Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bons Vivants

Η νέα συλλογή του οίκου Bvlgari, τα γενέθλια ενός Διδύμου στο Island Prive και ποιοι βρέθηκαν στο Privilege για την Έφη Γιατίλη Βακάκη

Η δημοσιογράφος Βίκυ Παλαιολόγου

Η δημοσιογράφος Βίκυ Παλαιολόγου

H AETERNA συλλογή του Οίκου BVLGARI στη Ρώμη

Η Bvlgari αποκαλύπτει τη νέα υπέροχη συλλογή της  σε έναν μοναδικό χώρο στη Ρώμη

Η Αιώνια Πόλη, η Ρώμη, απ’ όπου έγινε παγκοσμίως γνωστός ο συμπατριώτης μας Σωτήριος Βούλγαρης, μετά την αναχώρηση του από την Ήπειρο,  ήταν και πάλι πριν από λίγες μέρες το μέρος απ’ όπου  ξεκίνησε το ταξίδι της η νέα  συλλογή  του Οίκου με την ευκαιρία του εορτασμού των 140 χρόνων του.

Από την ίδρυσή του το 1884, ο Ρωμαϊκός Οίκος Υψηλής Κοσμηματοποιίας έχει επιδιώξει την αέναη εξέλιξη και τώρα, αποτίνοντας φόρο τιμής στην 140χρονη κληρονομιά, ο οίκος  Bvlgari  μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι εμπνευσμένο από τις υπέροχες δημιουργίες του.

Μια από τις δημιουργίες της νέας συλλογής

Ένας μοναδικός  ιστορικός  χώρος, τα Λουτρά του Διοκλητιανού, στα περίχωρα της Ρώμης, ένα από τα πιο σημαντικά αρχιτεκτονικά δημιουργήματα, άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά για να φιλοξενήσει  μια εκδήλωση που διήρκεσε πολλές μέρες, ένα τεράστιο  πριβέ event  με τρείς χιλιάδες καλεσμένους, χάρις στην συνεργασία του Ιταλικού Υπουργείου Πολιτισμού και το Ίδρυμα Bvlgari.

Οι πρέσβειρες της Bvlgari με τον Πρόεδρο Jean Christophe Babin

Οι καλεσμένοι, πελάτες, διασημότητες που ήλθαν από πολλά μέρη του κόσμου και βέβαια οι πρέσβειρες του Οίκου Anne Hathaway, Zendaya και Liu Yifel, Piryanka Chopra φόρεσαν τις μοναδικές δημιουργίες της σειράς AETERNA, της πιο εξαιρετικής συλλογής που δημιουργήθηκε ποτέ από τον ρωμαϊκό οίκο, και θαύμασαν τους πολύτιμους λίθους από τα βάθη της γης συνδυασμένους με την τεχνογνωσία της χρυσοχοΐας από το σύμπαν του Bvlgari αλλά όχι μόνο.

Οι τρεις ‘πρέσβειρες’ του Οίκου Liu Yifei, Anne Hathaway, Priyanka Chopra
Jonas

Στην πασαρέλα όμως βρέθηκαν και η Isabella Rosselini αλλά και η Carla Bruni για να παρουσιάσουν κάποιες από τις 150 δημιουργίες της νέας συλλογής.

Η σημαντικότερη δημιουργία της συλλογής,  το Serpenti Aeterna, ένα κολιέ πού αποτίει φόρο τιμής στα 140 χρόνια του Οίκου, συμβολίζει την αιωνιότητα, όσο αιώνιος είναι ο Bvlgari, τόσο αιώνια είναι και η Ρώμη.  Για την κατασκευή του χρειάσθηκαν 2.800 ώρες ενώ το 200.000 καρατίων διαμάντι κόπηκε σε επτά D flawless καθαρά διαμάντια πουάρ με σύνολο 140.000 καράτια, ένα για κάθε χρόνο του ιστορικού οίκου.  Η συλλογή όμως περιλαμβάνει και ρολόγια κοσμήματα, τσάντες αλλά και αρώματα.

