Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Rumours...

Τα γενέθλια μιας Λιονταρίνας στις Κάννες, η μοναδική εμπειρία ενός δείπνου στο ΔΕΛΤΑ, η ΘΕΑ.ΣΥ που….πάει διακοπές και δύο προτάσεις για τον Αύγουστο

Η δημοσιογράφος Βίκυ Παλαιολόγου

Βίκυ Παλαιολόγου

Γενέθλια για μια Λιονταρίνα στις Κάννες

Πλαισιωμένη από την οικογένεια της, τα παιδιά της, τον άνδρα της, την μητέρα της και την αδελφή της,  αλλά και πολλούς φίλους που ταξίδεψαν στις κοσμοπολίτικες Κάννες, η γλυκιά Λιονταρίνα, Βερόνικα Πάστρα, γιόρτασε  στην αρχή της εβδομάδας,  τα γενέθλια της με διήμερες εκδηλώσεις.

Και βέβαια που αλλού θα τα γιόρταζε παρά στο Nammos της Cote d’Azur, που από την Μύκονο οι δύο δημιουργοί του ο Ζαννης Φραντζέσκος και ο Σάμυ Ιμπραήμ, κατάφεραν να το απογειώσουν και να το μετατρέψουν σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς για πραγματική ελληνική φιλοξενία και διασκέδαση.

Την πρώτη μέρα, οι καλεσμένοι απήλαυσαν ένα εξαιρετικό γεύμα στο La Petite Maison, που βρίσκεται στον ίδιο χώρο με το Nammos , στο θρυλικό Palm Beach των Καννών,  οπού επικεφαλής chef είναι ένας Έλληνας, ο Γιάννης Κιούρογλου.

Την ημέρα των γενεθλίων, οι περίπου 150 καλεσμένοι που κατέφθασαν από Ελλάδα, Μονακό όπου ζει μόνιμα η οικογένεια αλλά και από Παρίσι έζησαν μια εξαιρετική εμπειρία με ένα μοναδικό μενού ειδικά για την βραδιά των γενεθλίων.

Κάθισαν στον εσωτερικό χώρο του Nammos και το μενού είχε λευκό ψάρι καρπάτσιο με αυγοτάραχο, ακολούθησε μια σαλάτα Σεζάρ με σολομό, ένα πιάτο με ζυμαρικά trofie με αυγοτάραχο και φιλέτο ψαριού με σως meuniere.

Όμως το καλύτερο ήταν η τούρτα των γενεθλίων που ήταν υπερπαραγωγή!!!

Η βραδιά συνεχίσθηκε με χορό μέχρι τις μεγάλες πρωινές ώρες ενώ τα πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό των Καννών.

Μεταξύ των καλεσμένων ήταν  το ζεύγος Ριάντ και Ράνα Ζέιν, η κυρία Χάλα Χούρι με την κόρη της, η κυρία Έλσα Αναστασιάδου, κόρη του Πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον σύζυγό της, ο εφοπλιστής Βασίλης Μιχαήλ με την σύζυγό του Χριστίνα Βακάκη, η κυρία Έφη Βακάκη, το ζεύγος Γιάννη και Σοφία  Καραγεώργη, η κυρία Έλζα Μαργαρώνη με τον σύζυγό της, ο κύριος Δήμος Στασινόπουλος με τη σύζυγό του,  ο εφοπλιστής Λέων Πατίτσας με την Μαριέττα Χρουσαλά, ο  Mr. Fresh Ηλίας Κρασσάς με την Βίκυ Καγια,  η  κυρια Κατερίνα Λαναρά, ο Πόλυς και η Ρόζμαρι Χατζηιωάννου, ο Σάμυ Ιμπραήμ συνέταιρος του Ζαννή Φραντζέσκου,  η κληρονόμος της Saffra Bank, αλλα και ο Διευθυντής της Saffra Bank.

