Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Rumours...

Ο μισός γενέθλιος αιώνας για το Ίδρυμα «Β. Παπαντωνίου», το after party της Βίσση στο «Athénée» μετά το Καλλιμάρμαρο και οι λαμπερές παρουσίες στο Opening του GB Roof Garden Restaurant & Bar

Η δημοσιογράφος Βίκυ Παλαιολόγου

Βίκυ Παλαιολόγου

Μισός αιώνας για το Ίδρυμα Βασίλη Παπαντωνίου

Μεγάλη κοσμοσυρροή και κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Πειραιώς έξω από το Μουσείο Μπενάκη,  στην εκδήλωση που οργάνωσε το Ίδρυμα Βασίλη Παπαντωνίου του Ναυπλίου, για να γιορτάσει τα 50 Χρόνια, με την Πρόεδρο του, την κυρία Γεωργία Σαμαρά, να υποδέχεται τους δεκάδες καλεσμένους.

Ένα Ίδρυμα που κοσμεί τον χώρο της Ελληνικής παράδοσης φροντίζοντας για την διαφύλαξη της εδώ και μισό αιώνα με πολλές σειρές καθίσματα  να φιλοξενούν  τους καλεσμένους που προέρχονταν από όλους τους χώρους του κοινωνικού γίγνεσθαι με την ευκαιρία της παρουσίασης των εξαιρετικών συλλογών του Ιδρύματος που εκτίθενται στο Μουσείο Μπενάκη.

ΔΙΑΣΜΑ ο τίτλος της έκθεσης που περιλαμβάνει το περίτεχνο πλέγμα, όπως γράφει και η  πρόσκληση,  των συλλογών του Ιδρύματος με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 50 χρόνων από την λειτουργία του στο Ναύπλιο.  Υφαντουργικά αριστουργήματα στο ΔΙΑΣΜΑ και από Κύπρο αλλά και Κάτω Ιταλία γιατί το πλέγμα των δράσεων του Ιδρύματος ξετυλίγει το … κουβάρι της ιστορίας όπου υπάρχει Ελληνισμός.

Παρών βέβαια και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που δεχόταν συγχαρητήρια για την σύζυγό του  πού πρόσφατα εξελέγη Πρόεδρος του Ιδρύματος και η οποία ανέλυσε στους περισσότερους από 800 καλεσμένους  την σημαντική ερευνητική, μουσειακή αλλά και εκδοτική του δραστηριότητα.

Συντονιστής της εκδήλωσης του Ιδρύματος ήταν ο κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης, Μέλος του Δ.Σ., πρώην υφυπουργός Πολιτισμού ο οποίος επισήμανε την καταλυτική παρουσία στον χώρο της παράδοσης των Βασίλη και Ιωάννας Παπαντωνίου.

Η Γεωργία Κρητικού Σαμαρά υποδεχόμενη τους καλεσμένους
Ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα και την Υποδιοικήτρια κυρία Χριστίνα Παπακωνσταντίνου
Ο κ. Αλέξανδρος Σαμαράς με την σύζυγό του Ετα Παγίδα-Σαμαρά και την κυρία Αλεξάνδρα Βοβολίνη-Λασκαρίδη
Οι κομψές κυρίες Μαρίλια Βαζαίου και Majd Samaan
Το «παρών» έδωσαν και οι κυρίες Ζέτα Αντζακλή και Βάνα Λαβίδα
Στα λευκά ντυμένες η Μιμή Ντενίση και η καθηγήτρια του ΕΜΠ κυρία Μαρία Λοϊζίδου
Ένα δείγμα από τις ενδυμασίες
Και οι εκπρόσωποι της δημοσιογραφίας Έλλη Στάη και Νίνα Βλάχου
Και ένα δείγμα από σύγχρονες ενδυμασίες
Η κυρία Λάνα Μανδήλα με την ζωγράφο Μίνα Βαλυράκη

Η έκθεση Motherland για καλό σκοπό

Για καλό σκοπό ήταν η έκθεση με τις εικαστικές δημιουργίες της κυρίας Μαχασίν Αλ Χασλόκ που έγινε σε έναν εντυπωσιακό χώρο στο Κέντρο της Αθήνας με θέα τον Εθνικό Κήπο.