H Priyanka Chopra Jonas με τον Jean Christophe Babin, Πρόεδρο του Bvlgari

Καπέλα, τσάντες και τέχνη για καλό σκοπό

Μια έκθεση για φιλανθρωπικό σκοπό διοργανώθηκε από την επιτυχημένη επιχειρηματία Έφη Γιατίλη Βακάκη, στον χώρο του Privilege μέσα στην πλαζ του Αστέρα. Καπέλα, τσάντες, τουνίκ και παρεό αλλά και πίνακες και μερικά έργα ζωγραφισμένα από τον Αμερικανό street Artist Alec Monopoly, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των καλεσμένων της που βέβαια φρόντισαν να δείξουν και εμπράκτως το ενδιαφέρον τους για τα εκθέματα αφού ήταν και για καλό σκοπό και κρατούσαν με χαρά τα νεοαποκτηθέντα καλούδια τους.

Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις πηγαίνουν στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί», Πρόεδρος του οποίου είναι η κυρία Αλεξάνδρα Μαρτίνου.

Τα καπέλα της εταιρείας της κυρίας Βακάκη, Ibo Maraca, είχαν την τιμητική τους, ιδιαίτερα εκείνα που ζωγράφισε στο χέρι ο Αμερικανός καλλιτέχνης.

Εκεί ήταν και ο πιανίστας των private events Φώτης Νέζης, που μας κράτησε συντροφιά με τη μουσική του.

Ένας πίνακας και ένα καπέλο ζωγραφισμένα από τον Alec Monopoly

 

Ένας πίνακας και ένα καπέλο ζωγραφισμένα από τον Alec Monopoly

 

Η κυρία Έφη Βακάκη με την κυρία Ντίνα Κοντού

 

Οι κυρίες Κατερίνα Κουσουρή Αντωνοπούλου και Λιόνα Μπαχά

 

Οι κυρίες Μπέκυ Βουράκη και Ναούμ με τις κόρες τους
Η οικοδέσποινα με την Κατερίνα Καινούργιου

 

Ντίνα και Μιχάλης Κόμης

Τα γενέθλια ενός Διδύμου

Μια βροχή από πυροτεχνήματα φώτισε τον ουρανό της Βάρκιζας την ώρα που ο Mr. Fine Foods Collection, aka Γιάννης Στασινόπουλος, έσβηνε τα κεριά της τριώροφης τούρτας των γενεθλίων του χειροκροτούμενος από τους φίλους του στο Island Prive.

Με τον καλό καιρό να είναι σύμμαχος της βραδιάς, οι περίπου εκατό καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να γευθούν τις μοναδικές δημιουργίες του σέφ σε ένα κομψότατο art de la table με πανέμορφες συνθέσεις από λουλούδια και ένα δώρο έκπληξη για κάθε καλεσμένο, πάνω στο πιάτο του. Ένα κουτί με μπισκότα από τον Ιταλό σεφ Nico Romito, κάτοχο τριών αστεριών Michelin.

Φωτίσθηκε ο ουρανός από τα πυροτεχνήματα την ώρα που ο Γιάννης
Στασινόπουλος έσβηνε τα κεριά της τριώροφης τούρτας του.

Το μενού αποτελείτο από ταρτάρ σολομού με Imperial Gold Caviar, σαλάτα από Βασιλικό Καβούρι με μπρικ από σολομό Αυστραλίας, σφυρίδα με πολύχρωμα λαχανικά ενώ το γλυκό ήταν από αμύγδαλα και ganache από μαύρη σοκολάτα.

Φωτίσθηκε ο ουρανός από τα πυροτεχνήματα την ώρα που ο Γιάννης
Στασινόπουλος έσβηνε τα κεριά της τριώροφης τούρτας του.

Όλα αυτά τα συνόδευσαν κρασιά Rothchild, λευκό Chateau Clarke, ροζέ Chateau Miraval και κόκκινο Rupert & Rothchild – Baron Edmond και βέβαια η σαμπάνια ήταν Baron de Rothchild-Brut που κύλησε άφθονη μαζί με τις ευχές των καλεσμένων.