Η Μαριέττα Χρουσαλά και ο Λέων Πατίτσας πήγαν στις Κάννες για να γιορτάσουν τα γενέθλια της φίλης τους Βερόνικα
Και το μενού με τα χρώματα του Nammos

Η μοναδική εμπειρία ενός δείπνου στο ΔΕΛΤΑ

Πράγματι είναι μια εμπειρία να βρεθείς για φαγητό στο Δέλτα, το βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin εστιατόριο, που βρίσκεται  μέσα  στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Και βέβαια Δέλτα αφού είναι στο γνωστό σημείο που γνωρίζαμε από παλιά,  το Δέλτα στο τέρμα της Λεωφόρου Συγγρού.

Από τη στιγμή που περνάς την πόρτα της εισόδου, ήταν σαν έμπαινες σε έναν ναό Ζεν.  Με μια μουσική χαλαρωτική και μια ηρεμία κατάλληλη για να απολαύσεις τις γαστριμαργικές δημιουργίες που ήταν η μια έκπληξη μετά την άλλη.

Πού  η οχλαγωγία που κυριαρχεί σε άλλα εστιατόρια και δεν σ’αφήνει όχι μόνον να απολαύσεις το φαγητό σου αλλά να μην μπορείς να μιλήσεις με τους συνδαιτημόνες σου, κι ας ήταν όλα τα τραπέζια γεμάτα.

Δίπλα μας μάλιστα ήταν ένα συμπαθέστατο ζευγάρι, που όπως μας εξήγησε ο συνοδός που ήταν δικηγόρος στη Βοστώνη από το Μπάγκλα Ντες, η κοπέλα, αρχιτέκτων επίσης από την Βοστώνη, και ήταν στην Ελλάδα για διακοπές,  είχαν επιλέξει το Δέλτα για να γιορτάσουν τα γενέθλιά της.

Αλλά ίσως και η ώρα της ημέρας με τον ήλιο να φεύγει πίσω από την Καστέλλα βοηθούσε στη δημιουργία της κατάλληλης ατμόσφαιρας μαζί με το ανάλογο ντεκόρ,  τις τεράστιες γλάστρες με τα πράσινα φυτά να κρέμονται από το ταβάνι, τα μικροσκοπικά κεριά ανάμενα στο κέντρο των τραπεζιών  και την εξαιρετική περιποίηση από το προσωπικό.

Αφού μας ρώτησαν  και τους βεβαιώσαμε ότι δεν έχουμε αλλεργίες σε ορισμένες τροφές,  στη συνέχεια θέλησαν να μάθουν αν έχουμε κάποια προτίμηση σε κρασί η θα ακολουθήσουμε την δική τους επιλογή για συνδυασμούς κρασιών με φαγητό, πράγμα που συμφωνήσαμε να κάνουμε.

Και άρχισε η παρέλαση των  δώδεκα διαφορετικών πιάτων, το κάθε ένα από τα οποία ήταν μια αποκάλυψη, αφού κάθε φορά είχες μπροστά σου ένα έργο τέχνης.

Ξεκινήσαμε  με ένα κοχύλι γεμιστό με μελοκύδωνο μαριναρισμένο σε νερό ντομάτας και γαλάκτωμα θαλασσινών, το οποίο ήταν βρώσιμο αφού το κοχύλι ήταν κατασκευασμένο από υλικά που τρώγονται.

Η συνέχεια ήλθε με έναν επίσης βρώσιμο κρίνο με κρεμώδη γαρίδα και μια σως από περγαμόντο.

Πριν από κάθε πιάτο, μια ευγενέστατη σερβιτόρα μας εξηγούσε τι πρόκειται να φάμε ενώ μας άλλαζαν τα σου πλα και τα μαχαιροπήρουνα.  Το ίδιο και με τον sommelier που μας εξηγούσε την προέλευση του κάθε κρασιού ακόμα και της μπύρας από την Φολέγανδρο που συνόδευσε ένα πιάτο.