Όλα τα έσοδα από τις εισπράξεις διατέθηκαν στο Ίδρυμα Μαζί για το Παιδί, με την Πρόεδρο κυρία Αλεξάνδρα Μαρτίνου και την κυρία Μαχασίν  Αλ Χασλόκ, να υποδέχονται από νωρίς το απόγευμα τις φίλες και τους φίλους που έσπευσαν να θαυμάσουν τα έργα, να δώσουν τα συγχαρητήρια και να αποδείξουν εμπράκτως την στήριξή τους στην αυτοδίδακτη ζωγράφο και στο Μαζί για το Παιδί αφού από τους 25 πίνακες πουλήθηκαν σχεδόν όλοι.

Μερικοί μάλιστα πίνακες  πουλήθηκαν …τηλεφωνικώς αφού οι  ενδιαφερόμενοι αγοραστές και αγοράστριες, βρίσκονταν εκτός Αθηνών.

Αυτοδίδακτη ζωγράφος η κυρία Μαχασίν Αλ Χασλόκ,  που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ιράκ, σπούδασε ιατρική και  υπηρέτησε  σαν γιατρός  την εποχή του πολέμου  και των κυρώσεων στο Ιράκ,  έζησε από πρώτο χέρι τις δυνατότητες των γυναικών που αναλάμβαναν τις ευθύνες της οικογένειας, του σπιτιού και της δουλειάς, όσο οι άντρες ήταν αναγκασμένοι να πηγαίνουν να πολεμήσουν,  ήλθε στην Ελλάδα με τον  επιχειρηματία σύζυγό και τα πέντε παιδιά τους  το 1993 όπου άρχισε να εξερευνά το πάθος της για την τέχνη.

Η δουλειά της είναι μια εικόνα των διαφορετικών πολιτισμών που γνώρισε στη διάρκεια των ταξιδιών της ανά την υφήλιο.

Οι πίνακες της λοιπόν,  έχουν σαν κυρίαρχο θέμα τις Γυναίκες με πορτραίτα γυναικών από όλο τον κόσμο, με τις εθνικές τους ενδυμασίες. Είναι ένας φόρος τιμής στην Διαρκή Δύναμη των Γυναικών σε όλο τον κόσμο.  Εντυπωσιάζουν οι εικόνες των γυναικών στους πίνακες,  με την ζωντάνια του βλέμματος τους να δίνει την εντύπωση ότι είναι έτοιμες να μιλήσουν.

Η κυρία Μαχασίν Αλ Χασλόκ. Δίπλα στον πίνακα με μια γυναίκα ΚΑΛΑΣ, από τους απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου που τράβηξε την προσοχή και το ενδιαφέρον πολλών από τους καλεσμένους
Γυναίκα από την Τσεχία με παραδοσιακή φορεσιά
Γυναίκα από την Παλαιστίνη
Η κυρία Μαχασίν Αλ Χασλόκ με τον σύζυγό της και δύο από τις κόρες της
Η κυρία Άννα Αγγελικούση με την Μαρίζα Φασιανού
Από δεξιά η Πρόεδρος του Σωματείου Μαζί για το Παιδί, κυρία Αλεξάνδρα Μαρτίνου, η κυρία Μαχασίν Αλ Χασλόκ, η Μαρίζα Φασιανού και η γράφουσα

Η Άννα Βίσση και η παρέα της συνέχισαν το γλέντι μέχρι τα ξημερώματα

Τι κι αν ήταν στη σκηνή  και τραγούδαγε και χόρευε πάνω από τρεις ώρες, τι κι αν ξεσήκωσε 65.000 θαυμαστές της, τι κι αν έβρεχε?

Η Άννα Βίσση με την ζωντάνια της συνέχισε τη βραδιά με ένα αξέχαστο after party στο εμβληματικό Athénée, μέχρι τις μεγάλες πρωινές ώρες.

