόσμου.

    Μεταξύ των καλεσμένων ήταν ο Βασίλης και η Χαρά Καίσαρη, η Ξένια και ο Ζήρος Τζανικιάν, η Ταλίν Τζανικιάν, ο Κώστας Τσουβελεκάκης, η Πέννυ Ζαγκλαρίδου, η Ολίνκα και ο Θωμάς Βαρβιτσιώτης, η Έλζα Μαργαρώνη, η Κέλλυ Δρίτσα-Βαρβιτσιώτη, ο Νίκος και η Νινέτα Βαφειά, η Lisa και ο Γιώργος Μελάς, η Πόπη Ροδοπούλου, ο Νίκος και η Ελένη Πατσέα, η Αγγελική Σάκκαρη, η Ελυα Τσουβελεκάκη, η Άγη και ο Γιάννης Καραγιάννης, η Χρίσα Στέγκου Δεληκανάκη, η Μαριάννα Στέγκου Βάγια, η Μαργαρίτα και ο Ρωμανός Ροδόπουλος, η Ιρις Σαραντίτη, κ.α.

    Τιτίνα Πατέρα, Ηρώ Βαχάρη-Καμπάνη
    Αγγελική Κανελλοπούλου-Σάκκαρη, Ελυα Τσουβελεκάκη

     

    Γιωργος Τανισκίδης, Θεόδωρος Ζέππος

    Διαβάστε επίσης:

    Η Chiara Ferragni εντυπωσίασε στο Κάπρι μέσα σε ένα μοναδικό φόρεμα Celia Kritharioti

    Η έκθεση φωτογραφίας ενός γαλαζοαίματου, Riviera Shopping for a Good Cause, υψηλή ραπτική για την ΕΛΙΖΑ και ένα βιβλίο για παιδιά με πολλά νοήματα

    H Celia Kritharioti και οι δημιουργίες της θριαμβεύουν



    ΣΧΟΛΙΑ