Φωτίσθηκε ο ουρανός από τα πυροτεχνήματα την ώρα που ο Γιάννης
Στασινόπουλος έσβηνε τα κεριά της τριώροφης τούρτας του.

Αναμεσά τους ήταν τα ζεύγη Βίλλυ Παναγιωτίδη, Μπίλυ Δασκαλάκη, Ριάντ Ζέιν, Ταουφίκ Χούρι, Γιάννη Καραγεώργη, ο Ηλίας Ψινάκης, τα ζεύγη Δ. Δαλακούρα, Φ. Γουρλή, Π. Δράγνη, A. Πετράκη, Ανδρέα Τσαβλίρη, η Αλεξάνδρα Πάλλη, τα ζεύγη Τσουρεκά και Γιωργου Φειδάκη, ενώ το παρών έδωσαν και πολλοί εκπρόσωποι της νεότερης γενιάς Ξένια Στεφανάκη, Νίκος Κοντονής, Ρωμανός Ροδόπουλος, Μαργαρίτα Ροδοπούλου, Νίνα και Θέμης Πετράκης, η Ιλεάνα Σωτηροπούλου, η Κατερίνα Ασκούνη, ο σχεδιαστής μόδας Λάσκαρης, και πολλοί αλλοι.

Η κυρία Λένα Δελενίκα των ζαχαροπλαστείων Fresh Κριεζώτου και Βαλαωρίτου
με το ζεύγος Νατάσα και Θωμά Λιακουνάκου

 

Πανέμορφος ο στολισμός των τραπεζιών
Το μενού και μερικά από τα πιάτα που τιμήθηκαν δεόντως από τους
καλεσμένους.

Η έκθεση ενός φιλέλληνα στο Μουσείο της Ακρόπολης

Επίσημα εγκαίνια της έκθεσης του σπουδαίου Αμερικανού Φιλέλληνα φωτογράφου κ. Robert McCabe, στο Μουσείο της Ακρόπολης

«Χαίρε Ξένε, στη χώρα των ονείρων» είναι ο τίτλος της εκθέσεως του σπουδαίου Αμερικανού Φιλέλληνα φωτογράφου Robert McCabe στο Μουσείο της Ακρόπολης. Είναι μια έκθεση που συνδιοργανώνεται από το Υπουργείου Τουρισμού και τον ΕΟΤ σε συνεργασία με το Μουσείο της Ακρόπολης με την ευγενική χορηγία της AEGEAN AIRLINES και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου.

Νίκος Σταμπολίδης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Robert McCabe, Anne McCabe

Σε μια λιτή, αλλά φορτισμένη συναισθηματικά τελετή, η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, υπογράμμισε ότι μέσα από τις φωτογραφίες του ο McCabe, με την αισθητική του ποιότητα και τον ρεαλισμό του, προσφέρει μια ξεχωριστή, πολύτιμη και σπάνια ματιά μιας διαχρονικής Ελλάδας, γεμάτης συναίσθημα και αυθεντικότητα.

Το δικό του «παρών» έδωσε ο φωτογράφος κ. Robert McCabe, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και πολλοί καλεσμένοι από τον χώρο του τουρισμού, των επιχειρήσεων κλπ.

O εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ κ. Στράτος Ευθυμίου, η Σοφια Χηνιάδου-Καμπάνη, ο Robert McCabe

 

Μάκης και Ρούλα Μάτσα, Όλγα Κεφαλογιάννη, Μίνως Μάτσας

 

Ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την Όλγα Κεφαλογιάννη

Διαβάστε επίσης:

Η Leonie Hanne έλαμψε στις Κάννες με μια μοναδική δημιουργία Celia Kritharioti

Το κάλεσμα της Σοφίας Σωτηράκου-Καραγεώργη, το γεύμα του Lifeline Hellas για τα νοσοκομεία Παίδων, η απονομή των FNL Awards και μία έκθεση με νόημα

Μία μαρκησία και η Poppy Delevigne με Celia Kritharioti στις Κάννες