Περιτριγυρισμένη από αγαπημένους φίλους και συνεργάτες, η απόλυτη Ελληνίδα σταρ,  απόλαυσε την επιτυχία της μαζί τους,  με υπέροχη μουσική από ζωντανή ορχήστρα με παραδοσιακά όργανα, με απίστευτο κέφι αφού ο χορός και το γλέντι συνεχίσθηκαν μετά την sold out συναυλία στο Καλλιμάρμαρο συνεργάτες.

Η Άννα Βίσση, σε απόλυτα ανεβασμένη διάθεση, μοιράστηκε την επιτυχία της με τους κοντινούς της ανθρώπους, κλείνοντας με τον πιο όμορφο τρόπο αυτή την ιστορική βραδιά.

Η ‘Αννα Βίσση με τον Γιώργο Αρσενάκο
Ο Χρύσανθος Πάνας, ο Νίκος Καρβέλας και η Έλενα Φερεντίνου
Ο Σπύρος Καπράλος με την Άννα Βίσση
Η Αλίκη Καραμανλή με τον Αλέξανδρο Καραμανλή
Η Κατερίνα Γκαγκάκη

Στην κορυφή του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία

Με θέα όλη την Αθήνα λίγο πριν από την δύση του ήλιου, στην κορυφή του ιστορικού ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία, περάσαμε μια ξεχωριστή βραδιά με γεύσεις και ανανεωμένο στυλ.

Ήταν το επίσημο opening για το ανακαινισμένο GB Roof Garden Restaurant με καλεσμένους ανθρώπους του τύπου.

Και μπορεί το ρεστοράν να ήταν γεμάτο από δεκάδες ξένους πελάτες του ξενοδοχείου που απολάμβαναν το δείπνο τους, το μοναδικό Βar8 του εστιατορίου είχε ετοιμασθεί για την ιδιαίτερη βραδιά όπου είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε από κοντά τον ανανεωμένο χώρο, την μεγαλοπρεπή ατμόσφαιρα συνοδεία εκλεκτών κοκτέιλ και μοναδικών γεύσεων από Άνω Ανατολή και όχι μόνον δια χειρός του Executive Chef Αστέριου Κουστούδη.

Ο εντυπωσιακός επανασχεδιασμός του GB Roof Garden, τον οποίο ανέλαβε το βραβευμένο βρετανικό γραφείο Goddard Littlefair, αποπνέει μία κομψότητα που γοητεύει τους επισκέπτες από την πρώτη στιγμή. Στη νέα επιβλητική σάλα κυριαρχούν φυσικά υλικά, όπως το λευκό μάρμαρο και το ξύλο, τα οποία σχεδιαστικά προσδίδουν βάθος στο χώρο διατηρώντας την αυθεντικότητά του και αναδεικνύοντας ταυτόχρονα ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του εστιατορίου, τη μαγευτική του θέα στην Ακρόπολη.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι νέες στολές του προσωπικού του εστιατορίου, που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τον διάσημο ελληνικό οίκο μόδας Zeus n Dione. Οι στολές του προσωπικού υποδοχής, των σερβιτόρων και των bartender, σχεδιασμένες και ραμμένες με δεξιοτεχνία από τη Zeus n Dione σε αποχρώσεις του απαλού μπεζ, του κομψού λαδί και του κλασικού μαύρου, αποπνέουν φινέτσα και συνδυάζουν μοντέρνο στυλ με στοιχεία της ελληνικής παράδοσης, ενώ είναι απόλυτα εναρμονισμένες με την ατμόσφαιρα του χώρου.

Η κυρία Μαρία Κουτζάμπαση με την Αινόλα Τερζοπούλου
Ο Executive chef της Μεγάλης Βρετανίας Αστέριος Κουστούδης με την κυρία Αννίτα Σβορώνου
Εντυπωσίασαν οι νέες στολές δια χειρός Zeus+Δione
Ένα δείγμα από τις γεύσεις που δοκιμάσαμε

Διαβάστε επίσης

Χάρης Δαυίδ – Lana de Beer David: Δέκα χρόνια γάμου με γεύση από Βουδαπέστη

Το μεγάλο πάρτι της «Art Athina» στο Athénée

Μια μεγάλη παναθηναϊκή βραδιά προς τιμήν του Παύλου Γιαννακόπουλου