Ακολούθησε ένα χτένι αρωματισμένο με φράουλες  και στολισμένο με αγκινάρες τουρσί,  ένα φύλλο αχλαδιού γεμιστό με πορφύρα και φρέσκα μυρωδικά και μια καλόγνωμη μαριναρισμένη σε βασιλικό και πέταλα τριανταφυλλιάς  σερβιρισμένη με μακαρόνια από γογγύλι.

Η μεγάλη έκπληξη ήταν το ψωμί που ήλθε σε σχήμα μανιταριού με μια σως από μεδούλι.

Μια ηρεμία που σου προκαλεί δέος την ώρα που φεύγει ο ήλιος πίσω από την Καστέλα

Το ψάρι ημέρας ήταν αρωματισμένο με φύλλα νεραντζιάς με μια θαλασσινή σάλτσα.

Ένα άλλο πιάτο ήταν ένα ρύζι σε ζύμωση σαν ντάμπλιγκ  γεμισμένο με γλυκάδια αρωματισμένα με λεμονοθύμαρο.

Και ήλθε το κυρίως πιάτο, ένα καλκάνι αρωματισμένο με μαστίχα και θαλασσινό νερό μέντας σερβιρισμένο με σέσκουλα και γεμιστό κολοκυθοανθό με ψητά κεράσια για να ακολουθήσει το  τελευταίο πιάτο που ήταν περιστέρι γλασαρισένο με καπνιστά κεράσια με ψητά endives μαριναρισμένα σέ λάδι από μαύρο κάστανο.

Η γαστρονομική πανδαισία έκλεισε με τα φοβερά γλυκά που μας εντυπωσίασαν αφού μπροστά μας στάθηκε μια φωλιά απ΄όπου έβγαινε μια κάμπια, μάλιστα μια κάμπια από μυρώνιο με ένα μαλακό μπισκότο αρωματισμένο με κουκουνάρι την οποία μας προέτρεψαν να καταναλώσουμε γρήγορα γιατί ήταν ένα … παγωτό.

Το τελευταίο επιδόρπιο ήταν ένα τραγανό χρυσάνθεμο  με κρέμα ψημμένης σφολιάτας και πραλίνα από κάστανο και ψητούς ηλιόσπορους.

Μετά από μια τέτοια πανδαισία γεύσεων δεν μπορώ πάρα να δώσω συγχαρητήρια στους δύο ανθρώπους που φροντίζουν για τα εξαιρετικά μενού, τον Γιώργο Παπαζαχαρία και τον Θάνο Φέσκο που μοιράζονται την εμπειρία τους για το γαστρονομικό αφήγημα που ζήσαμε και χωρίς να το καταλάβουμε μείναμε στις αναπαυτικές καρέκλες μέχρι περασμένα  μεσάνυχτα.

Δείτε τα φαγητά:

Μέσα εδώ βρίσκεται το βρώσιμο κοχύλι
Η πρώτη γεύση της γαστρονομικής εμπειρίας
Η βρώσιμη τουλίπα
Το χτένι με την αγκινάρα τουρσί
Το γεμιστό φύλλο του αχλαδιού
Η καλόγνωμη με πέταλα τριανταφυλλιά και μακαρόνια από γογγύλι
Το ψωμί σε σχήμα μανιταριού
Το ψάρι ημέρας που ήταν ένας μπακαλιάρος με θαλασσινή σάλτσα
Το ρύζι σε μορφή ντάμπλιγκ γεμισμένο με γλυκάδια
Το καλκάνι με το σέσκουλο και τον γεμιστό κολοκυθοανθό
Το περιστέρι με τις endives
H …κάμπια που βγαίνει από την φωλιά της για να την φάμε
Το χρυσάνθεμο που λυπάσαι να το φας

Η ΘΕΑ.ΣΥ. …. ΠΑΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Άλλοι βρίσκονται σε διακοπές, άλλοι επιστρέφουν.  Είναι και κάποιοι που μετά από τις εντατικές πρόβες για την προετοιμασία της νέας παράστασης που ετοιμάζεται για τον Οκτώβριο, αποφάσισαν ότι ο Αύγουστος είναι ο μήνας των διακοπών και ότι θα πρέπει να ξεκουραστούν και από τις πρόβες αλλά και από τη δουλειά.

Είναι η θεατρική ομάδα ΘΕΑ.ΣΥ Θεατρική Συμμαχία που ετοιμάζουν για φέτος μια μουσική παράσταση, τα έσοδα της οποίας θα πάνε όπως κάθε φορά σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Πριν όμως φύγουν για διακοπές αποφάσισε όλη η ομάδα να περάσει ένα βράδυ ξένοιαστο, με κουβέντα εκτός θεατρικών υποχρεώσεων και ευχές για καλή ξεκούραση και φόρτωση των σωματικών μπαταριών ενόψει της νέας σεζόν.

Με επικεφαλής τον «θιασάχη» Αντώνη Βουράκη στο κέντρο της φωτό, βλέπουμε να περιστοιχίζεται από δεξιά από την Ουρανία Βουράκη, τον Στέλιο Σπινθουράκη, την Ιλεάννα Φράγκου, τον Δημήτρη Μπράζο, την Μαίρη Γεωργακοπούλου, τον Νίκο Λιβάνιο, την Ρένα Παπαδοπούλου, την Αθηνά Λιβανίου, την Μαριάννα Ρόρρη, τον Πέτρο Πολίτη, την βοηθό σκηνοθέτη, την σκηνοθέτιδα Λωρίνα Κατσιώτη και την «ψυχή» της ομάδας Ασπασία Κουτσούκου.

Summer in the City 

Και για όσους μείνουν στην πόλη αυτές τις μέρες,  σήμερα το Saint George Lycabettus, μας καλεί να γιορτάσουμε μαζί το Ολυμπιακό πνεύμα στο Vertigo Rooftop Pool), στον 7ο όροφο,  η στο Screening Room στο ισόγειο.

Μας καλεί να απολαύσουμε μια αποκλειστική προβολή της Τελετής Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, καθώς ο κόσμος συγκεντρώνεται για να γιορτάσει το πνεύμα του αθλητισμού και της ενότητας.

Μας δίνει και ένα Tip: Να ζητήσουμε από τον barman του Vertigo Sunset bar να μας φτιάξει το signature cocktail “Olympic Spirit”

Την δε  Δευτέρα 19 Αυγούστου μας καλεί να απολαύσουμε μια μαγευτική βραδιά κάτω από το φως της πανσελήνου με θεά την Ακρόπολη, τον καταπράσινο λόγο του Λυκαβηττού και την πόλη της Αθήνας μέχρι τα νησιά του Σαρωνικού.

Η χαλαρή ατμόσφαιρα στο ευρύχωρο rooftop του Vertigo, σε συνδυασμό με τις γαστρονομικές aperitivo δημιουργίες του executive chef, Στέφανου  Παπανικολάου και την eclectic μουσική θα μας  χαρίσουν μια αξέχαστή καλοκαιρινή βραδιά.

Και ένα δεύτερο Tip: Να ζητήσουμε από τον barman του Vertigo Sunset bar να μας φτιάξει το signature cocktail  “Under the Moonlight”.

Διαβάστε επίσης:

Ο εικαστικός θεσμός της Άνδρου, η ναυτική γιορτή στο αρχοντικό του Στέλιου Χατζηιωάννου στις Σπέτσες, οι νέες δωρεές της Lifeline Hellas και μια ξεχωριστή έκθεση για την Καρυάτιδα

Tο διεθνές jet set στο Island, η Σίλια Κριθαριώτη συνάντησε την Stella Maxwell, η Sharon Stone και οι ιππότες και μια νέα μπουτίκ στην Μύκονο

Ένα δείπνο προς τιμήν της Kelly Rutheford, το νέο εστιατόριο του Nobu Matsuhisa στην Πάρο, η λαμπερή έκθεση για τον Παύλο Σάμιο και ποιοι celebrities έπαιξαν beach volley για καλό σκοπό